Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Διαδίκτυο VS Kρίση ! Μπορεί τελικά το διαδίκτυο να νικήσει την κρίση ;

Διαδίκτυο VS Kρίση ! Μπορεί τελικά το διαδίκτυο να νικήσει την κρίση ;


Η απάντηση είναι φυσικά ΝΑΙ !!!


Είναι γεγονός πως ζούμε στην περίοδο όπου το διαδίκτυο μεσουρανεί!! Ολα γυρω μας κινούνται πλέον με γνώμωνα το διαδίκτυο !!


Καλώς ή κακώς το παραδοσιακό εμπόριο , η παραδοσιακή ενημέρωση , επικοινωνία κα. τείνουν να εξαφανιστούν εντέλως παίρνοντας την θέση τους τα e-shops,blogs,forums,websites,social media κ.α !


Σε αυτό το σημείο οι απόψεις διίστανται , όπως και ι δική μας φυσικά ! Πολλές είναι οι φορές που αναπολούμε απλα παραδοσικά πράγματα στην ενημέρωση , την επικοινώνια ενώ την ίδια στιγμή τα τεχνολογικά επιτευγματα μας λύνουν τα τεχνολογικά επιτεύγματα μας λύνοθν τα χέρια σε πολλόυς τομείς !


Παρόλα αυτα , γεγονός είναι πως πλέον υπάρχουν χιλιάδες ευκαιρίες απασχόλησης μέσω του διαδικτίου είτε για part , είτε για full time !!!


Κάποια απο αυτα θα σας παρουσιάσουμε σήμερα !!


Affiliate Programs


Βγάλτε χρήματα χωρίς όριο πουλώντας προϊόντα που ούτε καν έχετε στη κατοχή σας.


Τι είναι τα Affiliate Programs?


Αν έχετε ψάξει ποτέ τρόπους να βγάλετε χρήματα μέσω internet τότε είμαι σίγουρος πως όλοι έχετε διαβάσει έστω και μια φορά τη φράση affiliate programs. Όλος ο κόσμος μιλάει γι'αυτα, χιλιάδες sites, blogs κτλ λένε πως είναι ένας τρόπος για να βγάλεις πολλά λεφτά εύκολα, πως θα κάθεσαι και θα βρέχει χρήμα κτλ.


Η αλήθεια είναι πως μιλάμε όντως για κάτι που μπορεί να μας βγάλει πάρα πολλά χρήματα όταν όμως μάθουμε να δουλεύουμε σωστά και μεθοδικά. Ας δούμε λοιπόν τι είναι αυτά τα περιβόητα affiliate programs!


Λοπόν, ας πούμε πως εγω έχω ένα site στο οποίο πουλάω μπλουζάκια και θέλω να αυξήσω τις πωλήσεις μου χωρίς να ξοδέψω χρήματα για διαφήμιση. Τι κάνω; Δίνω στους επισκέπτες μου ένα προσωπικό link της μορφής www.blouzakiakia.gr?=episkeptis1 και αυτοί στέλνουν κόσμο στο site μου μέσω αυτού του link. Τους δίνω π.χ. 20% από κάθε πώληση που γίνεται μέσω του link τους και έτσι αυτοί έχουν κίνητρο να στείλουν πελάτες και εγω αυξάνω τις πωλήσεις μου χωρίς να χρειαστεί να πληρώνω προκαταβολικά για διαφήμιση που δεν ξέρω αν θα αποδώσει. Δημιουργώ λοιπόν ένα affiliate program για το site μου και οι affiliates είναι αυτοί που μου στέλνουν τους πελάτες.


Τα πλεονεκτήματα του να είσαι affiliate:


1. Είναι δωρεάν.
2. Δεν χρειάζεται να έχεις δικά σου προιόντα, αποθήκη κτλ.
3. Δεν χρειάζεται να έχεις δική σου ιστοσελίδα για να πουλήσεις.
4. Υπάρχουν τρόποι να προωθήσεις τα προϊόντα που είναι εντελώς δωρεάν.


Τοπόθετούμε τα affiliate programs στην κατηγορία Online Business γιατί όπως είπα και πιο πάνω αν δουλέψεις σωστά και μεθοδικά μπορείς να βγάζεις τεράστια ποσά σταθερά κάθε μήνα.


Πιστεύω πως με το παράδειγμα μου καταλάβατε τι ακριβώς είναι ένα affiliate program οπότε ας προχωρήσουμε να δούμε τα είδη affiliate programs που υπάρχουν.


Ποιά είδη affiliate programs υπάρχουν;


Αφου είδαμε τι ακριβώς είναι ένα affiliate program ας δούμε ένα-ένα αναλυτικά τα είδη affiliate programs που υπάρχουν:


1. PPS - Paid Per Sale Affiliate Programs
Πρόκειται για την πιο διαδεδομένη, την πιο δύσκολη και πιο κερδοφόρα μορφή των affiliate programs και σημαίνει πληρωμή για κάθε πώληση. Δηλαδή για κάθε πώληση που επιτυγχάνετε μέσω του affiliate link σας παίρνετε ένα ποσοστό απ'την τιμή πώλησης. Τα pps affiliate programs χρησιμοποιούνται ευρέως από χιλιάδες εταιρείες και για χιλιάδες προιόντα πράγμα που σημαίνει πως έχουμε τεράστια ποικιλία και μπορούμε να προωθούμε πράγματα που γνωρίζουμε και μας αρέσουν.


2. PPL - Paid per Lead Affiliate Programs
Πρόκειται για μια πιο απλή μορφή των affiliate programs και σημαίνει πληρωμή για κάθε εγγραφή (σε ελεύθερη μετάφραση). Με τον όρο lead εννοούμε την εγγραφή σε ένα site, την συμπλήρωση μιας φόρμας ή ενός ερωτηματολογίου, την εγγραφή σε ένα newsletter κτλ. Π.χ. Υπάρχουν affiliate programs που σας πληρώνουν για κάθε χρήστη που εγγράφεται μέσω του link σας σε ένα forum. Όπως καταλαβαινετε αυτή η μορφή είναι πολύ απλοποιημένη καθώς είναι πολύ εύκολο να πείσεις κάποιον να γραφτεί σε ένα site γι'αυτό και πληρώνεται πολύ λιγότερο.


3. PPC - Paid per Click Affiliate Programs
Η πιο απλή μορφή των affiliate programs που σημαίνει πληρωμή για κάθε κλικ. Όπως καταλάβατε πληρώνεστε για κάθε κλικ που γίνεται στο affiliate link σας. Επειδή αυτός ο τρόπος είναι αρκετά εύκολος στην προώθηση (το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου είναι να κάνεις κάποιον να επισκεφθεί ένα link) σπάνια θα το βρείτε μόνο του. Συνήθως συνδιάζεται με ένα από τα παραπάνω είδη για να περιορίζεται το κέρδος σας αλλά και να πιάνουν τόπο τα λεφτά του διαφημιζόμενου. Π.χ. Ένα ppc affiliate program σας πληρώνει $0,10 για κάθε κλικ αλλά κάθε 200 κλικ πρέπει να κάνετε και μια πώληση (pps) αλλιώς σας μεταφέρουν σε σκέτο pps affiliate program και βγάζετε μόνο απ'τις πωλήσεις.


4. Second Tier Programs
Πολλά affiliate programs, είτε pps, είτε ppa, είτε ppc, αφου γραφτείτε ως affiliate τους σας επιτρέπουν να παραπέμπετε και άλλους ανθρώπους να γίνουν affiliates μεσω του link σας και να παίρνετε ένα ποσοστό απο τα κέρδη τους, συνήθως 5% με 10%. Αυτό θεωρώ είναι το ανώτερο στάδιο, η κορυφή για έναν affiliate marketer, και θα εξηγήσω αργότερα γιατί.


Αυτά λοιπόν είναι τα βασικά είδη των affiliate programs που υπάρχουν. Φαντάζομαι οι περισσότεροι από εσάς θα περιμένετε στο επόμενο άρθρο τρόπους για να βγάλετε χρήματα από αυτά. Κάντε λίγη υπομονή. Πρώτα πρέπει να μιλήσουμε για κάποια πιο σημαντικά πράγματα τα οποία οι περισσότεροι "super" affiliates ξεχνούν να αναφέρουν στα βιβλία τους και πιστέψτε με από αυτά θα εξαρτηθεί και η επιτυχία σας.


Πως να επιλέξω το κατάλληλο affiliate program για μένα;


Αφού είδαμε τα είδη των affiliate programs ας δούμε με πιο σκεπτικό επιλέγουμε ποιό affiliate program θα προωθήσουμε.


Όταν λέω ποιό affiliate program να προωθήσουμε δεν εννοώ ανάλογα με τα είδη στα οποία αναφερθήκαμε πριν αλλά ανάλογα με τις γνώσεις μας και τα ενδιαφέροντά μας. Το είδος δεν έχει σημασία, είτε είναι ppc είτε είναι pps, το θέμα είναι να επιλέξουμε σωστά το αντικείμενο με το οποίο θέλουμε να ασχοληθούμε και σίγουρα θα βγάλουμε χρήματα.


Λοιπόν, αρχικά για να επιλέξουμε το σωστό affiliate program πρέπει να σκεφτούμε τι ξέρουμε να κάνουμε και τι μας αρέσει να κάνουμε ώστε να επιλέξουμε να προωθήσουμε κάτι το οποίο δεν θα μας είναι άγνωστο. Π.χ. δεν μπορείς να προωθείς video games αν ο ίδιος δεν παίζεις video games και αν δεν έχεις παίξει τα video games που προωθείς. 


Πως θα περιγράψεις το παιχνίδι, τον κόσμο του, τους χαρακτήρες του κτλ; Πως θα πείσεις τον άλλο να αγοράσει κάτι απο σένα το οποίο ούτε καν έχεις δοκιμάσει. Βέβαια εδώ θα μου πείτε πως υπάρχουν χιλιάδες sites με reviews, θα βρείτε ένα, θα αλλάξετε λίγο το κείμενο, θα βρείτε και καμια φωτογραφία και είστε έτοιμοι.


Λάθος! Μ'αυτό τον τρόπο μπορεί να βρεθούν 1-2 που δεν τους νοιάζει που παν τα λεφτά τους και να αγοράσουν από εσάς. Με τους υπόλοπους όμως τι κάνετε; Όταν αρχίσουν οι απορίες στις οποίες θα πρέπει να έχετε γνώση του αντικειμένου για να απαντήσετε τι θα πείτε; Νομίζετε πως ένα κείμενο δεν φαίνεται αν είναι αυθεντικό ή αν έχει αλλαχθεί; Το θέμα είναι να έχετε το δικό σας προσωπικό ύφος και τις δικές σας απόψεις κατα την προώθηση, να μιλάτε ειδικά και συγκεκριμένα και όχι με απόψεις δανεικές και γενικότητες. Να βοηθήσετε τον επισκέπτη να επιλέξει σωστά και τότε θα σας εμπιστευθεί και θα αγοράσει ξανά από εσάς.


Τώρα, υπάρχει πιθανότητα να μην σας ενδιαφέρει να ασχοληθείτε με affiliate programs σχετικά με τις γνώσεις και τις ασχολίες σας ή απλώς να μην βρίσκετε σχετικά affiliate programs. Αυτό δεν σας εμποδίζει να επιλέξετε έναν άλλο τομέα και να αποκτήσετε εκεί νέες γνώσεις. Με μια αναζήτηση στο internet ή σε βιβλία θα βρείτε χιλιάδες πληροφορίες για οτιδήποτε, θα ενημερωθείτε σωστά και είστε έτοιμοι.


Μετά μένει να δοκιμάσετε το προϊόν το οποίο σας ενδιαφέρει να προωθήσετε. Όπως είπα και πριν, για να έχετε επιτυχία, πρέπει να μιλάτε ειδικά και όχι με γενικότητες. Ένας επισκέπτης θα καταλάβει αν έχετε δοκιμάσει το προϊόν και παρέχετε το πολυπόθητο honest review (τίμια αξιολόγηση) και όχι ένα άρθρο γενικό και αόριστο για το τι προσφέρει αυτό το προϊόν. Μη φοβηθείτε να αγοράσετε και να δοκιμάσετε αυτό που θέλετε να προωθήσετε, είναι μια επένδυση η οποία μπορεί να αποφέρει πολύ περισσότερα κέρδη απ'το να προωθούσατε απλά ένα προϊόν που δεν γνωρίζετε τι ακριβώς κάνει. 


Ένα κλασσικό παράδειγμα αποτυχημένων affiliates είναι όσοι προωθούν προϊόντα σχετικά με το money online. Μόνο ένα ελάχιστο ποσοστό καταφέρνει να κάνει πολλές πωλήσεις απ'το link του ενω οι υπόλοιποι απλώς προσπαθούν γιατί πέφτουν στην παγίδα του γενικού. Γράφουν χιλιάδες λέξεις για να περιγράψουν ένα προϊόν χωρίς ουσιαστικά να λένε στον επισκέπτη τι ακριβώς κάνει και τι θα του προσφέρει, χιλιάδες λέξεις που απλώς εννοούν πως με αυτό το προϊόν θα βγάλουν χρήματα μέσω internet.


Ας δούμε τώρα κάποια επιπλέον πράγματα που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας όταν επιλέγουμε affiliate programs:


-Ποιότητα σελίδας πωλήσεων: Όσο καλό και αν είναι ένα προϊόν ή μια υπηρεσία που προωθείτε αν η ιστοσελίδα που στέλνετε τους επισκέπτες σας να αγοράσουν είναι κακοσχεδιασμένη απλώς κάνετε δύσκολη τη ζωή σας. Αντίθετα ένα μέτριο προϊόν με μια άψογη σελίδα μπορεί να αποφέρει τεράστια κέρδη.


-Σιγουριά πληρωμών: Πριν γίνεται affiliates σε ένα ανεξάρτητο affiliate program ή μικρό affiliate network κάντε μια μικρή έρευνα να δείτε αν όντως πληρώνει.


-Συχνότητα πληρωμών: Ο στόχος των περισσότερων affiliates είναι να χτίσει παθητικό εισόδημα, δηλαδή εισόδημα που θα έρχεται σταθερά κάθε μήνα ή κάθε χρόνο για αρκετό καιρό. Έτσι είναι καλύτερο να προτιμούμε affiliate programs που πληρώνουν και για τις επόμενες πωλήσεις που θα γίνουν από έναν πελάτη που ήδη έχουμε στείλει. Π.χ. Αν προωθούμε μια εταιρεία hosting πρέπει να ξέρουμε αν θα μας πληρώνει σε κάθε ανανέωση που κάνει ο πελάτης μας ή μόνο για την πρώτη.


-Ανταγωνισμός: Αν ένα προϊόν ή μια υπηρεσία είναι υπερβολικά διαφημισμένα καλύτερα να τα αφήσουμε, τουλάχιστον στην αρχή που η εμπειρία μας είναι περιορισμένη, ή να αναλύσουμε με ποιούς τρόπους προωθούν οι ανταγωνιστές μας ώστε να βρούμε κάτι διαφορετικό και να προσεγγίσουμε την αγορά με άλλο τρόπο.


-Timing: H στιγμή που θα αρχίσουμε να προωθούμε ένα προϊόν ή μια υπηρεσία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην πορεία των πωλήσεών μας. Υπάρχουν πράγματα διαχρονικά που πάντα θα αγοράζονται και θα είναι χρήσιμα και υπάρχουν πράγματα τα οποία απλώς γίνονται μόδα ή παράγονται μόνο για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κι εξαφανίζονται. Πρέπει λοιπόν να τα ξεχωρίζουμε για να μην χάνουμε το χρόνο μας άδικα.


Αφού βρείτε λοιπόν ένα affiliate program που πληρεί έστω μερικές από τις παραπάνω προυποθέσεις είστε έτοιμοι να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα που θα δούμε στην πράξη πως μπορούμε να βγάλουμε χρήματα με τα affiliate programs. Στα επόμενα άρθρα θα βρείτε διάφορους τρόπους για να προωθήσετε affiliate programs.


Προώθηση affiliate programs μέσω ενός απλού Blog


Ο αγαπημένος μου και κατα τη γνώμη μου ο καλύτερος τρόπος να βγάλει κάποιος χρήματα σαν affiliate είναι μέσω ενος blog σχετικού με ένα συγκεκριμένο θέμα και προωθώντας προϊόντα ή υπηρεσίες πάνω σε αυτό το θέμα.


Είναι ένας τρόπος πολύ απλός στη σκέψη και την υλοποίηση και γίνεται αποδοτικότερος όσο περνάει ο καιρός και λαμβάνουμε περισσότερους επισκέπτες και φανατικούς αναγνώστες.


Πλεονεκτήματα:


1. Είναι δωρεάν αφού μέσω Blogger.com πλέον όλοι μπορούν να αποκτήσουν ένα blog.
2. Οι πωλήσεις έρχονται φυσικά, αφού η προώθηση γίνεται μέσω των άρθρων του blog.
3. Μπορεί να συνδιαστεί και με άλλες πηγές κέρδους όπως διαφημίσεις, downloads κτλ.
4. Μπορεί να χτίσει μια τεράστια λίστα επισκεπτών-πελατών για μελλοντικές πωλήσεις.
5. Μπορεί να καθιερώσει κάποιον ως αυθεντία σε ένα συγκεκριμένο τομέα πράγμα που μπορεί να εξελιχθεί σε πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις όπως πωλήσεις δικών του προϊόντων κτλ.


Ας δούμε τώρα μερικά απλά βήματα για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε:


1. Αρχικά πρέπει να επιλέξουμε το θέμα με το οποίο θέλουμε να ασχοληθούμε, βέβαια μπορούμε πάντα να φτιάξουμε ένα blog γενικού ενδιαφέροντος αλλά όπως θα δείτε τα ειδικά blogs είναι και τα πιο επικερδή. Το θέμα μας είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει να βρούμε κάτι που μας αρέσει και που έχουμε ή μπορούμε να αποκτήσουμε τη γνώση να γράψουμε γι'αυτό.


2. Ψάχνουμε τι είδους affiliate programs θα ταίριαζαν στο blog μας και γραφόμαστε ως affiliates σε αυτά. Επίσης κάτι πολύ σημαντικό αφού δεν μπορεί ένα blog για το ποδόσφαιρο να έχει affiliate programs για κοσμήματα. Όταν ψάχνουμε affiliate programs πρέπει να ψάχνουμε με ανοιχτό μυαλό για να μην περιορίζουμε τα κέρδη μας απο μόνοι μας. Π.χ. Σε ένα blog για το ποδόσφαιρο δεν χρειάζεται να προωθούμε μόνο site στοιχημάτων. Μπορούμε να προωθούμε video games, αθλητικά είδη, gadgets σχετικά με το ποδόσφαιρο κτλ.


3. Φτιάχνουμε το blog μας.


4. Γράφουμε τα πρώτα μας άρθρα. Η αρχή είναι πολύ σημαντική. Πρέπει να έχουμε αρκετά άρθρα ώστε να κρατάμε τους επισκέπτες μας για να διαβάζουν το blog μας αλλά και να τους κάνουμε να θέλουν να ξανάρθουν για να διαβάσουν τα επόμενα άρθρα μας.


Αρα την πρώτη ημέρα ανεβάζουμε 1-2 άρθρα και αρχίζουμε να προωθούμε το blog μας.


Τα πρώτα μας άρθρα πρέπει να είναι καθαρά από affiliate links γιατί αλλιώς οι επισκέπτες μας μπορεί να θεωρήσουν πως γράφουμε μόνο για το κέρδος και πως η γνώμη μας επηρεάζεται απο αυτούς που μας πληρώνουν αρα για αυτούς δεν θα είμαστε οι έντιμοι reviewers αλλά άνθρωποι που απλώς προσπαθούν να πουλήσουν. Αυτό είναι ένα απ'τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι affiliates.


Γράφουν μόνο άρθρα προώθησης και καταλήγουν με ένα blog που ουσιαστικά δεν έχει περιεχόμενο αλλά μόνο reviews. Έτσι οι επισκέπτες αφού δεν έχουν κάτι χρήσιμο να διαβάσουν, φεύγουν και δύσκολα επιστρέφουν.


Πλέον το blog μας είναι έτοιμο, έχει τα πρώτα του άρθρα και δέχεται δειλά-δειλά τους πρώτους του επισκέπτες. Ας δούμε τώρα πως θα συνεχίσουμε και πως θα αρχίσουμε να βγάζουμε χρήματα.


Για να συνεχίσουμε:


1. Συνεχίζουμε να γράφουμε άρθρα με ρυθμό 1 άρθρο κάθε 7-12 ημέρες και σε ένα ή δύο άρθρα από αυτά προωθούμε κάποια απ'τα affiliate programs που έχουμε επιλέξει (τεχνικές προώθησεις μέσα σε άρθρα παρακάτω). Εαν έχουμε πλούσιο υλικό μπορούμε να γράφουμε και περισσότερα άρθρα.


2. Κάθε φορά που έχουμε ένα νέο άρθρο προωθούμε το blog μας αλλά και το κάθε άρθρο ξεχωριστά ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες.


3. Ακόμα κι αν στερέψουμε από affiliate programs συνεχίζουμε να γράφουμε χρήσιμα άρθρα ώστε να έρχονται επισκέπτες στο blog μας και κάποια στιγμή όλο και κάποιο καινούριο θα εμφανιστεί για να προωθήσουμε. Το παν σε ένα blog είναι το περιεχόμενο και ποτέ δε σταματάμε να παράγουμε.


4. Φτιάχνουμε ένα δωρεάν email λογαριασμό μόνο για το blog μας και το ανεβάζουμε σε εμφανές σημείο στο blog μας ώστε να μπορούν οι επισκέπτες μας να επικοινωνούν μαζι μας. Έτσι δημιουργούμε σχέσεις με τους επικέπτες μας και τους μετατρέπουμε σε φανατικούς αναγνώστες.


5. Τα άρθρα στα οποία προωθούμε τα affiliate programs πρέπει να φαίνονται για να μπορούν να τα επισκέπτονται οι αναγνώστες μας. Γι'αυτό το λόγο φτιάχνουμε μια λίστα με αυτά τα άρθρα την οποία ονομάζουμε π.χ. Κορυφαία άρθρα και την εμφανίζουμε σταθερά στο blog μας. Στο Blogger αυτό επιτυγχάνεται με την Προσθήκη ενός gadget προς την κορυφή της δεξιάς ή της αριστερής μπάρας ανάλογα με το Πρότυπο που έχουμε επιλέξει.


6. Συνεχίζουμε την προώθηση με κάθε τρόπο. Ακόμα κι αν δεν έχουμε νέα άρθρα πάντα θα έχουμε νέους αναγνώστες αν συνεχίζουμε να προωθούμε το blog μας.


Ας δούμε τώρα τις τεχνικές τις οποίες μπορούμε να χρησιμοποιούμε στα άρθρα μας για να προωθούμε καλύτερα affiliate programs και να έχουμε καλύτερες πωλήσεις:


α. Απλό review: Είναι η πιο κλασσική μέθοδος προώθησης. Περιγράφουμε τι ακριβώς προσφέρει το προϊόν ή η υπηρεσία που προωθούμε, γιατί είναι χρήσιμο, για ποιόν είναι χρήσιμο, πως αλλιώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί, τονίζουμε τα θετικά του στοιχεία, περιγράφουμε τη δική μας εμπειρία κατα τη χρήση του και δίνουμε το affiliate link μας ώστε ο ενδιαφερόμενος να βρει περισσότερες πληροφορίες και να μπορεί να το αγοράσει.


Στο απλό review πρέπει να αποφεύγουμε τα τεράστια κείμενα, να σπάμε τις παραγράφους σε μικρότερες προτάσεις, να τονίζουμε με διαφορετική γραμματοσειρά τα σημεία του άρθρου που θέλουμε να προσέξει, ο επισκέπτης, όπου μπορούμε να έχουμε αριθμημένες προτάσεις ή bullets για την πιο γρήγορη ανάγνωση του κειμένου και να φροντίζουμε το ink μας να επαναλαμβάνεται πολλές φορές μέσα στο κείμενο.


β. Απλό review με μη-περιγραφική σύγκριση: Αν υπάρχουν πολλά και διαφορετικά προϊόντα ή υπηρεσίες που ουσιαστικά έχουν το ίδιο αντικείμενο ένας πολύ ωραίος τρόπος προώθησης είναι η μη-περιγραφική σύγκριση. π.χ. Έχουμε 5 ebooks σχετικά με τον προγραμματισμό. Αγοράζουμε και δοκιμάζουμε αυτό που θεωρούμε καλύτερο σε θέμα ποιότητας-τιμής αλλά γινόμαστε affiliates σε όλα. Γράφουμε ένα απλό review για το ebook που δοκιμάσαμε και στο τέλος του review μας προσθέτουμε μια επιπλεόν παράγραφο όπως "Αν δεν πιστεύετε στην ποιότητα αυτού του προϊόντος μπορείτε να δοκιμάσετε τα παρακάτω ακριβότερα που ήδη κυκλοφορούν και δεν έχουν τίποτα καλύτερο να προσφέρουν : Ebook1 τιμή: $30 , Ebook2 τιμή: $47, Εbook3 τιμή: $97 κτλ.". Εννοείτε πως σε κάθε τίτλο απο αυτά τα ebooks θα υπάρχει και ένα affiliate link μας ώστε αν θελήσουν οι επισκέπτες μας να δοκιμάσουν κάποιο από αυτά να το αγοράσουν από εμάς.


γ. Συγκριτικό review: Αν θέλουμε να προωθήσουμε περισσότερα από ένα προϊόντα ή υπηρεσίες του ίδιου αντικειμένου ένας πολύ πιο αποτελεσματικός τρόπος απ'το να γράψουμε πολλά διαφορετικά reviews είναι να τα συγκρίνουμε όλα μαζί στο ίδιο άρθρο. Εδώ θα χρειαστεί να περιγράψουμε τα θετικά και τα αρνητικά του κάθε προϊόντος, να πούμε πιο κατα τη γνώμη μας θεωρούμε καλύτερο και να αφήσουμε τον αναγνώστη να επιλέξει πιο θα αγοράσει. Το καλό με το συγκριτικό review είναι 1. πως μπορούμε να προωθήσουμε ταυτόχρονα όλα τα affiliate programs ενός αντικειμένου και 2. όποιο και να αγοράσει ο επισκέπτης μας εμείς θα βγάλουμε χρήματα αφού θα το αγοράσει απ'το δικό μας link.


δ. Χρήσιμο άρθρο: Είναι πραγματικά ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να προωθήσετε ένα προϊόν ή μια υπηρεσία μέσω του blog σας. Αντί να γράψετε ένα review κατευθείαν για ένα προϊόν ή μια υπηρεσία γράφετε ένα γενικό χρήσιμο άρθρο και όπου μπορείτε δίνετε τα affiliate links σας μέσα στο άρθρο.


π.χ. Έστω ότι έχετε ένα blog σχετικό με την υγεία, την εναλλακτική ιατρική, τα φυσικά θεραπευτικά προϊόντα κτλ και θέλετε να προωθήσετε μια συγκεκριμένη εταιρεία που παράγει προϊόντα από αλόη. Αντί να γράψετε κατευθείαν ένα άρθρο για την εταιρεία και τα πλεονεκτήματά της συγκριτικά με άλλες, γράφετε ένα γενικό άρθρο για την αλόη και τα πλεονεκτήματά της και μέσα στο άρθρο, προς το τέλος, προτείνετε τη συγκεκριμένη εταιρεία δίνοντας το affiliate link σας. Έτσι οι επισκέπτες ενημερώνονται για τα θετικά του προϊόντος και αγοράζουν μέσω του link σας.


Επίσης με ένα γενικό χρήσιμο άρθρο δεν χρειάζεται να περιοριστείτε σε ένα μόνο προϊόν. Στο παραπάνω παράδειγμα μπορείτε να προτείνετε προϊόντα απο όσες εταιρείες θέλετε αφού ουσιαστικά το άρθρο σας μιλάει για τις ιδιότητες της αλόης γενικώς άρα ο κάθε επισκέπτης ενδιαφέρεται για την αλόη γενικώς και όχι για την αλόη μιας συγκεκριμένης εταιρείας.


Εδώ ολοκληρώσαμε με το πως μπορούμε να προωθούμε affiliate programs μέσω ενός blog. Βέβαια μπορεί να υπάρξουν και ανανεώσεις σε αυτό το άρθρο οπότε να το επισκέπτεστε όσο πιο συχνά μπορείτε.


Προτεινόμενα Affiliate Networks


Τα affiliate networks είναι ουσιαστικά κατάλογοι με affiliate programs και μας βγάζουν απ'τη δύσκολη θέση να ψάχνουμε μόνοι μας ανεξάρτητα affiliate programs για να προωθήσουμε. Εδώ θα βρείτε μια λίστα με τα καλύτερα affiliate networks για να γίνετε μέλη τους και να ξεκινήσετε να βγάζετε χρήματα.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κάποτε θα μπορούσαμε να διαχωρίσουμε τα affiliate networks σε PPA και PPS αλλά πλέον όλα τα affiliate networks έχουν affiliate programs από όλες τις κατηγορίες.
Εγγραφή στην LinkwiseΕγγραφή στη ForestviewΕγγραφή στην Clickbanner


Online Πωλήσεις


Βγάλτε χρήματα πουλώντας online στα site δημοπρασιών ή στο δικό σας e-shop ή mini-site


Τι προϊόντα να πουλήσω;


Έχουμε καταλάβει πλέον το πόσο κερδοφόρες μπορεί να γίνουν οι online πωλήσεις και έχουμε αποφασίσει πως θέλουμε να αχοληθούμε με αυτό.


Το πρώτο πράγμα που πρέπει να εξετάσουμε είναι το τι προΙόντα θα πουλήσουμε ή τι υπηρεσίες θα προσφέρουμε.


Δεν αρκεί να βρούμε προϊόντα που μας αρέσει να πουλάμε αλλά να βρούμε προϊόντα που και οι άλλοι θέλουν να αγοράσουν.


Άρα πρέπει να κάνουμε έρευνες για να βρούμε τι προϊόντα έχουν ζήτηση ώστε να ψάξουμε αργότερα για προμηθευτές.


Όπως είναι φυσικό η έρευνά μας δεν πρέπει να είναι γενική π.χ. δε θα κοιτάξουμε αν ο κόσμος ψάχνει γενικά για παπούτσια αλλά για συγκεκριμένα μοντέλα ή μάρκες παπουτσιών.


Υπάρχουν διάφορες στρατηγικές για να κάνουμε μια σωστή έρευνα αγοράς. Εγώ θα δώσω τη δική μου αλλά είστε πάντα ελεύθεροι να ψάξετε με το δικό σας τρόπο.


1. Διαλέγουμε μια γενική κατηγορία προϊόντων π.χ. παπούτσια


2. Βρίσκουμε όσες γνωστές μάρκες παπουτσιών μπορούμε να βρούμε


3. Ψάχνουμε στα site τους για τα τελευταία μοντέλα που έχουν κυκλοφορήσει


4. Πηγαίνουμε στο Google Adwords Keyword Tool και βάζουμε τα ονόματα των μοντέλων στις λέξεις-κλειδιά. Αυτό θα μας δείξει τις μηνιαίες αναζητήσεις ανάλογα με τη χώρα που έχουμε επιλέξει αλλά και τις συνολικές αναζητήσεις σε όλο το κόσμο και τον ανταγωνισμό που υπάρχει για αυτές τις λέξεις-κλειδιά.


5. Επιλέγουμε τα μοντέλα που έχουν πολλές αναζητήσεις και χαμηλό ανταγωνισμό και σημειώνουμε κάπου τα ονόματά τους. Μπορείτε και να επιλέξετε μόνο σύμφωνα με τις αναζητήσεις αλλά καλό θα είναι στην αρχή να λάβετε υπόψιν σας και τον ανταγωνισμό.


6. Το επόμενο βήμα είναι να δούμε πως αντιδρά η αγορά στα συγκεκριμένα μοντέλα. Μπορεί ένα προϊόν να έχει χιλιάδες αναζητήσεις αλλά ο κόσμος να μην το αγοράζει. Τι καλύτερο λοιπόν απ'το να ψάξουμε στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου, το eBay. To eBay είναι μια μικρογραφία της παγκόσμιας αγοράς άρα ό,τι πουλιέται μέσα στο eBay πουλιέται και έξω απο αυτό.


Πάμε λοιπόν στο eBay και βάζουμε στην αναζήτηση ένα-ένα τα ονόματα των μοντέλων που επιλέξαμε στο προηγούμενο βήμα.


Σε κάθε αναζήτηση το eBay μας εμφανίζει τα προϊόντα που πωλούνται σύμφωνα με τη λέξη-κλειδί που δώσαμε.


Το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι δούμε τις τιμές των προϊόντων και να βγάλουμε ένα μέσο όρο ώστε να ξέρουμε περίπου σε τι τιμές πωλούν οι ανταγωνιστές μας.


Το επόμενο βήμα είναι να δούμε πόσα προϊόντα έχουν πουλήσει οι ανταγωνιστές μας σε αυτές τις τιμές. Ανοίγουμε μια-μια τις δημοπρασίες των ανταγωνιστών (10 δημοπρασίες αρκούν για την έρευνά μας) και κοιτάμε σε κάθε σελίδα στα δεξιά στο Other Item Info το History όπου μας λέει πόσα κομμάτια απ'το συγκεκριμένο προϊόν έχει πουλήσει συνολικά ο ανταγωνιστής μας.


Αν δούμε πως έχει πουλήσει πάνω απο 10 πατάμε το History και στη σελίδα που ανοίγει βλέπουμε όλες τις ημερομηνίες πώλησης του συγκεκριμένου προϊόντος αρα αυτόματα γνωρίζουμε και πόσα τέτοια προϊόντα πωλούνται κάθε ημέρα απ'το συγκεκριμένο πωλητή.


Ακολουθώντας λοιπόν τα παραπάνω για κάθε μια απ'τις 10 δημοπρασίες των ανταγωνιστών που ανοίξαμε έχουμε μια πλήρη εικόνα για τη ζήτηση του προϊόντος που θέλουμε να πουλήσουμε.


Τώρα, αν έχετε σκοπό να πουλήσετε στο δικό σας eshop τα προιόντα που έχετε επιλέξει θα πρέπει να τσεκάρετε και τις τιμές των ανταγωνιστών σας εκτός ebay δηλαδή άλλων γνωστών eshops παγκοσμίως ή αν στοχεύετε σε μια συγκεκριμένη χώρα τις τιμές των eshops τις χώρας αυτής. Για το που μπορούμε να πουλήσουμε τα προιόντα μας θα μιλήσουμε αναλυτικά σε επόμενα άρθρα.


Η παραπάνω διαδικασία για πολλούς φαντάζει βαρετή, επίπονη, κουραστική κτλ αλλά ευτυχώς υπάρχουν εργαλεία που κάνουν τα πάντα πολύ πιο εύκολα για όποιον θέλει να κινηθει πιο γρήγορα και έχει αποφασίσει να αφιερώσει μερικά χρήματα ώστε να στήσει μια σοβαρή επιχείρηση.


Εργαλεία που βοηθούν στην αναζήτηση προϊόντων


WorldWideBrands


Στον περισσότερο κόσμο είναι γνωστή σαν πλατφόρμα που ενώνει εμπόρους και εταιρείες wholesale/dropshipping αλλά στην πραγματικότητα είναι κάτι πολύ περισσότερο. Είναι ένα εργαλείο αναζήτησης προϊόντων που σου λύνει τα χέρια ειδικά αν θέλεις να πουλήσεις στο ebay.


Χαρακτηριστικά


1. Υπολογίζει τις πιθανότητες που έχεις να πουλήσεις το προϊόν για το οποίο ενδιαφέρεσαι με βάση τα παρακάτω.
2. Υπολογίζει τη ζήτηση που έχει το προϊόν (και τα προϊόντα σχετικά με αυτό) για το οποίο ενδιαφέρεσαι με βάση τις αναζητήσεις στις μεγαλύτερες μηχανές αναζήτησης στον κόσμο.
3. Υπολογίζει τον ανταγωνισμό βάση των αποτελεσμάτων αναζήτησης σε Yahoo και Google και βάση των δημοπρασιών και των καταστημάτων του eBay.
4. Υπολογίζει τον ανταγωνισμό στη διαφήμιση που έχει το προϊόν με βάση το Google Adwords αλλά εμφανίζει και τις διαφημίσεις των ανταγωνιστών ώστε να ξέρετε πως διαφημίζουν αυτοί το προϊόν.
5. Τέλος εμφανίζει τις τιμές στις οποίες πωλούν το προϊόν οι ανταγωνιστές σας όχι μόνο στο eΒay αλλά και στο Amazon (το μεγαλύτερο online κατάστημα στον κόσμο).
6. Σας βρίσκει προμηθευτές για το προϊόν αλλά για αυτό θα μιλήσουμε σε απόμενο άρθρο.
7. Το πληρώνεις μια φορά και το έχεις μια ζωή.


Επισκεφθείτε τη WorldWideBrands για περισσότερες πληροφορίες.

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ 
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ζωντανές Tελευταίες Eιδήσεις Aπο Tις Mεγαλύτερες Eλληνικές Eφημερίδες , Portals , Blogs , Websites

newsbeasti-Reporter

Tro-ma-ktiko.blogspot Live News

Fimotro.blogspot.com - Live News

Εύρεση Εργασίας , Τουρισμός , Τα Πάντα για την TV , Τζίροι Αγώνων Ποδοσφαίρου

Τέλειο Σύστημα ! Παίξε Deal Online ! TotoPot της 10Bet ! Πάρε μέρος στο WPT !

Δείτε Αναρτήσεις Φιλικών Blogs

Ευκαιρίες Εργασίας & Χρήματα απο το διαδίκτυο ..

Καιρός,Οδηγος Poker,World TV,Τι παίζει στο Cinema,Youtube Tv,Προγνωστικά Στοιχήματος

Δοκιμάστε την τύχη σας στο Bet365 Casino !! Live Dealers !!! 100 Euro ΔΩΡΕΑΝ !!!