Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Τι είναι αυτό που προκαλεί το ευχάριστο άρωμα της βροχής;

Τι είναι αυτή η αίσθηση του βρεγμένου ξύλου;Πολλοί άνθρωποι αντιλαμβάνονται μια περίεργη μυρωδιά μετά τη βροχή. Συνήθως οι περισσότεροι το συνδέουν με την μυρωδιά της άνοιξης και το φρεσκοκομμένο χορτάρι. Αλλά στην πραγματικότητα τι την δημιουργεί;




Όπως φαίνεται, οι μυρωδιές που ο κόσμος συνδυάζει με τις βροχοπτώσεις μπορεί να είναι αποτέλεσμα πολλών πραγμάτων. Ένας από τους πιο συνήθεις, αυτή η μυρωδιά του βρεγμένου ξύλου, στην πραγματικότητα οφείλεται στα βακτήρια! Οι ακτινομύκητες είναι ένας τύπος βακτηριδίων που αναπτύσσονται στο χώμα όταν υπάρχει υγρασία και ζέστη.


Στη συνέχεια που το χώμα ξηραίνεται, τα βακτήρια παράγουν σπόρους στη γη. Όταν βρέχει και η ορμή της βροχόπτωσης μετακινεί αυτά τα μικρά σωματίδια στον αέρα, τότε αυτά βρίσκονται στην ατμόσφαιρα και δημιουργούν αυτήν την ιδιαίτερη οσμή σε εμάς καθότι τα εισπνέουμε…


Ένας άλλος λόγος για το ιδιαίτερο άρωμα του αέρα, είναι η όξινη βροχή. Δυστυχώς, τα χημικά στην ατμόσφαιρα πλέον είναι παντού και ειδικότερα στις αστικές και βιομηχανικές περιοχές. Όταν αυτή λοιπόν η όξινη βροχή πέφτει στο χώμα δημιουργεί αντιδράσεις με την οργανική σύνθεση της γης και απελευθερώνει αυτές τις ιδιαίτερες μυρωδιές.


Επίσης, άλλες τέτοιες μυρωδιές θα έρθουν στη μύτη σας λόγω των πτητικών ελαίων που απελευθερώνονται από φυτά και δέντρα. Αυτά τα έλαια που συγκεντρώνονται σε βραχώδης επιφάνειες αντιδρούν με τη βροχή και παράγουν αέρια που διοχετεύονται στον αέρα.


Η αίσθηση είναι η ίδια με αυτή των βακτηριδίων… Φανταστείτε ότι έχουν φροντίσει (…οι άνθρωποι) και το έχουν εμπορευτεί, μέσα σε μπουκαλάκια για τις αρωματικές του ιδιότητες!


Αυτοί είναι οι βασικότεροι λόγοι για τα αρώματα που αναδύονται μετά από κάθε βροχόπτωση… Στη φύση υπάρχουν πολλά υλικά που αντιδρούν με τη βροχή και στη συνέχεια ταξιδεύουν με τον αέρα για αυτό όταν κάνετε τον περίπατό σας… απλά απολαύστε την αίσθηση του βρεγμένου χώματος, της φθινοπωρινής βροχής και αφήστε τα υπόλοιπα στην επιστήμη…


http://aneiromai.blogspot.com
ΠΗΓΗ: hkoinoniamas.blogspot

Χαμός στην κοσμική Αθήνα με τον καβγά δυο μοντέλων για τα μάτια του Ζαφείρη!!

Άγριος καβγάς με πρωταγωνιστές δυο πανέμορφα μοντέλα και τον δικό μας Ζαφείρη, ξέσπασε σε γνωστό νυχτερινό κέντρο! Ο λόγος; Τα όμορφα μάτια του γνωστού πορνοστάρ! Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...




Όλα ξεκίνησαν όταν ο Ζαφείρης και η κοπέλα του αποφάσισαν να διασκεδάσουν σε club της Αθήνας. Η βραδιά τους ξεκίνησε όμορφα, όμως κατέληξε επεισοδιακά. Η σύντροφός του κάποια στιγμή, έφυγε από το μέρος που καθόταν με τον Ζαφείρη και πήγε να χαιρετίσει ένα φιλικό της ζευγάρι που καθόταν σε διπλανό τραπέζι.


Τότε ήταν που βρήκε την ευκαιρία, μια πανέμορφη κοπέλα - γνωστό μοντέλο που έχει στο ενεργητικό της πολλές φωτογραφήσεις και συμμετοχές σε πασαρέλες- να πλησιάσει τον Ζαφείρη. Βέβαια, μάλλον τον πλησίασε περισσότερο από το κανονικό, αφού η συντροφός του επέστρεψε πολύ θυμωμένη και ζητούσε εξηγήσεις από την κοπέλα.


Το ένα έφερε το άλλο, οι δυο κοπέλες άρχισαν να λογομαχούν και τελικά ο Ζαφείρης βρέθηκε σε ρόλο διαιτητη και να προσπαθεί να χωρίσει τις δυο κοπέλες.
Πάντα τέτοια Ζαφείρη!


http://www.zaladablog.com/2011/12/blog-post.html
Διαβάστε περισσότερα στο TO-POTISTIRI.BLOGSPOT.COM

Πως να μετατρέψετε μια κανονική κοπέλα σε... σεξοβόμβα (pics)


Πως να μετατρέψετε μια κανονική κοπέλα σε... σεξοβόμβα (pics)


Δείτε τι μπορεί να κάνει κανείς με τη βοήθεια της τεχνολογίας... 


Καταλαβαίνετε λοιπόν κατά πόσο είναι αληθινές οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται σε περιοδικά με ανάλογο περιεχόμενο...


photoshoped girls 06 How to enhance a photo. And by enhance I mean horrifically butcher (15 Photos)

photoshoped girls 02 How to enhance a photo. And by enhance I mean horrifically butcher (15 Photos)

photoshoped girls 03 How to enhance a photo. And by enhance I mean horrifically butcher (15 Photos)

photoshoped girls 04 How to enhance a photo. And by enhance I mean horrifically butcher (15 Photos)

photoshoped girls 05 How to enhance a photo. And by enhance I mean horrifically butcher (15 Photos)

photoshoped girls 08 How to enhance a photo. And by enhance I mean horrifically butcher (15 Photos)


Διαβάστε περισσότερα στο TO-POTISTIRI.BLOGSPOT.COM


Απίστευτο ! Το φαινόμενο 11-11-11 ! Δοκιμάστε αυτό !!! (Θα εκπλαγείτε )!!!

Απίστευτο ! Το φαινόμενο 11-11-11 ! Δοκιμάστε αυτό !!! (Θα εκπλαγείτε )!!!


Φέτος είχαμε την εμπειρία τεσσάρων ασυνήθιστων ημερομηνιών.


1/1/11, 1/11/11, 11/1/11, 11/11/11 ! Τα περίεργα όμως της φετινής χρονιάς δεν τελειώνουν εδώ!




1)Πάρτε τα δύο τελευταία ψηφία του έτους κατά το οποίο γεννηθήκατε


2)Τώρα προσθέστε την ηλικία που έχετε φέτος, και το αποτέλεσμα θα
είναι 111 για όλους!


Για παράδειγμα, εάν γεννηθήκατε το 1957 και 57 + 54 = 111 καλό, εεεε !!! ????

!Απίστευτο τι σημαίνει Coca-Cola και Peugeot στα κινέζικα!

Απίστευτο τι σημαίνει Coca-Cola και Peugeot στα κινέζικα!


Στην κινέζικη γλώσσα τα ονόματα από διάσημες μάρκες και φίρμες έχουν τη δική τους ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα ονομασία. Έτσι οι εταιρείες franchise αναγκάζονται να αλλάζουν τα ονόματα, ώστε να διαφημίζονται καλύτερα τα προϊόντα.




Έτσι, η μετάφραση της Nike είναι "ανθεκτικά και επίμονα", της Coca Cola "νόστιμη διασκέδαση" και της Heineken ως "δύναμη της ευτυχίας!"


Για την επιλογή των ονομάτων στα διάφορα προϊόντα, "επιστρατεύονται" ειδικοί σύμβουλοι, προγράμματα υπολογιστών και γλωσσολογικές αναλύσεις.


Στα κινέζικα η Coca Cola προφέρεται "Κεκουκέλε" και σημαίνει "νόστιμη διασκέδαση."


Έτσι ταιριάζει και ηχητικά με την αρχική ονομασία, αλλά σε δελεάζει να καταναλώσεις και το προϊόν!


Το απορρυπαντικό Tide, προφέρεται "Ταϊζί" και σημαίνει: "απαλλάσσει από τη βρομιά."


Η Reebok σημαίνει "γρήγορα βήματα", ενώ τα πατατάκια Lay's προφέρονται Λέσι και μεταφράζονται ως "χαρούμενα πράγματα."


Η BMW μεταφράζεται "πολύτιμο άλογο!"


Ωστόσο, πολλές εταιρείες αναγκάζονται να αλλάζουν τα ονόματα από διάφορα προϊόντα που θέλουν να λανσάρουν στην κινέζικη αγορά, επειδή στην κινέζικη γλώσσα έχουν αρνητική σημασία.


Για παράδειγμα, η λέξη για τη μηχανή αναζήτησης Bing από τη Microsoft, στα κινέζικα σημαίνει "αρρώστια, ελάττωμα και ιός."


Το αναθεωρημένο όνομα Μπι γινγκ σημαίνει "σίγουρη ανταπόκριση."


Η Peugeot είχε σοβαρό πρόβλημα, καθώς στην κινέζικη αργκό η λέξη σημαίνει "πόρνη!"


Πηγή: cosmo.gr

14 πράγματα που δεν θα γνωρίσουν ποτέ τα σημερινά παιδιά!


Αν η χρονομηχανή του Κύρου Γρανάζη υπήρχε στην πραγματικότητα και επιχειρούσατε μια μικρή βόλτα δύο-τρεις δεκαετίες πιο πριν, τι θα διαπιστώνατε; Θυμάστε ότι δεν υπήρχαν κινητά τηλέφωνα και παρ’ όλα αυτά επιζούσαμε με ένα ταπεινό… σταθερό με καλώδια; Έχετε ξεχάσει ότι το «κουτί» στο σαλόνι δεν μας έδινε την επιλογή να αλλάξουμε τα κανάλια –εκείνα τα ελάχιστα που υπήρχαν- με τηλεκοντρόλ; Την προετοιμασία για τις εκδρομές που περιελάμβανε απαραιτήτως μια στάση στο φωτογραφείο για να αγοράσετε φιλμ;
Όλα αυτά υπάρχουν σαν αναμνήσεις για όλους εμάς που τα ζήσαμε εκείνα τα -πιο απλά- χρόνια, αλλά αν χρειάζεται έστω και λίγη προσπάθεια για να τα θυμηθούμε, σκεφτείτε πόσες είναι οι πιθανότητες να τα θυμούνται ή να τα γνωρίζουν καν όσοι ενηλικιώνονται τώρα και οι γενιές που έπονται αυτών. Δείτε ποια αγαπημένα μας αντικείμενα που φάνταζαν σαν «αιχμή της τεχνολογίας» τότε, υπάρχουν πλέον στο πιο βαθύ σκοτάδι της αποθήκης μας ή στο χρονοντούλαπο, παρέα με άλλες παρελθούσες μόδες.
Φορητό κασετοφωνάκι
Perierga.gr - 14 πράγματα που δεν θα γνωρίσουν ποτέ τα σημερινά παιδιά!Πολύ πιο ογκώδες από τα iPod και τα μικροσκοπικά mp3 players του σήμερα, κι όμως, δεν μας ένοιαζε καθόλου. Η «ιεροτελεστία της κασέτας» που περιείχε αυτοσχέδια compilations με «Ξένα Διάφορα» και ο ήχος του rewind είναι κάτι περιττό για την σημερινή ψηφιακή τεχνολογία, αλλά πάντα θα θυμόμαστε τους προγόνους των φορητών CD players και των memory cards που στοιβάζουν εκατοντάδες τραγούδια στο κινητό μας.
Ραδιόφωνο με βελόνα
Επιστρέφουμε στη μουσική, για να θυμηθούμε τα παλιά μας ραδιόφωνα, στα οποία η επιλογή του σταθμού γινόταν με το γύρισμα της βελόνας. Ποτέ δεν ξέραμε αμέσως ποιον σταθμό ακούγαμε, καθώς δεν υπήρχαν led οθόνες για να μας ενημερώσουν για την ακριβή συχνότητα, για το τραγούδι που ακούγεται και για την αφιέρωση του Τάκη στη Σούλα που της λείπει πολύ. Ακόμη και ο ήχος των παρασίτων που ακουγόταν στο ενδιάμεσο των εναλλαγών της βελόνας ίσως κάποτε ξεχαστεί τελείως.
Σταθερό τηλέφωνο με καντράν και καλώδια
Perierga.gr - 14 πράγματα που δεν θα γνωρίσουν ποτέ τα σημερινά παιδιά!Και μιας και το αναφέραμε, το κινητό ήρθε να μας βρει κάποια στιγμή μέσα στα ‘90s, για να μπει στην καθημερινότητά μας και να μην ξαναβγεί μέχρι και σήμερα. Μέχρι τότε, η μόνη τηλεφωνική επικοινωνία γινόταν με τα χαριτωμένα τηλέφωνα που διέθεταν στρογγυλό καντράν, στο οποίο έπρεπε να γυρίσεις τα νούμερα ώστε να σχηματίσεις τον αριθμό, και φυσικά να μείνεις στο ίδιο μέρος κατά την διάρκεια του τηλεφωνήματος. Αν έλεγε κάποιος στα παιδιά του 2020 ότι υπάρχει κι άλλο τηλέφωνο εκτός από το ασύρματο και ότι η αναγνώριση κλήσης κάποτε δεν υπήρχε ως έννοια, δεν νομίζουμε ότι θα καταλάβαιναν για τι πράγμα τους μιλάνε – να’ ναι καλά οι παλιές ταινίες, μέσα από τις εικόνες των οποίων θα επιβιώσουν οι παλιές συσκευές.
Δίσκοι βινυλίου
Οι περισσότεροι έχουν ακόμη την συλλογή τους, φυλάσσοντάς την με καμάρι σε κάποιο ράφι. Άλλοι τους ακούνε ακόμη, στα πικ απ που λειτουργούν και σήμερα, για χάρη των νοσταλγών της βελόνας. Η νέα γενιά, όμως, που έχει συνηθίσει στον αψεγάδιαστο ήχο των mp3, mp4 και άλλων αρχείων με κατάληψη τριών χαρακτήρων, θα δυσκολευτεί να πιστέψει πως έχουν κάποιο νόημα οι θορυβώδεις στροφές των παλιών δίσκων. Οι ίδιες θορυβώδεις στροφές που κάνουν τους δίσκους αψεγάδιαστους και αντικείμενα-φετίχ για όσους μεγάλωσαν με αυτούς.
Κιμωλία
Perierga.gr - 14 πράγματα που δεν θα γνωρίσουν ποτέ τα σημερινά παιδιά!Ο γοητευτικός της ήχος όταν γράφει πάνω σε μαυροπίνακα, ο ανατριχιαστικός για πολλούς ήχος της όταν τρίζει και η σκόνη που αφήνει στα χέρια του άτυχου μαθητή που τον σήκωσαν στον πίνακα είναι αναμνήσεις που όλοι έχουμε από τα σχολικά μας χρόνια. Διόρθωση: Όχι όλοι, αφού η νέα χιλιετία έφερε την σταδιακή αντικατάστασή τους από μαρκαδόρους και μεταλλικούς πίνακες, που στέρησαν τις τάξεις από την ρετρό εικόνα τους και τους μαθητές από την αγγαρεία του πλυσίματος του σφουγγαριού.
Δραχμές
Το κατοστάρικο, με το οποίο μπορούσες να αγοράσεις μια τυρόπιτα, το πράσινο πεντακοσάρικο, ο Κολοκοτρώνης στο πεντοχίλιαρο και ο Παπανικολάου στο δεκαχίλιαρο κυκλοφορούσαν από χέρι σε χέρι μέχρι να αποσυρθούν για το χατίρι της ευρωζώνης. Όσοι βρίσκονται τώρα στην εφηβεία μάλλον δεν γνωρίζουν καν πώς μοιάζουν. Επιφυλασσόμαστε βέβαια, γιατί είναι πιθανόν να τις ξαναχρησιμοποιήσουν στο μέλλον. Ποτέ δεν ξέρεις…
Γραφομηχανή
Perierga.gr - 14 πράγματα που δεν θα γνωρίσουν ποτέ τα σημερινά παιδιά!Όταν ακόμη και τα αρχεία Word μοιάζουν δεδομένα και κλασικά, οι σελίδες που έχουν τυπωθεί σε γραφομηχανή, με την χαρακτηριστική παλιομοδίτικη γραμματοσειρά και το γύρισμα του μηχανισμού κάθε φορά που τελειώνει η αράδα φαντάζει πολύ μακρινή ανάμνηση. Τόσο, που έχει θέση μόνο σε παλιά θρίλερ όπου τα απειλητικά σημειώματα του δολοφόνου γράφονται σε γραφομηχανή για να μην αναγνωριστεί ο γραφικός χαρακτήρας. Πρόσφατα, μάλιστα, έκλεισε και το τελευταία εργοστάσιο γραφομηχανών στον κόσμο, οπότε όσοι πρόλαβαν… την γραφομηχανή είδαν.
Walkie Talkie
Το αγαπημένο gadget των παιδιών των ‘80s και των ‘90s διέθετε την επαναστατική λειτουργία τηλεπικοινωνίας από κάποια απόσταση χωρίς καλώδια. Η τεχνολογική εξέλιξη δηλαδή των πλαστικών ποτηριών που συνδέαμε με κλωστή και επιδιδόμασταν στην εμπειρία, την οποία αργότερα αντικατέστησαν τα κινητά τηλέφωνα, που κυκλοφορούν σήμερα ακόμη και στα δημοτικά σχολεία.
MS DOS
Perierga.gr - 14 πράγματα που δεν θα γνωρίσουν ποτέ τα σημερινά παιδιά!Τα Windows είναι πλέον δεδομένα, τα λειτουργικά συστήματα πολλαπλασιάστηκαν και οι οθόνες των laptop και των tablet PC δεν θα μπορούσαν να είναι πιο εύχρηστες. Δεν θα μπορούσαμε να πούμε το ίδιο και για τις πρωτόγονες, όπως θα φάνταζαν σήμερα, οθόνες με τα MS DOS, τις τετράγωνες δισκέτες που έμπαιναν στην προσαρτημένη «κεντρική μονάδα» και τα πράσινα γράμματα που αναβόσβηναν σε μαύρο φόντο, όταν ακόμη ο Bill Gates και ο Steve Jobs πειραματίζονταν.
Φωτογραφικές μηχανές με φιλμ
Αν ρωτούσετε έναν «εραστή» της τέχνης της φωτογραφίας, θα σας έλεγε ότι η αναλογική μηχανή και η ποιότητα του φιλμ παραμένουν ακόμη και σήμερα άφταστα από την ψηφιακή τεχνολογία. Και θα είχε δίκιο. Ωστόσο, για όλους όσους η φωτογραφική μηχανή σημαίνει αναμνηστικές φωτογραφίες και τοπία από τα ταξίδια, το βαρβάτο ποσό που έπρεπε να πληρώνουν στο φωτογραφείο της γειτονιάς για την εμφάνιση, και το άγχος να μην τελειώσουν οι 36 στάσεις του φιλμ και να μην βγουν με κόκκινα μάτια, είναι πια μακρινό παρελθόν. Οι μικρές ψηφιακές compact μηχανές και οι «στάσεις» που πλέον μετρούνται σε gigabytes έχουν λύσει πολλά χέρια και έχουν γεμίσει πολλούς υπολογιστές, αλλάζοντας εδώ και χρόνια την φωτογραφική μας καθημερινότητα.
Dial-up συνδέσεις
Θυμάστε τον χαρακτηριστικό ήχο που ακουγόταν από το μόντεμ στο desktop σας, κάθε φορά που «καλούσατε» για να μπείτε στο internet; Οι ταχύτητες χελώνας και το τηλέφωνο που «μιλούσε» μέχρι να εμφανιστεί η επαναστατική επιλογή του ISDN σήμερα επιβιώνουν είτε ως retro ringtone, είτε ως λύση ανάγκης. Ας μην ξεχνάμε ότι πρόσφατα, η απαγόρευση του διαδικτύου στην Αίγυπτο επανέφερε το dial up στην καθημερινότητα των εξεγερμένων.
Τηλεκάρτες
Perierga.gr - 14 πράγματα που δεν θα γνωρίσουν ποτέ τα σημερινά παιδιά!«Πριν τελειώσουμε τελειώνει η τηλεκάρτα…» τραγουδούσαν κάποτε πατέρας και γιος Βαρδή. «Μα καλά, δεν είχαν ένα 3G δίκτυο, ένα Skype, έστω ένα καρτοσυμβόλαιο με απεριόριστη επικοινωνία μεταξύ της οικογένειας να κάνουν την δουλειά τους;» θα σκεφτόταν ένας σημερινός έφηβος. Όχι, δεν είχαν τίποτα από αυτά, και τα καρτοτηλέφωνα που στέκονται σήμερα ερημωμένα στις πλατείες ήταν η λύση όταν χρειαζόμασταν να επικοινωνήσουμε από τον «έξω κόσμο». Οι τηλεκάρτες, μάλιστα, υπήρξαν αντικείμενα-φετίχ και συλλέγονταν μετά μανίας από πολλούς «χομπίστες», που είχαν βρει σε αυτές μια εναλλακτική από τα γραμματόσημα.
Το τρένο-«καρβουνιάρης»
Μπορεί οι εποχές που το τρένο χρειαζόταν κάρβουνα για να προχωρήσει να απέχουν πολλές δεκαετίες, αλλά ακόμη και για τις τελευταίες γενιές, η λέξη «καρβουνιάρης» επιβίωσε, περιγράφοντας το παλιό τρένο που προχωρά πιο αργά και από υπερήλικη χελώνα. Σήμερα, μπορεί το χρέος του ΟΣΕ να μετριέται σε δισεκατομμύρια και η εξυπηρέτηση να μην είναι η καλύτερη δυνατή, αλλά τα intercity, ο προαστιακός και οι συρμοί με τον κλιματισμό και τα βελούδινα καθίσματα δεν δικαιολογούν τον αναχρονιστικό όρο (ή τουλάχιστον έτσι ελπίζουμε).
VHS
Ή αλλιώς, Video Home System. Οι βιντεοκασέτες που μεσουράνησαν στα «μαρτυρικά» ‘80s φιλοξένησαν στις μαγνητικές τους ταινίες πολλές καλτ παραγωγές, αλλά και όλα τα blockbusters του Hollywood, πριν έρθει στην ζωή μας το DVD. Οι περισσότεροι από εμάς, άλλωστε, ακόμη αποκαλούμε τα καταστήματα ενοικίασης ταινιών «video club», παρ’ ότι όλα έχουν φροντίσει να μετατραπούν σε «DVD store» και να ξεφορτωθούν τις ορθογώνιες κασέτες που σκονίζονταν στις αποθήκες τους.
πηγή: in2life.gr

Να ξέρεις ότι γέρασες αν …ξέρεις την απάντηση!

Να ξέρεις ότι γέρασες αν …ξέρεις την απάντηση!


Ένα πολύ απλό αλλά διασκεδαστικό τεστ ηλικίας. Αν γνωρίζεις την απάντηση σημαίνει ότι μάλλον … τα ‘χεις τα χρονάκια σου!


Πώς σχετίζονται τα αντικείμενα που φάινονται στη φωτογραφία;


Perierga.gr - Να ξέρεις ότι γέρασες αν ...ξέρεις την απάντηση


Θυμήθηκες τώρα; Πόσα χρόνια πέρασαν από τότε που γύριζες την ταινία στις κασέτες με το στυλό; Απάντηση: πολλά!


Η απίστευτη προφητεία ενός ναζί, πριν 66 χρόνια!

Η απίστευτη προφητεία ενός ναζί, πριν 66 χρόνια!


Η φωτογραφία που ακολουθεί είναι αντίγραφο από απόκομμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, όπως θα παρατηρήσετε του έτους 1995, ενός άρθρου που αρχικά είχε δημοσιευτεί 66 χρόνια πριν, δηλαδή το 1945, αμέσως μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Perierga.gr - Η απίστευτη προφητεία ενός ναζί
http://perierga.gr

Amazon!!Εικόνες από τα άδυτα του μεγαλύτερου ηλεκτρονικού καταστήματος!

Amazon!!Εικόνες από τα άδυτα του μεγαλύτερου ηλεκτρονικού καταστήματος!


Μέσα στις αποθήκες του Amazon
Μέσα στις αποθήκες του Amazon
Μέσα στις αποθήκες του Amazon
Μέσα στις αποθήκες του Amazon
Μέσα στις αποθήκες του Amazon
Μέσα στις αποθήκες του Amazon
Μέσα στις αποθήκες του Amazon


Πόσο παιχταράς μπορεί να είναι κάποιος στο ξύλινο!

Πόσο παιχταράς μπορεί να είναι κάποιος στο ξύλινο!



Εκπλήρωση Αποκάλυψης;; ( VIDEO )

Εκπλήρωση Αποκάλυψης;; ( VIDEO ) 2 Καταπληκτικά Βίντεο ! Δείτε τα !!






ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΕΝΕΝΤΙ-THE REASON OF KENNEDY ASSASSINATION; (VIDEO)

Να γιατί ξεκλήρησαν την οικογένεια Κένεντι: Ο Τζον Κένεντι είπε ΟΛΗ την ΑΛΗΘΕΙΑ. The reason of John F. Kennedy assassination: He tells the TRUTH. Πονάει η αλήθεια ε; ΠΟΝΑΕΙ! The truth hurts huh? It HURTS!




ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ !!! ( VIDEO )

ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ !!! ( VIDEO )


«Μακάριος ἐκ τῶν βροτῶν ὁ ἰδῶν τάς ἐν Ἐλευσῖνι τελετάς, ὁ ἄμοιρος αὐτῶν δεν ἀπολαύει ὁμοίας τύχης καθ' ὁ εἷς τὸν Ἅδην κατερχόμενος». ΣΟΦΟΚΛΗΣ



Ιλλουμινατι σύμβολα παντού!!!!!

Οι illuminati τοποθετούν τα σύμβολά τους σε πολλά μέσα ψυχαγωγίας όπως ταινίες, σόου, μουσική και βιντεοπαιχνίδια. Ειδικά στα βιντεοπαιχνίδια είναι πολύ πιο δύσκολο να τα εντοπίσεις.




Σ' αυτό το βίντεο δεν θα εξετάσουμε κάθε λεπτομέρεια αλλά θα καλύψουμε κάποια περίεργα που συμβαίνουν στα βιντεοπαιχνίδια.




http://www.katohika.gr

National Geographic και Όμηρος!!!!!

Αναρωτιέμαι αν και πόσοι από εμάς έχον πάρει χαμπάρι τι γίνεται στην ελληνική γλώσσα και γραφή. Θα μου πείτε με όλα τα υπόλοιπα, που να καταλάβουμε πως εκδόθηκε από το National Geographic η Οδύσσεια του Όμηρου, εκείνου του καλού παραμυθά από το παρελθόν, στα Ελληνικά!




Θα έλεγε κανείς περήφανος:”πόσο μας εκτιμούν οι Ευρωπαίοι και πόσο σημαντικά πράγματα έκαναν οι πρόγονοί μας, κλπ, κλπ….”. Δεν είναι όμως ακριβώς έτσι. Η Οδύσσεια αυτή τη φορά εκδόθηκε σε ένα έκτρωμα, που μόνο ελληνική γλώσσα δεν είναι. Αποτελείται από μόλις 21 γράμματα, όπως είχε...


ζητήσει ο Υφυπουργός Παιδείας της Κύπρου τον περασμένο χρόνο, αλλά εμείς ασχολούμασταν με τις φωτιές στα μπατζάκια μας που είχαμε ήδη, και δεν το προσέξαμε μάλλον! Από αυτήν λοιπόν τη διήγηση του Όμηρου, λείπουν τα η,υ,ει,οι,ω,αι,αυ,ευ. Υπάρχουν μόνο τα ι,ο,ε και ου, ως μόν δίφθογγος.


Πως θα σας φαινόταν να διαβάζατε την τελευταία πρόταση που μόλις διαβάσατε, ως εξής: Από αφτίν λιπον τι διιγισι του Ομιρου λιπουν….. ή για παράδειγμα: Αφτί ι γινέκα φορούσε στο δεξί αφτί τις ένα αρκετά εντιποσιακό σκουλαρίκι φτιαγμένο από φύλλα εφκαλίπτου και αβγά χελιδονιόν, κλπ. Όπως θα μπορούσε κανείς να καταλάβει, η επίθεση είναι σε όλα τα επίπεδα. Αν αφήσουμε να δολοφονθεί έτσι γλώσσα μας, τότε έχουμε χάσει όλα τα παιχνίδια του μέλλοντός μας. Εκτός των άλλων, το αγαπητό και έγκρητο περιοδικό, εκδίδει το έργο σε αρκετούς τόμους, νομίζω 8, όπερ μεθερημνεύεται σε εβδομαδιαία συνδρομή των 9,95 ευρώ. Δηλαδή και μας δολοφονούν και τους πληρώνουμε.


Δεν με ενδιαφέρει να το αναρτήσετε το κείμενό μου! Με ενδιαφέρει όμως να το ερευνήσετε και να ευαισθτοποιηθεί ο κόσμος. Ιδιαίτερα δε όλοι όσοι έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση. Ξέρω πως δολοφονία της γλώσσας μας έχει αρχίσει εδώ και αρκετές δεκαετίες και ξεκινάει από πολύ νωρίς (Δημοτικό).


Αλλά πιστεύω πως όλες οι παραχωρήσεις έχουν και κάποιο όριο. Καλά είναι να μην πληγώνουμε τους μικρούς μαθητές με τα κόκκινα σημάδια στην ορθογραφία, αλλά γιατί να πληγώνουμε τη συνείδηση και την ψυχή ενος λαού, καταστρέφοντας και φτωχαίνοντας τη γλώσσα του;


Θ. εστάλη από αναγνώστη
http://filologos10.wordpress.com

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: TO ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ BILDERBERG Χαρδούβελης, Γκίκας Α., επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: TO ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ BILDERBERG Χαρδούβελης, Γκίκας Α., επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού!




O Γκίκας Χαρδούβελης, καθηγητής στο τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και επικεφαλής του Γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού,


Ο κ. Χαρδούβελης είναι Τακτικός Καθηγητής στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.


Είναι (ήταν) Οικονομικός Σύμβουλος του Ομίλου της Eurobank!!!


Διετέλεσε Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, κ. Σημίτη.


Έχει εκτεταμένη εμπειρία σε κεντρικές τράπεζες και τον ιδιωτικό τραπεζικό τομέα: επταετή θητεία στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης (1987-1993)


Διετή θητεία στην Τράπεζα της Ελλάδος (1994-1995).


Διετέλεσε....
Chief Economist στην Εθνική Τράπεζα (1996-2000)!!!


Είχε ενεργό ρόλο στο ξεκίνημα του Χρηματιστηρίου Παραγώγων Αθηνών!


Υπήρξε, επίσης, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Χρηματιστηριακής (1995-2000)!!!


“Παιδί” και αυτός του αειμνήστου Καρατζά! Και γνώστης της χρηματιστηριακής φούσκας του 1999!

http://anti-ntp.blogspot.com

ΓΙΑΤΙ αποβλακώθηκε ο ελληνικός λαός; – ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ;

Εκτός της μελαγχολίας και κατάθλιψης το κύριο συναίσθημα που διακατέχει τον κάθε Έλληνα, είναι αυτό του φόβου. Θα μου πείτε τώρα τι φοβάται;


Αυτό είναι και το μεγαλύτερο κακό ή πρόβλημα (όπως θέλετε πάρτε το) ότι δεν ξέρει τι να…
πρωτοφοβηθεί.


ΓΙΑΤΙ αποβλακώθηκε ο ελληνικός λαός; – ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ;


Ότι θα χάσει την δουλειά του (ο εργαζόμενος), ότι δεν θα ξαναβρεί δουλειά (ο άνεργος), ή δεν ξέρει πότε θα ξαναπληρωθεί ότι δεν θα έχει να φάει ούτε ένα κομμάτι ψωμί αύριο το πρωί (ο κάθε μέσος πολίτης), ότι από στιγμή σε στιγμή θα κλείσει η επιχείρησή του (ο επιχειρηματίας μικρός ή μεγάλος), ότι θα έρθουν νέα χαράτσια στα οποία δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει, ότι παρά τις δύο δουλειές που κάνει (για τους πολύ τυχερούς) δεν θα μπορέσει να τα βγάλει πέρα;


Ότι οι κόποι μιας ζωής πήγαν χαμένοι και θα την πληρώσουν τα παιδιά του ( ο συνταξιούχος), ότι δεν ξέρει τι να σπουδάσει, τι επάγγελμα να κάνει αφού όλα οδηγούν στη… φτώχεια; (ο μαθητής-φοιτητής).


Αλήθεια ποιος φόβος κυριαρχεί; Εκτός των παραπάνω ερωτημάτων που διερωτούνται οι περισσότεροι Έλληνες πλέον ολημερίς και ολονυχτίς, δυστυχώς υπάρχουν και άλλα.


Ένα χρόνο τώρα εξωτερικοί παράγοντες κυρίως (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ, Ευρωπαϊκός και μη Τύπος κα)αλλά και εσωτερικοί, τα πολιτικά κόμματα και οι εκάστοτε κυβερνήσεις, δημιουργούν και αναπαράγουν συνεχώς τα ίδια ερωτήματα προς το λαό: Χρεοκοπούμε δεν χρεοκοπούμε, βγαίνουμε από Ευρωζώνη δεν βγαίνουμε, θέλουμε ευρώ δεν θέλουμε, μας «πετούν» έξω από το ευρώ δεν μας «πετούν», συμφέρουν όλα τα παραπάνω ή δεν μας συμφέρουν;


Πολλοί είναι εκείνοι που «τρέχουν» να απαντήσουν όχι όμως με… σιγουριά. Ο καθένας με ότι ακούει από εδώ και από εκεί βγάζει επιπόλαια συμπεράσματα και στηρίζει εκεί την άποψή του. Άποψη η οποία μπροστά στα νέα «κουτσομπολιά» της παρέας και της γειτονιάς, για τις πολιτικές εξελίξεις αλλάζει αν ακούσει κάτι πιο λογικό ή ενδιαφέρον ή μια εκδοχή από μία άλλη οπτική γωνία που δεν την είχε σκεφτεί.


Κάτι που σημαίνει ότι κανείς δεν είναι σίγουρος για το τι θέλει ή για το τι πιστεύει ότι πρέπει να γίνει.


Όταν όμως οι ίδιοι άνθρωποι που θέτουν αυτά τα ερωτήματα διαφωνούν μεταξύ τους ή και πολλές φορές δεν απαντούν με βεβαιότητα, πώς περιμένουν να ξέρει να απαντήσει και με σιγουριά μάλιστα, ο ελληνικός λαός;


Ο ελληνικός λαός δεν ξέρει τι να πιστέψει πλέον, δεν ξέρει τι θέλει πλέον (αφού τα ερωτήματα είναι πολλά και δύσκολα), αλλά και κυρίως δεν ξέρει τι είναι αυτό που φοβάται, ποιος είναι ο εχθρός του.


Εκεί εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα.


Ένα πρόβλημα το οποίο εάν δεν αντιμετωπιστεί δύσκολα θα δούμε… άσπρη μέρα. Όλα τα παραπάνω ερωτήματα εφόσον κανείς δεν γνωρίζει (ούτε οι ίδιοι πολιτικοί) τι θα συμβεί στο άμεσο ή έμμεσο μέλλον, οδηγούν στην αβεβαιότητα, το χάος και τον φόβο.


Όταν γνωρίζεις τον εχθρό σου, και ξέρεις τι φοβάσαι όμως πράττεις αναλόγως για να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα. Αυτό που συμβαίνει εδώ ωστόσο είναι διαφορετικό. Πολεμάμε για την ζωή μας, για τα παιδιά μας για ένα καλύτερο αύριο, με τον κύριο… Άγνωστο. Πολεμάμε χωρίς να ξέρουμε ακριβώς ποιον έχουμε απέναντί μας. Το μόνο που έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι για το καλό το δικό μας και των παιδιών μας πρέπει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, να βγούμε νικητές σε αυτή τη μάχη με το «Άγνωστο».


Αυτή είναι ίσως και μία από τις αιτίες της κοινωνικής διάσπασης που έχει υποστεί η χώρα μας.Όταν κάποιος φοβάται, όπως για παράδειγμα ένας λαός, τότε τον κάνεις ότι μα ότι θέλεις. Αυτό είναι γνωστό. Το ερώτημα είναι το εξής ωστόσο: Εσκεμμένα ο ελληνικός λαός «αποβλακώθηκε» και φοβάται το κάθε τι ή όχι;


Κάποιοι θα υποστηρίξουν την άποψη αυτή, άλλοι δε που δεν πιστεύουν τόσο στις «συνομωσίες», όχι. Το αποτέλεσμα ωστόσο της κατάστασης όπως και αν φτάσαμε σε αυτό είναι ένα: Μπορεί να γίνομαι γραφικός, αλλά επαναλαμβάνω και επαυξάνω ότι ο φόβος που κυριαρχεί σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους τομείς και ερωτήματα, είναι αυτός που πρώτα πρέπει να αντιμετωπιστεί, προκειμένου στη συνέχεια να αντιμετωπίσουμε την πολιτική, την κοινωνική, την οικονομική κρίση και ότι κίνδυνο ελλοχεύει για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό!


Τάσος Ντούβλης για το athens post


http://treloskilos.blogspot.com
http://anti-ntp.blogspot.com/

ΟΠΟΙΟΣ ΖΕΙ ΜΕ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ!!!!

Επειδή πολλοί ζήτησαν διευκρινίσεις για την προχθεσινή μας ανάρτηση με τίτλο ..
"Σημείον πολέμου" και είχα και ένα σχόλιο που αμφισβητούσε το κατά πόσον είναι ακριβές το ότι ειπώθηκε από τον άγ.γέροντα Παΐσιο, ότι θα ξεκινήσει ο παγκόσμιος πόλεμος από την Συρία προτίθεμαι να δώσω μερικές εξηγήσεις.




Για να το ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα μιά και καλή, ο παπά Ευθύμης είναι πνευματικοπαίδι του αγ. γέροντος Παϊσίου και σήμερα όλοι στο....


Αγ. Όρος αυτόν ρωτάνε για τα επερχόμενα και εκείνος είναι πολύ φειδωλός σ΄αυτά που λέει.


Δεν θα έβαζε λοιπόν σε καμμία περίπτωση λόγια στο στόμα του γέροντος Παϊσίου, αλλ΄επειδή έχουν στριμωχτεί πολύ οι άνθρωποι και τον ρωτούν με αγωνία γι αυτό μιλάει λιγο πιό ανοιχτά τώρα τελευταία.


Είπε ακόμη πως δεν πρέπει να φοβόμαστε εφόσον ζητήσουμε την μετάνοια, όπως άλλωστε λέει και ο ανώνυμος γέροντας στις επιστολές που αναδημοσιεύσαμε χθές.


Επ΄ευκαιρία σας λέω ότι ο παπα Ευθύμιος είχε πεί επίσης πρίν λίγο καιρό ότι οι κυβερνώντες τώρα κάνουν μεγάλη ζημιά, αλλά είναι στο χέρι μας να τους διώξουμε, πρέπει να φύγουν πρόσθεσε όσο γίνεται πιό γρήγορα, όχι ότι θα μπορέσουν εν τέλει να κάνουν τίποτε, αλλά πρέπει να φύγουν.


Αυτό το είπε γιατί διαβλέπει ότι με την μεγάλη φτώχεια και την πείνα που θα μας χτυπήσει θα ενεργοποιηθεί η μετάνοιά μας και η ειλικρινής προσευχή προς το Θεό.


Πολλές φορές είπε σε επισκέπτες της σκήτης του ότι υπάρχει μετάνοια και προσευχή, γιαυτό ο Θεός ανέβαλε πολλές φορές τα επερχόμενα.


Για την κάρτα του πολίτη είναι επίσης αισιόδοξος ότι μάλλον δεν θα προλάβουν να την βεπιβάλλουν...Αυτά προς διευκρίνηση και αποφυγή παρεξηγήσεων και παρερμηνιών...


http://treloskilos.blogspot.com
ksipnistere

Steve Irwin '' Ο Κροκοδειλάκιας '' Τα ταλευταία λεπτά της ζωής του !!! (VIDEO)

Steve Irwin '' Ο Κροκοδειλάκιας '' Τα ταλευταία λεπτά της ζωής του !!! (VIDEO)


Στις 4 Σεπτεμβρίου του 2006, ο Steve Irwin, γνωστός ως άφησε την τελευταία του πνοή κατά την διάρκεια γυρισμάτων ντοκιμαντέρ στον βυθό από χτύπημα ενός σαλαχιού.





Κολυμπώντας μαζί με τα σαγόνια ενός κροκόδειλου...

Κολυμπώντας μαζί με τα σαγόνια ενός κροκόδειλου...


Κάντε μια βουτιά με το "κλουβί του θανάτου» και κολυμπήστε με μερικούς από τους μεγαλύτερους κροκόδειλους αλμυρού νερού της Αυστραλίας!




Στο πάρκο Crocosaurus Cove της Αυστραλίας, βρίσκονται οι μεγαλύτεροι κροκόδειλοι μέσα σε μια μεγάλη πισίνα από πλέξι γκλας ή οποία λέγετε Cage of Death..







Πηγή: himaira.blogspot.com

Ελεύθερος με 200.000 εγγύηση ο ηγούμενος Εφραίμ!!!

Προσωρινά ελεύθερος, λόγω διαφωνίας ανακριτή και εισαγγελέα, αφέθηκε την Τετάρτη, ύστερα από πολύωρη απολογία ο ηγούμενος Εφραίμ.




Συγκριμένα, η Εφέτης Ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, η οποία χειρίζεται το σκάνδαλο του Βατοπεδίου τάχθηκε υπέρ της προφυλάκισης του Ηγούμενου Εφραίμ, ενώ ο εισαγγελέας εξέφρασε την άποψη ότι... ο κατηγορούμενος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με καταβολή εγγύησης 200.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.


Σημειώνεται ότι εκτός από τον Εφραίμ, την προσωρινή ελευθερία του κέρδισε τα ξημερώματα της Τετάρτης και ο έτερος κατηγορούμενος για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου μοναχός Αρσένιος, αφού πρώτα πλήρωσε την εγγύηση των 200.000¤.


Πλέον, τη διαφωνία καλείται να άρει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο με την έκδοση σχετικού βουλεύματος.


Στους δύο αγιορείτες αποδίδονται σειρά πράξεων κακουργηματικού βαθμού, όπως ηθική αυτουργία σε ψευδείς βεβαιώσεις, σε απάτη και νομιμοποίηση εξόδων από παράνομες δραστηριότητες.


ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://svouranews.blogspot.com

Μοναδικό στην Ελλάδα ως πρότυπο ενυδρείο γλυκού νερού!!!

Η λειτουργία του αποτέλεσε μία δέσμευση προεκλογική για τον Δήμαρχο Καστοριάς όταν τέθηκε ως στόχος ένα έργο σχεδόν έτοιμο το οποίο παρέμενε επί σειρά ετών στάσιμο.


enidrio1.jpg


Χρειάστηκε να παντρευτεί η αποφασιστικότητα, το μεράκι και η προοπτική, στοιχεία που συνέβαλαν στο να είναι σχεδόν έτοιμο και να ανοίγει τις πύλες του στο κοινό της Καστοριάς, καθώς και σε όλους τους...επισκέπτες της πόλης μας, από τις αρχές του 2012.


Το πρότυπο ενυδρείο θα φιλοξενήσει γηγενή ψάρια της λίμνης Καστοριάς, καθώς επίσης και ψάρια του γλυκού νερού από λίμνες των Βαλκανίων. Παράλληλα, στο χώρο του κτηρίου θα λειτουργήσει κέντρο περιβαλλοντικής έρευνας, το οποίο θα κάνει ποιοτικές και ποσοτικές αναλύσεις των νερών, του εδάφους και του αέρα της περιοχής.
Βασική τουριστική υποδομή για τον τόπο μας


Στη λειτουργία του υδάτινου αυτού κόσμου θα προχωρήσει ο δήμος Καστοριάς, μετά τις τελικές εργασίες, που αφορούν κυρίως, στα μηχανολογικά, ηλεκτρολογικά και υδραυλικά, προκειμένου να τοποθετηθούν τα ψάρια στις δεξαμενές τους, ώστε μέχρι τέλους του έτους το ενυδρείο να μπει σε λειτουργία, που αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με τη σπηλιά του Δράκου και το Λιμναίο Οικισμό, θα προσδίδουν μια τουριστική ανάπτυξη στην ακριτική μας περιοχή.


Για ένα ευχάριστο γεγονός, του οποίου οι εργασίες οδεύουν προς το τελικό στάδιο έκανε λόγο, ο δήμαρχος Καστοριάς, κ Μανώλης Χατζησυμεωνίδης: «Εμείς βάλαμε στόχο να κάνουμε όλες εκείνες τις ενέργειες , ώστε το ενυδρείο να μπει σε λειτουργία, διότι θεωρούμε ότι είναι μια βασική τουριστική υποδομή για τον τόπο μας που θα προσελκύσει πολλούς τουρίστες», δήλωσε ο δήμαρχος.


Το μοναδικό ενυδρείο στην Ελλάδα με ψάρια του γλυκού νερού


Ήδη τα πρώτα ζωντανά εκθέματα, τα οποία προέρχονται από τη λίμνη, έχουν τοποθετηθεί στις δεξαμενές, ενώ έχουν ολοκληρωθεί και οι εργασίες για την προσομοίωση του ποταμού και της λίμνης, που θα εμπλουτίζουν το διάκοσμο του Ενυδρείου.


Τις εργασίες της έχει αναλάβει η ανώνυμη εταιρία ΜΑΚΕΔΝΩΣ, η οποία ξεκίνησε, σύμφωνα με τον διευθύνον σύμβουλο της εταιρείας Μακεδνών Α.Ε της δημοτικής ανώνυμης εταιρίας του δήμου Καστοριάς, κ. Βασίλη Παρστάνη, από τον Μάρτιο του 2011. Μάλιστα, όπως είπε, καταβλήθηκαν μεγάλες προσπάθειες για να στηθεί το ενυδρείο ξανά από την αρχή, καθώς υπήρξαν πολλά προβλήματα που έπρεπε να λυθούν.


Πρώτα από όλα, με το νερό που είναι το άλφα και το ωμέγα. Επειτα, σύμφωνα πάντα με τον κ. Παρστάνη, υπήρξαν και πολλά προβλήματα με τα μηχανήματα, καθώς υπήρχαν μηχανήματα που ήταν στάσιμα εδώ και χρόνια, ενώ πρόεκυψαν και άλλα θέματα, όπως μηχανολογικά, υδραυλικά και θέματα στεγανοποίησης.


«Έχουν ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό οι εργασίες και τώρα είμαστε στη φάση του εμπλουτισμού των δεξαμενών με τα ψάρια. Από εκεί και πέρα, γίνονται και κάποιες εργασίες μέσα στον κυρίως χώρο του ενυδρείου, κοντά στα εκθέματα, όπου ο επισκέπτης να μπορεί να δει και κάποιες προσημειώσεις, όπως τη σπηλιά του Δράκου, το λιμναίο οικισμό, καθώς επίσης και κάποια άλλα θέματα που σχετίζονται με την αλιεία στη λίμνη της Καστοριάς.


Σε συνάφεια με τα προηγούμενα είναι και η ολοκλήρωση της διαδικασίας με τα ψάρια και παράλληλα, να σταμπαριστούν οι δεξαμενές και τέλος να φτιαχτεί ο βιοπικιλο-κόσμος, ώστε να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες, για να μπορούν να επιβιώσουν τα ψάρια», εξήγησε μιλώντας στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ο κ. Παρτσάνης.


Ο κάθε επισκέπτης να απολαύσει κάτι το εντυπωσιακό


Αξίζει, τέλος να αναφερθεί ότι το ενυδρείο, πέρα από την ιδιαιτερότητα του σαν τουριστικό προϊόν, θα προσδώσει και την ταυτότητα της πόλης μας, η οποία σημειωτέον περιβάλλεται από το υγρό στοιχείο που είναι η λίμνη της. Επιπλέον, φιλοδοξία των υπευθύνων είναι να διατεθεί το ενυδρείο και για εκπαιδευτικούς σκοπούς, π.χ. για σχολεία και για μελέτες, καθώς θα φιλοξένει πολλά είδη ψαριών.
«Στόχος μας είναι ο κάθε επισκέπτης που έρχεται στην πόλη μας να απολαύσει κάτι το εντυπωσιακό και μοναδικό και να φύγει με τις καλύτερες εντυπώσεις», κατέληξε ο διευθύνων σύμβουλος.


Ας μην ξεχνάμε ότι ο υδάτινος κόσμος του ενυδρείου είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τη λίμνη Ορεστιάδα, η οποία πρωταγωνιστεί με τις φυσικές ομορφιές της, προσφέροντας σε ντόπιους και επισκέπτες εικόνες γαλήνης και απόλυτης ηρεμίας.


http://svouranews.blogspot.com
πηγή:ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

18+ H Super Hot CELSIUS NIVES !! Γυναίκα του πρώην ποδπσφαιριστή της AEK Dino Drpic!Απολαυστε την !!!

H Super Hot CELSIUS NIVES !! Γυναίκα του πρώην ποδπσφαιριστή της AEK Dino Drpic!Απολαυστε την !!!! Click Here 


Παράξενα Φαινόμενα του Μυαλού!!!!

Όλοι έχουμε μια εμπειρία από διάφορα συναίσθηματα και σκέψεις που βιώνουμε περιστασιακά.


Μερικά πράγματα που λέμε ή κάνουμε, την ίδια στιγμή έχουμε την αίσθηση ότι τα έχουμε ξαναπεί ή ότι τα έχουμε ξανακάνει.




Νιώθουμε ότι έχουμε ξαναζήσει τη στιγμή ή ότι γνωρίζουμε τι θα πει ο άλλος πριν το πει, και άλλα παρόμοια.


Ας δούμε τα 10 πιο παράξενα φαινόμενα που συμβαίνουν κάποιες στιγμές στο μυαλό μας!


1) Deja vu


Το Déjà Vu είναι η εμπειρία του να έχετε βιώσει ή δει μια νέα κατάσταση στο παρελθόν. Να νιώσετε σαν το γεγονός να έχει ήδη συμβεί ή να επαναλαμβάνεται. Η εμπειρία συνήθως συνοδεύεται από μια έντονη αίσθηση οικειότητας και μια αίσθηση παραδοξότητας ή παραξενιάς. Η “προηγούμενη” εμπειρία συνήθως αποδίδεται σε ένα όνειρο, αλλά μερικές φορές υπάρχει μια σταθερή αίσθηση ότι έχει πραγματικά συμβεί στο παρελθόν.


2) Deja Vecu


Το Déjà Vécu είναι αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι δοκιμάζουν όταν νομίζουν ότι βιώνουν το Deja Vu. Déjà Vu είναι η αίσθηση που έχει κάποιος όταν έχει δει κάτι πριν, ενώ Déjà Vécu είναι η εμπειρία του να έχει δει ένα γεγονός στο παρελθόν, αλλά με μεγάλη λεπτομέρεια, όπως το να αναγνωρίσει μυρωδιές και ήχους. Αυτό, επίσης, συνήθως συνοδεύεται από μια πολύ ισχυρή αίσθηση γνώσης για το τι πρόκειται να γίνει στη συνέχεια.


3) Deja Visite


Το Déjà Visite είναι μια λιγότερο κοινή εμπειρία και περιλαμβάνει μια παράξενη γνώση ενός νέου τόπου. Για παράδειγμα, ίσως γνωρίζετε την τοποθεσία γύρω σας (μια νέα πόλη ή ένα τοπίο) παρά το γεγονός ότι ποτέ δεν την έχετε επισκεφτεί. Γνωρίζετε, δηλαδή, ότι είναι αδύνατο για σας να έχετε αυτή τη γνώση και όμως την έχετε.


4) Deja Senti
Το Déjà Senti είναι το φαινόμενο του να έχεις ήδη νιώσει κάτι. Η φράση “αυτό το έχω ξανανιώσει” αποτυπώνει απόλυτα το Deja Senti. Αυτό είναι αποκλειστικά και μόνο ένα ψυχικό φαινόμενο και σπάνια παραμένει στη μνήμη μας αργότερα. Αρκετοί επιληπτικοί ασθενείς βιώνουν συχνά το Deja Senti.


5) Jamais Vu


Το Jamais Vu περιγράφει μια γνώριμη κατάσταση την οποία δεν αναγνωρίζουμε. Συχνά θεωρείται ότι είναι το αντίθετο του Déjà Vu. Ο παρατηρητής δεν αναγνωρίζει την κατάσταση αν και είναι γνωστό ότι παρευρισκόταν σε αυτή. Όπως όταν ένα άτομο προς στιγμήν δεν αναγνωρίζει ένα πρόσωπο, μια λέξη, ή έναν τόπο παρά το γεγονός ότι στην ουσία τα γνωρίζει.


6) Presue Vu


Το Presque Vu είναι πολύ παρόμοιο με την αίσθηση στην “άκρη της γλώσσας”. Όταν κάποιος είναι έτοιμος να πει μια λέξη αλλά κολλάει το μυαλό του και δεν του βγαίνει.


7) L’esprit de l’escalier


L’esprit de l’escalier είναι όταν μας έρχεται μια ιδέα, μια έξυπνη σκέψη όταν είναι πολύ αργά. Είναι το γνωστό σε εμάς “κατόπιν εορτής”.


8 ) Capgras Delusion


Το Capgras Delusion είναι το φαινόμενο κατά το οποίο ένα άτομο πιστεύει ότι ένας στενός φίλος ή ένα μέλος της οικογένειας του έχει αντικατασταθεί από ένα πανομοιότυπο και αναζητεί αυτόν που τον εξαπάτησε. Αυτή την αυταπάτη την συναντάμε σε άτομα που πάσχουν από σχιζοφρένεια.


9) Fregoli Delusion


Το Fregoli Delusion είναι ένα σπάνιο φαινόμενο του εγκεφάλου στο οποίο ένα άτομο έχει την πεποίθηση ότι διαφορετικοί άνθρωποι είναι το ίδιο πρόσωπο σε ποικίλες μεταμφιέσεις. Συχνά συνδέεται με την παράνοια και την πεποίθηση ότι το άτομο που είναι μεταμφιεσμένο προσπαθεί να τους καταδιώξει.


10) Prosopagnosia


Η Prosopagnosia είναι ένα φαινόμενο στο οποίο ένα άτομο αδυνατεί να αναγνωρίσει πρόσωπα των ανθρώπων ή αντικειμένων που έπρέπει να γνωρίζει. Οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν αυτή τη διαταραχή είναι συνήθως σε θέση να χρησιμοποιούν άλλες αισθήσεις τους για να αναγνωρίσουν τα άτομα – όπως αρώματα ενός προσώπου, το σχήμα ή το στυλ των μαλλιών τους, τον ήχο της φωνής τους, ή ακόμα και το περπάτημα τους.


http://xsefoto.blogspot.com


ΠΗΓΗ : Περίεργα - PERIERGAA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ζωντανές Tελευταίες Eιδήσεις Aπο Tις Mεγαλύτερες Eλληνικές Eφημερίδες , Portals , Blogs , Websites

newsbeasti-Reporter

Tro-ma-ktiko.blogspot Live News

Fimotro.blogspot.com - Live News

Εύρεση Εργασίας , Τουρισμός , Τα Πάντα για την TV , Τζίροι Αγώνων Ποδοσφαίρου

Τέλειο Σύστημα ! Παίξε Deal Online ! TotoPot της 10Bet ! Πάρε μέρος στο WPT !

Δείτε Αναρτήσεις Φιλικών Blogs

Ευκαιρίες Εργασίας & Χρήματα απο το διαδίκτυο ..

Καιρός,Οδηγος Poker,World TV,Τι παίζει στο Cinema,Youtube Tv,Προγνωστικά Στοιχήματος

Δοκιμάστε την τύχη σας στο Bet365 Casino !! Live Dealers !!! 100 Euro ΔΩΡΕΑΝ !!!