Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

IndieGoGo: Βρες λεφτά για την ιδέα σου!


Μια εναλλακτική κίνηση για τη χρηματοδότηση ταινιών - και πάσης φύσεως ιδεών - προτείνει η πλατφόρμα IndieGoGo.




Πρόκειται για μια διαδικτυακή πλατφόρμα που προσφέρει τη δυνατότητα σε ανεξάρτητους δημιουργούς, που δεν έχουν χρηματοδότη, να ολοκληρώσουν το project των ονείρων τους.


Η ιδέα ανήκει στον Slava Rubin, που μετά τον θάνατο του πατέρα του, προσπάθησε μάταια να βρει κάποιον να επενδύσει στην έρευνα για τον καρκίνο του νωτιαίου μυελού. 


Η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε το 2008 και μέχρι τώρα έχει φιλοξενήσει προτάσεις χιλιάδων δημιουργών. Τα projects μπορεί να είναι από το άνοιγμα μιας καφετέριας μέχρι το γύρισμα μιας ταινίας. 


Χρηματοδότης μπορεί να γίνει όποιος επιθυμεί, ενώ οι δωρεές ξεκινούν από το 1 ευρώ…


Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, το 10% περίπου των projects καταφέρνουν να συγκεντρώσουν το ποσό που επιθυμούν, ενώ το 40% καταφέρνει να μαζέψει κατά μέσο όρο γύρω στα 500 δολάρια.


Η πλατφόρμα χρηματοδότησης δεν είναι ακόμα ιδιαίτερα γνωστή στην Ελλάδα. Μόλις δεκατέσσερις ιδέες εμφανίζονται στην ιστοσελίδα για την Ελλάδα, ωστόσο μία έχει καταφέρει να υλοποιηθεί (ένα μικρό  βιβλιοπωλείο – εκδόσεις στη Σαντορίνη). 


Ο ανεξάρτητος καλλιτεχνικός οργανισμός, Exile Film, που εδρεύει στην Ελλάδα και ειδικεύεται στο ντοκιμαντέρ έχει αποφασίσει να γνωρίσει τους Έλληνες με την IndieGoGo.


Διοργανώνει ένα εργαστήριο, όπου θα μιλήσει η ελληνοαμερικανίδα Alethea Avramis μέσω Skype. 


Η ελληνοαμερικανίδα, που κατάφερε και συγκέντρωσε το απαιτούμενο ποσό ώστε να γυρίσει την πτυχιακή ταινία της στην Αθήνα, θα μοιραστεί με τους ενδιαφερόμενους την εμπειρία της και τον τρόπο που κατάφερε να πετύχει τον στόχο της.


Περισσότερες πληροφορίες:      
www.exilefilms.gr 

Κ.Στικούδη: «Έχει γραφτεί ότι έχω άλλες σεξουαλικές προτιμήσεις»


Καλεσμένη του Γιώργου Σατσίδη στο MTV ήταν η Κατερίνα Στικούδη, η οποία μιλάει μεταξύ άλλων για την προσωπική της ζωή, τον dj Rico αλλά και τα συναισθηματά της για το τέλος του Mega Star. Για την προσωπική της ζωή και τον έρωτα είπε: «Πραγματικά το λέω συνέχεια, θα ανακοινώσω κάτι μόνο όταν το νιώθω. Έχει πάρει τόση έκταση που θα το κάνω με δελτίο τύπου! Ο Dj Rico είναι ευφυέστατος, πανέξυπνος, είναι φίλος μου. Δεν θέλω να μιλάω για την προσωπική μου ζωή. Δεν το κάνω εσκεμμένα ότι είμαι κουλτούρα, απλά δεν θέλω! Έχει τύχει να διαβάσω δημοσιεύματα, ότι επειδή δεν ανακοινώνω αν ειμαι με κάποιον ή όχι, έχω άλλες προτιμήσεις σεξουαλικές, με το ίδιο φύλο. Δεν κατακρίνω τίποτα. Δεν υπάρχουν κανόνες ούτε στην αγάπη ούτε στο σεξ».

Η όμορφη παρουσιάστρια-τραγουδίστρια μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το Mega star: «Είχα ταυτιστεί με το Mega Star. Είχα μια ομάδα που με στήριξε από την πρώτη στιγμή. Περνούσαμε πολύ όμορφα. Προσωπικά στεναχωρήθηκα πολύ που σταμάτησε να υπάρχει ως εκπομπή αφού είναι η μακροβιότερη μουσική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης. Είναι σπάνιο να κάνεις μια εκπομπή χωρίς να συμβιβάζεσαι και αυτό μου άρεσε πολύ. Ναι, στεναχωρήθηκα πολύ όταν τελείωσε».

Πηγή: markos.tv

Κεφάλι μέσα στην τουαλέτα !!!! ( Video )


Ερωτικό Διαγώνισμα ( Video )

Oppss !!! Τι κάνει η κοπέλα !!


Καλημέρα με την Αλεξάνδρα Ρίζου (photos)


Συνέντευξη στο maxim και photos


Η Αλεξάνδρα είναι μια σέξι φοιτήτρια που δεν γουστάρει με τίποτα τις απιστίες, δεν ανέχεται τα χουφτώματα από ξένους και θεωρεί το σεξ μέγιστο αγαθό στη σχέση. Μείναμε εντυπωσιασμένοι όταν μας είπε πως έχει ασχοληθεί με το θέατρο και το σχέδιο μόδας, μας άφησε όμως με ανοιχτό το στόμα όταν είδαμε τη φωτογράφισή της. Προσέχετε μη σας μπει καμιά μύγα!




Πως ήταν η εμπειρία της φωτογράφισης για μια γραφίστρια;
Η αλήθεια είναι πως το σκεφτόμουν συνέχεια, αλλά άγχος δεν είχα. Όταν όμως έφτασε εκείνη η μέρα, έκανα εκατό ώρες να περάσω την πόρτα, να φανταστείς! Ευτυχώς, ένιωσα πολύ άνετα στη συνέχεια.


Υπάρχει κανάς γκόμενος στη ζωή σου;
Μέχρι να γνωρίσω τον έρωτα της ζωής μου, με νοιάζει απλώς να περνάω καλά.


Τι άντρες προτιμάς: έξυπνους, κανονικούς ή γυμνασμένα τούβλα;
Εννοείται πως προτιμώ το δεύτερο!


Όλο με πολίστες μπλέκεις, μαθαίνω...
Αν θες να ξέρεις, μπλέκω με πολλούς αθλητές. Με πολίστα απλώς έτυχε να κάνω κάτι. Δεν είναι ότι το επιδιώκω συστηματικά.




Ένα χαρακτηριστικό που δεν θα ήθελες να έχουμε εμείς οι άντρες;
Δεν μ’ αρέσει όταν λέτε ψέματα για να εντυπωσιάσετε και δεν μ’ αρέσουν οι απιστίες. Δεν μπορείτε πια να κάτσετε ήρεμοι;


Δηλαδή, εσύ δεν έχεις κάνει απιστία;
Εντάξει, μπορεί και να έχω κάνει κι εγώ...


Σου έχει πιάσει ποτέ κανείς τον κώλο στα κλαμπ, εκτός από τον γκόμενο;
Όταν ήμουν γύρω στα 18, αλλά μέσα στο στρίμωγμα δεν μπόρεσα να τον βρω. Θα τον σκότωνα, έπρεπε να δεις τη φάτσα μου!


Αν έπιανες τον δικό σου να φιλάει άλλον άντρα, πως θα αντιδρούσες;
Θα ξενέρωνα απίστευτα. Για να σου πω όμως την αλήθεια, θα με πείραζε περισσότερο αν τον έπιανα με γυναίκα. Πάντως, και στις δύο περιπτώσεις θα έτρωγε μπάτσες!


Σου έχουν ζητήσει ποτέ να κάνεις κάτι υπερβολικό στη σεξουαλική πράξη;
Να τους βάλω δάχτυλο! Δεν θα πω εγώ στον άλλον τι θα κάνει στο κρεβάτι του, ούτε θα του βάλω φραγμούς. Να σέβεται όμως και τις δικές μου επιλογές.




Σεξ σε δημόσιο χώρο έχεις κάνει;
Σε παραλίες και στο αμάξι κυρίως. Αλλά δεν μου λένε κάτι αυτά. Το σίγουρο είναι πως ποτέ δεν θα πάω σε ξενοδοχείο. Δεν είμαι καμιά πόρνη, θα ένιωθα άβολα. Πάντως, για να μη σε αφήσω έτσι, μπορώ να σου πω πως έχει γίνει σκηνικό σε πισίνα…


Το πιο ξενέρωτο sms που έχεις λάβει;
«Σ’ αγαπάω». Και ήμασταν μαζί μόλις μια βδομάδα! Πώς να μην ξενερώσεις μετά;

Σημάδια ότι σας απατά ο σύντροφός σας!

Η ψυχολόγος Δήμητρα Ζάφειρα σε βοηθάει να αποκρυπτογραφήσεις τις καταστάσεις …




Όπως δεν υπάρχει το τέλειο έγκλημα έτσι και η απιστία συνοδεύεται από κάποια πολύ τρανταχτά σημάδια. Αν υποπτεύεστε ότι ο σύντροφός σας σας απατά τα παρακάτω θα σας φανούν χρήσιμα:


1. Μπορεί να σας φανεί παράξενο αλλά αν ο σύντροφός σας εμφανίσει ΞΑΦΝΙΚΑ μια ασυνήθιστη, υπερβολική τρυφερότητα και γλυκήτητα απέναντί σας, αυτό μπορεί να είναι κακό σημάδι. Πρόκειται συχνά για κίνηση αντιπερισπασμού, προκειμένου να απασχολήσει το “βλέμμα” σας αλλού και ίσως για να διασκεδάσει τις ενοχές του. Τα λουλούδια που ξαφνικά σας στέλνει μπορεί και να έχουν …αγκάθια!


2. Ανάλογα με το πρόσωπο με το οποίο έχει στενή επαφή, ο άνθρωπός σας μπορεί να εμφανίσει μεγάλες αλλαγές στον τρόπο που ντύνεται, στη μουσική που ακούει, στη φροντίδα του σώματός του (π.χ. ξεκινάει να γυμνάζεται)…. Με λίγα λόγια βλέπετε μια διαφορετική προσωπικότητα από αυτήν που γνωρίζατε.


3. Είναι πιθανό ο σύντροφός σας να έχει την τάση να προκαλέσει καυγά ή να έρθει σε αντιπαράθεση μαζί σας, ακόμη κι όταν δεν υπάρχει προφανής λόγος. Η τεχνητή ένταση που δημιουργεί προκύπτει από την προσπάθειά του να δώσει μια δικαιολογία στον εαυτό του για αυτό που κάνει και να απενοχοποιηθεί. Έτσι, θα μπορεί να λέει στον εαυτό του ότι αφού δεν είμαι ευτυχισμένος εδώ είναι φυσιολογικό να στραφώ κάπου αλλού.


4. Ομοίως, για να γλιτώσει από τις ενοχές του θα λειτουργεί προβολικά. Θα προβάλει δηλαδή όλα του τα συναισθήματα σε σας. Μην απορήσετε αν σας κατηγορήσει ότι εσείς τον απατάτε!!! Είναι ένα από τα πλέον κλασικά σημάδια απιστίας. Σκεφτείτε! Αν εσείς δεν έχετε δώσει τέτοιο δικαίωμα πως το μυαλό του πηγαίνει σε κάτι τέτοιο, από που πονηρεύεται; Μήπως από τον εαυτό του;


5. Κλείνει συνέχεια το κινητό του, δεν έχει σήμα συχνά ή το έχει συνεχώς δίπλα του και είναι πολύ νευρικός όταν το ακούει να χτυπάει. Το κινητό αλλά και ο υπολογιστής του είναι για σας terra incognita.


6. Θυμάστε τον “φίλο μου τον Λευτεράκη”; Όταν ο σύντροφός σου δημιουργεί νέες παρέες στις οποίες δεν επιθυμεί να σας γνωρίσει, αν ξαφνικά αρχίσει να μιλάει συνέχεια για κάποιον “φίλο” που γνώρισε στο γυμναστήριο, στη δουλειά κτλ., το πόσο καλό παιδί είναι κλπ τότε έχετε το νου σας.


7. Αποκρύπτει πληροφορίες που αφορούν στην οικονομική του κατάσταση. Αποκτά κρυφούς λογαριασμούς κι έχει πιστωτικές κάρτες για να κρύψει έξοδα που έχουν να κάνουν με την άλλη γυναίκα.


8. Έχει γίνει αναξιόπιστος και ασυνεπής, αργεί από τη δουλειά του, και το Σαββατοκύριακο που είναι μαζί σας είναι κατηφής, δύσθυμος και απόμακρος.


9. Αν δυσκολεύεστε να θυμηθείτε την τελευταία φορά που κάνατε σεξ τότε δεν είναι παράλογο να σκεφτείτε ότι κάπου αλλού πηγαίνει και περνάει καλά.


Προσοχή!


Τα παραπάνω είναι σημάδια που πρέπει να σας κινητοποιήσουν. Δεν είναι σημάδια που αποδεικνύουν. Το να συμβαίνει ένα από αυτά δεν σημαίνει ότι η απιστία είναι δεδομένη. Αν έχετε αντιληφθεί κάτι από τα παραπάνω, απλά έχετε το νου σας.


Ωραία! Και τώρα τι κάνουμε;


-Μην βιαστείτε να τον διώξετε γιατί έτσι τον στέλνετε κατευθείαν στην ερωμένη του. Ούτε κι εσείς να φύγετε αφού δεν είστε αυτή που αμάρτησε.


-Παρακολουθήστε στενά τις κινήσεις του και βεβαιωθείτε ότι όντως σας απατά. Εκτιμήστε το μέγεθος και τη σοβαρότητα της απιστίας.


-αξιολογείστε με ψυχραιμία την κατάσταση και μην πάρετε αποφάσεις εν βρασμώ. Το αν θα τον διώξετε, θα φύγετε ή θα τον συγχωρήσετε, θα το αποφασίσετε όταν θα είστε σίγουρες ότι δεν θα το ανακαλέσετε το επόμενο λεπτό (για να μην εξευτιλιζόμαστε και στον εαυτό μας).


-Σε καμία περίπτωση μην ασχοληθείτε με την “άλλη”. Μην προσπαθήσετε να επικοινωνήσετε μαζί της, πολύ δε περισσότερο μην δημιουργήσετε σκηνή. Αυτό θα μειώσει και θα εξευτελίσει εσάς και θα δώσει σε εκείνη πόντους. Εξάλλου για την κατάσταση που βιώνετε υπεύθυνη δεν είναι εκείνη αλλά ο σύντροφός σας, εσείς και η κακή σας επικοινωνία που άφησαν χώρο σε ένα τρίτο άτομο να μπει ανάμεσά σας.


-Μιλήστε σε ένα άτομο της απόλυτης εμπιστοσύνης. Αποφύγετε να μοιραστείτε τις υποψίες ή ό, τι ανακαλύψατε με το ευρύτερο φιλικό ή οικογενειακό περιβάλλον. Το πιθανότερο είναι να τους κάνετε να ψυχρανθούν απέναντι στον άντρα σας ή να σας εξαναγκάσουν να πάρετε μια απόφαση για την οποία δεν είστε έτοιμες, απλά και μόνο γιατί έχετε εκτεθεί σε αυτούς. Εξάλλου για σκεφτείτε κι αυτό: είστε σίγουρες ότι δεν το γνώριζαν;


TLife


Γυναίκες: Πως να τις κάνεις να τρέχουν από πίσω σου !


Καλές οι συμβουλές για το πώς να τις πλησιάσεις πως ν’ ανοίξεις κουβέντα αλλά και τι χρειάζεται για να “κλείσεις την συμφωνία”.




Ακόμα καλύτερες όμως οι δέκα επόμενες συμβουλές για το πως θα τις κάνεις να τρέχουν από πίσω σου.


Η πρώτη εντύπωση μετράει


Είναι κάτι που σας το έχω πει χίλιες φόρες. Πες ότι μπαίνεις σ’ ένα μπαρ και είσαι όλο “Αχχχ” και “Εμμμ”. Ποια περιμένεις να σε πλησιάσει; Αφού δεν τολμάς να πλησιάσεις εσύ. Αν όμως τελειοποιήσεις τις τεχνικές σου και νιώθεις την αυτοπεποίθηση να πλησιάσεις οποιαδήποτε γυναίκα, οποιαδήποτε στιγμή, όλα αλλάζουν. Ξαφνικά έχεις μια αυτοπεποίθηση που μαγνητίζει τις γυναίκες και θα τις δεις να σε πλησιάζουν πριν καν προλάβεις να τις παρατηρήσεις.


Γίνε μια πρόκληση


Και θα μου πεις τι εννοώ. Απλά τα πράγματα. Αν μοιάζεις απελπισμένος, με μεγάλη ανάγκη να βρεις γυναίκα και θα έκανες τα πάντα για να την ικανοποιήσεις και να μην την χάσεις, το έχεις χάσει το παιχνίδι. Οι γυναικείες κεραίες θα σε πιάσουν από χιλιόμετρο και δεν πρόκειται να νιώσουν καμία έλξη για σένα. Αντίθετα, αν έχεις μια φήμη στην πιάτσα(την όποια εσύ με τέχνη θα καλλιεργήσεις) ότι για παράδειγμα δεν είσαι εύκολος, δεν κάνεις σχέσεις, έχεις ρε παιδί μου το στυλ του περιζήτητου εργένη, τότε θα δεις για πότε θα τρέξουν. Οι γυναίκες λατρεύουν αυτούς που νομίζουν ότι δεν μπορούν να έχουν.


Κάνε τις κατάλληλες ερωτήσεις


Αν μια γυναίκα σχηματίσει τη γνώμη ότι είσαι λίγο διαφορετικός από τους άλλους, θα σε αντιμετωπίζει έτσι εκτός και αν της αλλάξεις τη γνώμη. Αν δηλαδή έχεις καλλιεργήσει τη φήμη σου, σε πλησιάσει, και αρχίσεις να λες βλακείες, τα γκρέμισες όλα. Όποτε ερωτήσεις του τύπου “Ποιος τύπος άντρα σου αρέσει;”ή“Είμαι ο τύπος σου;”ή “Είσαι ελεύθερη ή έχεις σχέση”, ξέχνα τες. Έκτος αν θες να γυρίσεις πίσω στο σημείο μηδέν.


Μην βιάζεσαι


Λένε ότι η απουσία κάνει την καρδιά να χτυπάει πιο δυνατά, και δεν υπάρχει πιο σωστή φράση για το πως λειτουργεί ένα γυναικείο μυαλό. Αν είσαι συνέχεια μαζί της ή αν δεν περιμένεις αρκετά μέχρι να κάνεις το πρώτο τηλεφώνημα, δεν υπάρχει καθόλου ανυπομονησία. Κι όταν δεν υπάρχει ανυπομονησία, δεν υπάρχει και κίνητρο να σε κυνηγήσει.


Δώσε προσοχή με τον σωστό τρόπο


Είναι γνωστό και σας το έχω πει χίλιες φορές, ότι οι γυναίκες λατρεύουν τους άντρες που τις προσέχουν. Πρέπει όμως να της δώσεις την προσοχή σου με το σωστό τρόπο. Ξέχνα τα ακριβά δώρα και τα καθημερινά κομπλιμέντα. Αντίθετα, πες της ότι την σκεφτόσουν σήμερα ή ότι την είδες στον ύπνο σου. Με λίγα λόγια δώσε της να καταλάβει ότι είναι στο μυαλό σου όταν δεν είναι δίπλα σου. Όσο θα εθίζεται σ’ αυτό, τόσο θα το αναζητά.


Μπες στο μυαλό της


Για να κάνεις της γυναίκες να σε κυνηγάνε, πρέπει να τις κάνεις να σε σκέφτονται και όχι να τις σκέφτεσαι. Ο πιο εύκολος τρόπος για να το πετύχεις αυτό είναι να αρνηθείς ή να αγνοήσεις τα πρώτα σημάδια που θα σου δώσουν. “Την Παρασκευή; Δεν ξέρω ακόμα. Έχω κάποια πραγματάκια να κάνω και δεν ξέρω τι ώρα θα ξεμπερδέψω.” Μην ξεχνάς. Θέλει θυσίες για να γίνεις περιζήτητος.


Κάνε το τεστ


Πρόσεχε γιατί αυτό το βήμα είναι ζωτικής σημασίας. Ήρθε η ώρα να αντιστρέψεις τους ρόλους. Πρέπει να τους δώσεις να καταλάβουν ότι εσύ είσαι αυτός που θα διαλέξει και όχι εκείνες. Άμα σε πλησιάσουν, πρέπει να κάνεις τις κατάλληλες ερωτήσεις. “Τι είναι αυτό που σε κάνει πιο ενδιαφέρουσα από τις άλλες γυναίκες;” ή “Τι πιστεύεις ότι θα μου άρεσε σ’ εσένα, πέρα από την εμφάνισή σου;”. Κι αν όλα αυτά τα ρωτήσεις μ’ ένα παιχνιδιάρικο τρόπο και με μπόλικο χιούμορ, είναι εγγυημένο ότι θα πέσει στην παγίδα του κυνηγητού.


Δούλεψε το χιούμορ σου


Δεν το λέω μόνο εγώ, αλλά όλες οι γυναίκες. Το χιούμορ είναι το πιο γρήγορο μονοπάτι για να φτάσεις στον προορισμό σου. Αν στην πρώτη επαφή, καταφέρεις και κάνεις μια γυναίκα να γελάσει, έχεις πάρα πολλές πιθανότητες να την κάνεις να σκέφτεται. Στρώσου λοιπόν και δούλεψέ το!


Κράτα κλειστά τα χαρτιά σου


Αυτή είναι η καλύτερη συμβουλή απ’ όλες, μιας κι έτσι βάζεις εκείνη να κάνει όλη τη δουλειά. Πως; Όταν πρωτογνωρίζεις μια γυναίκα, μην ανοίγεσαι. Ας πούμε μην πεις τ’ όνομα σου αν δεν σε ρωτήσει ή χρησιμοποίησε την μαγική λέξη “ίσως”. Το σασπένς και το μυστήριο θα κάνουν την δουλειά για σένα.


Σταμάτα να κυνηγάς


Ο Νο1 και ο σημαντικότερος κανόνας του παιχνιδιού. Αν θες να σε κυνηγάνε, σταμάτα να κυνηγάς. Αλλιώς θα το ρίξετε και οι δύο στο κυνηγητό και μετά συνήθως ακολουθεί και το κρυφτό.

Συμβουλές γύρω από το σεξ δια στόματος Lady Gaga!


H 25χρονη Lady Gaga έχει κι αυτή ανησυχίες γύρω από το θέμα σεξ και μίλησε για αυτό,
προκειμένου να δώσει το σωστό παράδειγμα στα νέα κορίτσια.«Πάντα ήταν σημαντικό για μένα, όπως και για όλη την γενιά μου, ένας πολύ βασικός παράγοντας μεγαλώνοντας. 


Συμβουλές γύρω από το σεξ δια στόματος Lady Gaga!


Το σεξ δεν είναι ασήμαντο. Σημαίνει τόσα πολλά. Ελπίζω ότι οι νέες κοπέλες ξέρουν ότι το σεξ παραμένει εξαιρετικά σημαντική υπόθεση και δεν χρειάζεται να το κάνουν πολύ νωρίς. Αν θέλουν κάποιος να τις κορτάρει για λίγο καιρό πριν το κάνουν, αυτό είναι όμορφο και υπέροχο και ένας άνδρας θα σε σεβαστεί ακόμα παραπάνω για το ότι σέβεσαι το σώμα σου. Εγώ έτσι είμαι».

Ποιό είναι το βίτσιο της Lady Gaga στο σεξ;!

Η διάσημη τραγουδίστρια αποκάλυψε πως ...




της αρέσει να τη δαγκώνουν, όπως τα βαμπίρ από τα οποία και ξετρελαίνεται. Η ίδια πολλές φορές ντύνεται σαν βαμπίρ και βάζει τη ψεύτικη μασέλα με τους μεγαλύτερους κυνόδοντες και αποκαλεί τον εαυτό της ως "Kinky queen"!

"Το facebook λειτουργεί όπως η KGB και CIA". Απίστευτο φακέλωμα !!!

Απίστευτα πράγματα ανακάλυψε ένας Αυστριακός φοιτητήε της νομικής όταν ζήτησε από το facebook να του σταλεί αντίγραφο του λογαριασμού του.Είδε ότι είχαν αποθηκεύσει φοβερές λεπτομέρείες και είχαν προχωρήσει στην εξεύρεση στοιχείων φίλων του,που ο ίδιος δεν είχε ποτέ ζητήσει. 




Ο Μαξ Σρεμς αποφάσισε τον Ιούνιο να...


ζητήσει από το Facebook ένα αντίγραφο των δεδομένων του. 
Έλαβε τελικά ένα CD από την Καλιφόρνια το οποίο περιέχει 1200 σελίδες με προσωπικές πληροφορίες και μηνύματα που ο ίδιος είχε διαγράψει από το προφίλ του τα 3 χρόνια που χρησιμοποιεί το site κοινωνικής δικτύωσης.


Στις 1200 σελίδες δεδομένων υπήρχαν απορρίψεις αιτημάτων φιλίας, διαγραφές φίλων του Μαξ και ένα αρχείο με όλες τις συνομιλίες που είχε κάνει. 


Επίσης υπήρχε μία λίστα με όλες τις φωτογραφίες που είχε βγάλει το tag, μία λίστα με όλους όσους είχε «σκουντήξει», σε ποιες εκδηλώσεις παρέστη (έκανε attend), σε ποιες όχι, κτλ.
Οι πληροφορίες κατανέμονται σε 57 κατηγορίες στις οποίες συμπεριλαμβάνονται όλα τα «like», μία λίστα με πληροφορίες που δείχνουν από που συνδέθηκε, μαζί με IP διευθύνσεις. 


Υπάρχει και μία λίστα που περιέχει διευθύνσεις e-mail τις οποίες ο Σρεμς δηλώνει πως δεν έχει «ανεβάσει» ποτέ και πως το Facebook τις συνέλεξε από τα προφίλ των φίλων του.


«Ανακάλυψα πως το Facebook είχε κρατήσει πολύ προσωπικά μηνύματα που είχα γράψει και στη συνέχεια διαγράψει, τα οποία, εάν εκτεθούν δημόσια, θα μπορούσαν να γίνουν εξαιρετικά επιζήμια για τη φήμη μου» δήλωσε ο Σρεμς σε συνέντευξή του.


«Με το να κρατάει πληροφορίες τις οποίες υποτίθεται πως ο χρήστης έχει διαγράψει, το Facebook λειτουργεί σαν την KGB και την CIA», προσθέτει.


Ο νεαρός φοιτητής έκανε έναν κατάλογο με 22 καταγγελίες για το Facebook σε συνεργασία με την Ιρλανδή επίτροπο προστασίας δεδομένων. Την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να γίνει ο πρώτος έλεγχος του site από την Ιρλανδική αρχή προστασία προσωπικών δεδομένων. 
Η επιλογή της Ιρλανδίας έγινε καθώς η ιρλανδική θυγατρική του Facebook ελέγχει τους Ευρωπαίους χρήστες.


Εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε πως η εταιρεία απλώς έδωσε στον νεαρό φοιτητή τις πληροφορίες που ζήτησε στις οποίες «περιλαμβάνεται και μία σειρά από άλλα πράγματα τα οποία δεν χαρακτηρίζονται ως προσωπικά δεδομένα, καθώς και αναλύσεις του site».
Όσον αφορά τα μηνύματα: «Οι άνθρωποι μπορούν να διαγράψουν τα μηνύματα από τα εισερχόμενά τους αλλά δεν μπορούν να διαγράψουν τα σταλθέντα από τα μηνύματα των φίλών τους»


Ο Μαξ Σρεμς έχει οργανώσει εκστρατεία στο διαδίκτυο ενάντια στην τακτική διατήρησης διαγραμμένων πληροφοριών του Facebook και δηλώνει: «Η πληροφορία είναι δύναμη, και οι πληροφορίες για ανθρώπους, είναι άσκηση δύναμης σε ανθρώπους. Τι μπορεί να συμβεί αν κάποιος παραβιάσει τα προσωπικά δεδομένα;»


http://www.planet-greece.blogspot.com/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ζωντανές Tελευταίες Eιδήσεις Aπο Tις Mεγαλύτερες Eλληνικές Eφημερίδες , Portals , Blogs , Websites

newsbeasti-Reporter

Tro-ma-ktiko.blogspot Live News

Fimotro.blogspot.com - Live News

Εύρεση Εργασίας , Τουρισμός , Τα Πάντα για την TV , Τζίροι Αγώνων Ποδοσφαίρου

Τέλειο Σύστημα ! Παίξε Deal Online ! TotoPot της 10Bet ! Πάρε μέρος στο WPT !

Δείτε Αναρτήσεις Φιλικών Blogs

Ευκαιρίες Εργασίας & Χρήματα απο το διαδίκτυο ..

Καιρός,Οδηγος Poker,World TV,Τι παίζει στο Cinema,Youtube Tv,Προγνωστικά Στοιχήματος

Δοκιμάστε την τύχη σας στο Bet365 Casino !! Live Dealers !!! 100 Euro ΔΩΡΕΑΝ !!!