Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ηλικιωμένοι καίγονται στα σπίτια τους λόγω οικονομικής κρίσης!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ηλικιωμένοι καίγονται στα σπίτια τους λόγω οικονομικής κρίσης!


Πριν από λίγη ώρα ακόμη μία ηλικιωμένη γυναίκα βρήκε φρικτό θάνατο από πυρκαγιά στο σπίτι της. Όπως αποκαλύπτει, το planet-greece, οι οικιακές πυρκαγιές αποτελούν πλέον εφιάλτη για τους πυροσβέστες, αφού έχουν βρεθεί νεκροί...




τέσσερις άνθρωποι, όλοι ηλικιωμένοι, ανάμεσά τους και ο γνωστός θεατρικός επιχειρηματίας, Βαγγέλης Λιβαδάς.


Στις 8.12, μετά από επιχείρηση της πυροσβεστικής σε διαμέρισμα 2ου ορόφου, στην οδό Άργους 22, στο Περιστέρι, εντοπίστηκε νεκρή ακόμη μία ηλικιωμένη γυναίκα, μετά από κατάσβεση πυρκαγιάς μικρής έκτασης.


Σύμφωνα με όσα εξομολογείται υψηλόβαθμος πυροσβέστης στο planet-greece, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι θάνατοι ηλικιωμένων από φωτιά μες στα ίδια τους τα σπίτια. Αιτία είναι τα θερμαντικά σώματα που χρησιμοποιούν, είτε αυτά είναι αερόθερμα είτε σόμπες, που λόγω ηλικίας ή κινητικών προβλημάτων αδυνατούν να χειριστούν πλήρως ή αμελούν τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας.


Χθες, Παρασκευή, στον Νέο Κόσμο, στη συμβολή των οδών Μάχης Αναλάτου 63 και Μπακνανά, στο Νέο Κόσμο, άλλος ένας ηλικιωμένος ανασύρθηκε νεκρός, από το ημιόροφο διαμέρισμα. Βρήκε τραγικό θάνατο, τη στιγμή που προσπαθούσε να ζεσταθεί από τη σόμπα του.


Νεκρός ανασύρθηκε στις 27 Νοεμβρίου, από το σπίτι του, στην οδό Κολοκοτρώνη 19, στην Γλυφάδα, ο θεατρικός επιχειρηματίας Βαγγέλης Λιβαδάς. Η πυρκαγιά προκλήθηκε από αερόθερμο.


Μία μέρα νωρίτερα, στις 26 Νοεμβρίου, ηλικιωμένη ανασύρθηκε νεκρή από το σπίτι της, στην οδό Ψηλορείτη, στο Πανόραμα Κινέττας. Η πυρκαγιά προκληθηκε πάλι από σόμπα.


Η οικονομική κρίση έχει πλήξει κυρίως τους χαμηλοσυνταξιούχους, οι οποίοι με τα πενιχρά χρήματα της σύνταξης δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα και καταφεύγουν στην χρήση εναλλακτικών μέσων προκειμένου να ζεσταθούν. Δυστυχώς, πολλές φορές με ολέθριες συνέπειες.

http://planet-greece.blogspot.com

Γυναικείο μπάσκετ με εσώρουχα!!!!!

Γυναικείο μπάσκετ με εσώρουχα!!!! Το πιο σέξι άθλημα στον κόσμο !!!



Πηγή: newsbeast.gr
http://www.piperies.gr


18+ Αυτά μόνο στην Ελλάδα και μόνο για άντρες !! Δείτε αυτή την αφίσα !!!

18+ Αυτά μόνο στην Ελλάδα και μόνο για άντρες !! Δείτε αυτή την αφίσα !!!



Όταν οι γυναίκες έχουν χιούμορ γίνονται ασυναγώνιστες !!!!

Όταν οι γυναίκες έχουν χιούμορ γίνονται ασυναγώνιστες !!!!















Πώς συδυάζεται ένα ρομπότ, ένα μπουκάλι κέτσαπ, ένα φλάουτο και η 20th Century Fox;

Πώς συδυάζεται ένα ρομπότ, ένα μπουκάλι κέτσαπ, ένα φλάουτο και η 20th Century Fox;
με ένα πολύ απλό τρόπο που θα δείτε στο video ...





Το τεστ της "τριπλής διύλισης"

Μια μέρα, εκεί που ο Σωκράτης έκανε τη βόλτα του στην Ακρόπολη, συνάντησε κάποιον γνωστό του ο οποίος του ανακοίνωσε ότι έχει να του πει κάτι πολύ σημαντικό που άκουσε για κάποιον από τους μαθητές του.




Ο Σωκράτης του είπε ότι θα ήθελε, πριν του πει τι είχε ακούσει , να του κάνει το τεστ της "τριπλής διύλισης".


- "Τριπλή διύλιση" ρώτησε με απορία...


- Ναι, πριν μου πεις τι άκουσες για το μαθητή μου θα ήθελα να κάτσουμε για ένα λεπτό να φιλτράρουμε αυτό που θέλεις να μου πεις.


- Το πρώτο φίλτρο είναι αυτό της αλήθειας. Είσαι λοιπόν εντελώς σίγουρος ότι αυτό που πρόκειται να μου πεις είναι αλήθεια;
- Ε... όχι ακριβώς, απλά το άκουσα όμως και...


- Μάλιστα άρα δεν έχεις ιδέα αν αυτό που θέλεις να μου πεις είναι αλήθεια ή ψέματα.


- Ας δοκιμάσουμε τώρα το δεύτερο φίλτρο αυτό της καλοσύνης. Αυτό που πρόκειται να μου πεις για τον μαθητή μου είναι κάτι καλό;
- Καλό; Όχι το αντίθετο μάλλον.


- Άρα, συνέχισε ο Σωκράτης θέλεις να πεις κάτι κακό για τον μαθητή μου αν και δεν είσαι καθόλου σίγουρος ότι είναι αλήθεια.


Ο τύπος έσκυψε το κεφάλι από ντροπή και αμηχανία.
- Παρόλα αυτά συνέχισε ο Σωκράτης μπορεί ακόμα να περάσεις το τεστ γιατί υπάρχει και το τρίτο φίλτρο. Το φίλτρο της χρησιμότητας. Είναι αυτό που θέλεις να μου πεις για τον μαθητή μου κάτι που μπορεί να μου φανεί χρήσιμο σε κάτι;
- Όχι δεν νομίζω.


- Άρα λοιπόν αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό, ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω;


Ο τύπος έφυγε ντροπιασμένος, έχοντας πάρει ένα καλό μάθημα. Το παραπάνω περιστατικό δείχνει γιατί ο Σωκράτης ήταν τόσο σπουδαίος φιλόσοφος και έχαιρε τόσο μεγάλης εκτιμήσεως.


Link άρθρου


http://www.piperies.gr
Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.com

Γαβαλάς: "Θέλω να πάω να κοιμηθώ" [ΒΙΝΤΕΟ]

Με την φράση "φτάνει, φτάνει", ο Λάκης Γαβαλάς, όπως θα δείτε και στο βίντεο που δημοσιεύει το planet-greece, προσπάθησε να πείσει τους οπερατέρ των τηλεοπτικών συνεργείων να σταματήσουν να τραβούν τη στιγμή της μεταγωγής του ενώπιον του... εισαγγελέα.




Αμέσως μετά την απολογία του, ο Ανακριτής τον άφησε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους. Στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν για δήλωση είπε, "απλώς θέλω να πάω να κοιμηθώ".


Η περιπέτεια για το μεγαλοοφειλέτη ξεκίνησε τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν και συνελήφθη για χρέη περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.


Ο επιχειρηματίας επέστρεφε από διασκέδαση στο νυχτερινό κέντρο "Διογένης", όπου εμφανίζεται ο Ρέμος, επί της λεωφόρου Συγγρού.


Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και μετά στην Ευελπίδων για την προανάκριση από όπου και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.


Του απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα ενώ πρέπει να εμφανίζεται στο τμήμα της περιοχής του δύο φορές το μήνα.




http://planet-greece.blogspot.com/

Το wi-fi βλάπτει σοβαρά την ανδρική γονιμότητα!!

Μπορεί να μας εξυπηρετεί, αλλά τελικά δεν μας κάνει καλό…


Το wi-fi, σύμφωνα με μελέτη του περιοδικού "Fertility and Sterility", έδειξε ότι κάνει κακό στο σπέρμα.




Σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Fertility & Sterility", η ακτινοβολία από το Wi-Fi ενός laptop προκαλεί ενδεχομένως προβλήματα στο σπέρμα. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, 29 άνδρες εκτέθηκαν σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από ένα φορητό υπολογιστή με ανοικτό το Wi-Fi για τέσσερις ώρες, με αποτέλεσμα το σπέρμα τους να παρουσιάσει βλάβες στο DNA και μειωμένη κινητικότητα.


Όπως αναφέρει το Reuters, το 25% των σπερματοζωαρίων είχαν σταματήσει να κινούνται μετά την τετράωρη έκθεση στην ακτινοβολία, ενώ μόλις το 14% αυτών είχαν πρόβλημα κινητικότητας μακριά από αυτόν. Επιπλέον, το 9% όσων είχαν "εκτεθεί" στο Wi-Fi παρουσίασαν βλάβη στο DNA του σπέρματος.


“Εικάζεται ότι η τοποθέτηση ενός laptop που συνδέεται ασύρματα στο internet κοντά στους όρχεις μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένα επίπεδα γονιμότητας για τον άντρα. Θα πρέπει να διεξαχθούν νέες μελέτες προκειμένου να ερευνηθεί σε βάθος το ζήτημα…” τονίζουν οι επιστήμονες.

Το μαγικό «τούνελ της αγάπης»!

Στην καρδιά ενός καταπράσινου δάσους στη πόλη Kleven της Ουκρανίας,
οι εγκαταλειμμένες σιδηροδρομικές γραμμές χορτάριασαν και τα δέντρα μεγάλωσαν πολύ…




Ένα μαγικό τούνελ δημιουργήθηκε, καθώς τα κλαδιά ενώθηκαν μεταξύ τους, εμποδίζοντας ακόμη και τις αχτίδες του ήλιου να εισχωρήσουν.




Έτσι δημιουργήθηκε αυτό το πρωτότυπο τούνελ από δέντρα, το οποίο οι ντόπιοι ονομάζουν εύστοχα «τούνελ της αγάπης»! Εκεί η παράδοση αναφέρει ότι ήταν ο τόπος όπου απαγορευμένοι έρωτες εκδηλώθηκαν, ερωτικά μυστικά βγήκαν στην επιφάνεια αλλά και μεγάλες αγάπες στέριωσαν!




Οι ιστορίες των πρωταγωνιστών μεταφέρονται μέσα από το θρόισμα των φύλλων, ενώ φιγούρες ζευγαριών, λέγεται, ότι κάνουν την εμφάνισή τους πού και πού! Έστω κι αν δεν πιστεύετε στους θρύλους, μπορεί κάπου εκεί μέσα στο μαγευτικό καταπράσινο τοπίο… να διαψευστείτε! Αν όχι, η διαδρομή θα σας καταπλήξει…



perierga.gr

10+1 "άκυροι" λόγοι που μπορεί να σου προκαλέσουν πονοκέφαλο

Ήξερες ότι ένα σάντουιτς με ζαμπόν μπορεί να σου προκαλέσει πονοκέφαλο;


Διάβασε έντεκα παράξενες αιτίες για τις οποίες μπορεί να πονάει το κεφάλι σου!




1. Το κινητό σου


Ακόμα κι αν δεν κάνεις κλήσεις με μεγάλη διάρκεια, το κινητό μπορεί να ευθύνεται για τον πόνο που ταλαιπωρεί το κεφάλι και τα μάτια σου, ιδίως αν το χρησιμοποιείς για να σερφάρεις στο ίντερνετ. Όπως εξηγεί ο δρ Μαρκ Ρόζενφελντ, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, "τα γραφικά του κινητού και οι μικρές γραμματοσειρές κουράζουν περισσότερο τα μάτια, γιατί πρέπει να εστιάζουν πολύ έντονα".


2. Ο υπολογιστής σου


Αν περνάς ένα μεγάλο μέρος της ημέρας σου μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή σου, είτε για δουλειά είτε για διασκέδαση, μην αναρωτιέσαι μετά γιατί σε πιάνει πονοκέφαλος! Η οθόνη κουράζει τα μάτια και προκαλεί κεφαλαλγία.


3. Η έλλειψη ύπνου


Είναι σημαντικό να κοιμάσαι πολλές ώρες. Το ξέρεις. "Η έλλειψη ύπνου μειώνει τα επίπεδα της σεροτονίνης, μιας χημικής ουσίας του εγκεφάλου, και αυτή η μείωση προκαλεί πονοκέφαλο", τονίζει ο Τζάιλσ Έρλινγκτον, νευρολόγος στο Barts and the London NHS Trust.




4. Το σεξ


Είναι γνωστός ως "πονοκέφαλος της συνουσίας": ένας οξύς πόνος στο κεφάλι που προκαλείται σχεδόν ταυτόχρονα με τη στιγμή του οργασμού, λόγω της αύξησης της πίεσης στον εγκέφαλο. Σύμφωνα μάλιστα με ερευνητές στην Κλινική Νευρολογίας στο Riiskov της Δανίας, οι πονοκέφαλοι αυτού του είδους αφορούν περισσότερο τους άντρες παρά τις γυναίκες.


5. Το φαγητό που μόλις έφαγες!


Ορισμένες τροφές περιέχουν τυραμίνη, μια ένωση που διαστέλλει τα αγγεία και αυξάνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο, προκαλώντας πονοκέφαλο. Τροφές πλούσιες σε τυραμίνη είναι όσες έχουν υποστεί ζύμωση και όσες είναι καπνιστές ή παστές.


6. Το λούσιμο στο κομμωτήριο


Η θέση που παίρνει ο αυχένας σου στο λουτήρα του κομμωτηρίου ενεργοποιεί και πιέζει συγκεκριμένα νεύρα, και αυτό μπορεί να σου προκαλέσει πονοκέφαλο που θα σε ταλαιπωρεί ακόμα και μια -δυο μέρες μετά.


7. Το τζόγκινγκ


Λέγεται και "πονοκέφαλος της άσκησης" και εμφανίζεται μόλις λίγα λεπτά αφότου έχεις αρχίσει να τρέχεις. Όπως επισημαίνει ο Μάικλ Γκρος, νευρολόγος και διευθυντής κλινικής στο νοσοκομείο Clementine Churchill στο Middlesex, "κάθε τύπος σωματικής άσκησης κάνει τα αγγεία του αίματος στο κεφάλι, το λαιμό και το κρανίο να διαστέλλονταιι και αυτό προκαλεί σταδιακή αύξηση της πίεσης και κεφαλαλγία".




8. Το άρωμά σου


Οι δυνατές οσμές, ακόμα κι όταν είναι ευχάριστες, όπως αυτές των αρωμάτων, δραστηριοποιούν έντονα το νευρικό σύστημα. Το αποτέλεσμα το ξέρεις.


9. Ο βήχας!


Η συσσώρευση πίεσης στον εγκέφαλο που προκαλεί ο βήχας, όπως και το φύσημα της μύτης ή το φτέρνισμα, μπορεί να πυροδοτήσουν έναν πονοκέφαλο.


For girls only!


10. Τα ψηλά τακούνια


Η δρ Τζέιν Άντερσεν, μέλος του Αμερικανικού Ποδιατρικού Ιατρικού Συλλόγου, εξηγεί:"Η μυική πίεση που προκαλούν τα τακούνια στην πλάτη σου μπορεί να προκαλέσει ημικρανίες".


11. Η κοτσίδα σου!


Αν πιάνεις πολύ σφιχτά τα μαλλιά σου, πιέζεται ο συνδετικός ιστός στο κρανίο και αυτό σου προκαλεί πονοκέφαλο.


Πριν κάνεις μόνος σου διάγνωση πάντως, αν ο πονοκέφαλός σου είναι έντονος και συχνός, καλό είναι να επισκεφθείς το γιατρό σου.


http://tsekouratoi.blogspot.com
cosmo.gr

Οι αποτυχημένες σχέσεις της Lady Gaga!!!!!

H Lady Gaga αποκάλυψε ότι η μεγάλη επαγγελματική επιτυχία ...


που γνωρίζει έχει αρνητικό αντίκτυπο στις ερωτικές της σχέσεις.




«Έχω αυτή την αντίδραση στους ανθρώπους, όπου όλα ξεκινάνε πολύ καλά. Όταν
έχω σχέση με κάποιον άνθρωπο που είναι επίσης δημιουργικός ή τουλάχιστον
δημιουργικός με το δικό του τρόπο, η έλξη είναι εκεί, και όλα είναι
μονόκεροι και ουράνια τόξα. Και μετά με μισούν».


Η τραγουδίστρια πιστεύει ότι αυτό οφείλεται στο ότι έχει μια επιτυχημένη καριέρα που οι άντρες της δυσκολεύονται να δεχτούν.


«Ίσως είναι ένας διαγωνισμός ποιανού το πέος είναι μεγαλύτερο», είπε σε συνέντευξή της στο Vanity Fair. «Αν πάω στο πιάνο και γράψω στα γρήγορα ένα τραγούδι, νευριάζουν με το πόσο
γρήγορο και απλό είναι. Αυτή είμαι και δεν απολογούμαι γι’ αυτό. Αλλά
είναι απαίσιο όταν κάποιος που αγαπάς σε έχει πείσει ότι ποτέ δεν θα
είσαι αρκετά καλή για οποιονδήποτε. Μια φορά μια σχέση μου μου είπε, ‘Θα
πεθάνεις μόνη σου σε ένα τεράστιο σπίτι, με όλα σου τα χρήματα και τις
επιτυχίες, και θα πεθάνεις μόνη’».


http://tsekouratoi.blogspot.com
fashionlove.gr

.... ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ

Αναμφισβήτητα είναι μία από τις πιο αυθεντικές εικόνες "γίγαντα" που κυκλοφορησαν πριν λίγο καιρό .. Αυτός ο απολιθωμένος γίγαντας ανακαλύφθηκε το 1895 από τον κ. Dyer κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης εξόρυξης στο County Antrim, στην Ιρλανδία. Η φωτογραφία δημοσιεύθηκε αρχικά από το...




βρετανικό περιοδικό "Strand" και ανατυπώθηκε από ένα βιβλίο με τίτλο, Ίχνη του Γέροντα Faiths της Ιρλανδίας.


Η μέτρηση του γίγαντα είναι η εξής: ύψος (3,70 μ.), περιφέρεια του θώρακα (1,37 μ.), το μήκος των ποδιών (1,37 μ.), και το βάρος του 2 τόνους και 112 λίβρες δηλαδή (2050 kg) Προφανώς το δεξί πόδι είχε έξι δάχτυλα αν και είναι δύσκολο να φανεί από τη φωτογραφία. Οι ιδιοκτήτες και το γιγαντιαίο λείψανο έχουν εξαφανιστεί


Read more: STRANGE ACTIVITIES: ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ

Το αγόρι που "θυμάται" γεγονότα που ΔΕΝ έχει ζήσει!

Ίσως κάποιοι από εμάς έχουμε μνήμες από προηγούμενες ζωές μέσα από τα όνειρά μας, ή ακόμα και στο συνειδητό κομμάτι όταν δεν κοιμόμαστε. Όπως ο εξάχρονος Κάμερον Μακόλεϊ από την Σκωτία που το 2003 κι ενώ ήταν τριών ετών άρχισε να μιλάει για μια οικογένεια, έναν τόπο κι ένα άσπρο σπίτι που ποτέ δεν είχε δει.




Ο μικρός θυμόταν και περιέγραφε μία ...


άλλη μητέρα με μακριά και καστανά μαλλιά, τα αδέλφια του, ένα λευκό σπίτι μπροστά στη θάλασσα, ένα μαύρο αυτοκίνητο, έναν σκύλο με βούλες κι έναν πατέρα που σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα.


Η 42χρονη κοκκινομάλα μητέρα του Νόρμα Μακόλεϊ, η οποία εκτός από τον Κάμερον έχει ακόμη ένα γιο, αναστατώθηκε πάρα πολύ. Λέει ότι ο καιρός περνούσε κι ο μικρός περιέγραφε συνέχεια περιστατικά με πολλές λεπτομέρειες κι έλεγε ότι είχε γεννηθεί στο νησί Μπάρα της Κορνουάλλης.


Χαρακτηριστικά λέει: «άρχισε να παραπονιέται πως εμείς έχουμε ένα μπάνιο, ενώ το άλλο σπίτι είχε τρία» . Ο μικρός της έλεγε συνέχεια πως «δεν πρέπει να φοβάσαι τον θάνατο, γιατί ξαναγυρίζουμε. Και πριν, Κάμερον με έλεγαν»!


Ο Κάμερον έλεγε αλήθεια


Η επιμονή και το κλάμα του μικρού για να δει την πρώτη του οικογένεια ανάγκασε τη μητέρα του να βρει και να ενημερώσει τον διευθυντή της Κλινικής Παιδικής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια με ειδικότητα στις μετενσαρκώσεις να τους συνοδεύσει μαζί με μία κάμερα στο νησί Μπάρα.


Πράγματι βρήκαν το άσπρο σπίτι με τα τρία μπάνια ακριβώς έτσι όπως το περιέγραφε ο Κάμερον. Το σπίτι είχε εγκαταλειφθεί και μετά από έρευνα στο ληξιαρχείο βρήκαν πως η οικογένεια που περιέγραφε ο μικρός είχε ζήσει στο άσπρο σπίτι πριν πολλά χρόνια.


Ο μικρός είδε φωτογραφίες της οικογένειας και αναγνώρισε τα πάντα μέχρι το μαύρο αυτοκίνητο και αυτό για το οποίο μιλούσε συνέχεια, το σκυλί με τις βούλες. Η μητέρα του είπε πως «ο Κάμερον άστραφτε» και μετά όταν πια γύρισαν στο σπίτι τους, ο μικρός ησύχασε κι έγινε πια πολύ ήρεμος!
Βγάλτε τα συμπεράσματά σας!


http://www.pyles.tv


Read more: STRANGE ACTIVITIES: Το αγόρι που "θυμάται" γεγονότα που ΔΕΝ έχει ζήσει!

Οι Μάγια είχαν επαφές με εξωγήινους!!

Ντοκιμαντέρ το οποίο, όπως υποστηρίζει ο παραγωγός του, Ραούλ Τζούλια Λεβί, "θα αποκαλύψει κώδικες και σημαντικά ντοκουμέντα που αποδεικνύουν ότι οι Μάγια είχαν επαφή με εξωγήινους", θα αρχίσει να γυρίζεται από τον προσεχή Νοέμβριο.




Το ντοκιμαντέρ έχει τίτλο "Revelations of the Mayans 2012 and Beyond" και σκοπός του παραγωγού είναι να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες μέχρι το τέλος του 2012.
Κυβερνητικοί αξιωματούχοι του Μεξικού, αρχαιολόγοι και κινηματογραφιστές υποστηρίζουν ότι οι Μάγια είχαν επαφές με εξωγήινους. Δεν λείπουν όμως και οι αντίθετες απόψεις διαφόρων ανθρώπων της τέχνης, οι οποίοι λένε ότι ίσως όλα αυτά να γίνονται για την προώθηση του ντοκιμαντέρ.


"Το Μεξικό θα αποκαλύψει κώδικες και σημαντικά ντοκουμέντα που αποδεικνύουν ότι οι Μάγια είχαν επαφή με εξωγήινους. Οι πληροφορίες αυτές θα υποστηριχτούν και από αρχαιολόγους", ανέφερε ο Ρ. Λεβί.


Ο υπουργός Τουρισμού της μεξικανικής πολιτείας Καμπέτσε, Λουίς Αουγκούστο Γκαρσία Ροσάντο, δήλωσε πρόσφατα ότι υπάρχουν νέα στοιχεία για τις στενές επαφές τρίτου τύπου των Μάγια. Τα στοιχεία αυτά ανέκυψαν όταν μεταφράστηκαν ορισμένοι κώδικες, τους οποίους η κυβέρνηση κρατούσε μυστικούς σε υπόγειες αποθήκες εδώ και καιρό.


"Η κυβέρνηση του Μεξικού δεν επινοεί τίποτα από αυτά που λέει. Οτιδήποτε αναφέρεται στο φιλμ θα το στηρίξουμε", τονίζει ο Ρ. Λεβί και διευκρινίζει ότι περιμένει από τον κόσμο να πάρει το ντοκιμαντέρ στα σοβαρά γιατί, όπως υποστηρίζει, τα μηνύματα που σχεδιάζει να μεταδώσει είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση των ανθρώπων.


Κινηματογραφικά γυρίσματα και στη Γουατεμάλα
Το Μεξικό έχει δώσει άδεια στον Ρ. Λεβί να κινηματογραφήσει σε μέρη άγνωστα, που δεν έχει αντικρίσει ποτέ κανείς, όπως 'δωμάτια' της πυραμίδας στο Καλακμούλ τα οποία δεν έχουν εξερευνηθεί ποτέ.


Δεν είναι όμως η μόνη χώρα που βοηθάει τους κινηματογραφιστές του ντοκιμαντέρ. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, η Γουατέμαλα μπορεί να μην διαθέτει απόρρητα έγγραφα για UFO, ωστόσο είναι έτοιμη να αποκαλύψει καλά κρυμμένα αρχαιολογικά μυστικά στον παραγωγό. Όπως μάλιστα είπε ο υπουργός Τουρισμού της Γουατεμάλας, Γκιγιέρμο Νοβιέγι Κεσάδα, θα το κάνει για το "καλό της ανθρωπότητας".


Ο Ρ. Λεβί διατείνεται ότι η εντολή για τη συνεργασία της Γουατεμάλας ήρθε κατευθείαν από τον πρόεδρο Αλβάρο Κολόμ, την ύπαρξη των απόρρητων κωδίκων του Μεξικού πληροφορήθηκε από τον πρώην πρόεδρο και οικογενειακό του φίλο, Βισέντε Φοξ, ενώ του πήρε τέσσερα χρόνια για να πάρει την τελική συγκατάθεση από τον σημερινό πρόεδρο Φελίπε Καλντερόν.


Το ημερολόγιο των Μάγια τελειώνει τον Δεκέμβριο του 2012, δίνοντας αφορμή για ένα σωρό θεωρίες περί καταστροφής του κόσμου.


http://www.tnsite.gr
i-Reporter

Γύρισε η Γη κάποτε ανάποδα;

Φανταστείτε μία αλλαγή θέσης της Γης τόσο έντονη, που θα μπορούσε να εξαναγκάσει ολόκληρο τον πλανήτη να γείρει στο πλάι μετά από μερικά εκατομμύρια χρόνια, με τέτοια κλίση που η Αλάσκα θα βρισκόταν στον Ισημερινό. Επιστήμονες από το Princeton, εξασφάλισαν την πρώτη σαφή απόδειξη, πως μία τέτοιας κλίμακας μετακίνηση, πρέπει να είχε συμβεί στον κόσμο μας κατά το μακρινό παρελθόν.




Αναλύοντας τη μαγνητική σύσταση πολύ παλιών ιζημάτων που βρέθηκαν στη μακρινή Νορβηγία στο αρχιπέλαγος του Svalbard, ο Adam Maloof του πανεπιστημίου του Princeton, εξασφάλισε τα έγκυρα στοιχεία για μία θεωρία που είχε διατυπωθεί πριν από 140 χρόνια και που πραγματευόταν τον τρόπο με τον οποίο η Γη θα επανακτούσε την ισορροπία της, σε περίπτωση που αναπτυσσόταν ποτέ σ' αυτήν μία μεγάλη και ανισομερής κατανομή βάρους στο εσωτερικό ή στην επιφάνειά της.


Η θεωρία, που είναι γνωστή ως "πλήρης πολική περιστροφή" (true polar wander TPW), υποθέτει πως εάν ένα σώμα με ικανό βάρος - όπως ένα υπερμέγεθες ηφαίστειο - σχηματιζόταν ποτέ σε κάποια απόσταση από τον Ισημερινό, η δύναμη που αναπτύσσεται από την περιστροφή του πλανήτη, θα το έσπρωχνε σταδιακά μακριά από τον άξονα γύρω από τον οποίο περιστρέφεται η Γη. Εάν τα ηφαίστεια, η στερεή γη και άλλες παρόμοιες μάζες που υπόκεινται στην περιστροφή της Γης, δημιουργούσαν ποτέ μία κρίσιμη τιμή ανισορροπίας, ο πλανήτης θα έγερνε και θα περιστρεφόταν, ώσπου το επιπλέον βάρος να ανακατανεμηθεί κατά μήκος του Ισημερινού.


"Τα ιζήματα που ανακτήσαμε από τη Νορβηγία, προσφέρουν την πρώτη ικανοποιητική απόδειξη, πως πριν από 800 εκατομμύρια χρόνια συνέβη στη Γη μία πλήρης πολική περιστροφή" ανέφερε ο Malοof, βοηθός καθηγητή στην έδρα των γεωλογικών επιστημών. Εάν καταφέρουμε να βρούμε σε άλλες περιοχές της Γης στοιχεία που να επιβεβαιώνουν την απόδειξη αυτή, θα αποκτήσουμε μία εμπεριστατωμένη γνώση, σχετικά με την ανοχή του πλανήτη μας να υποβληθεί σε τόσο δραματικές αλλαγές".


Η ομάδα του Maloof, που περιλαμβάνει ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Harvard, από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας και της Μασαχουσέτης, καθώς και από το πανεπιστήμιο του Princeton, δημοσιεύουν τα ευρήματά τους στο Geological Society of America Bulletin, την Παρασκευή, 25 Αυγούστου.


Η πλήρης πολική περιστροφή (TPW) είναι διαφορετική από την πιο οικεία έννοια της μετακίνησης των Ηπείρων, που είναι η αργή μετακίνηση μιας Ηπείρου σε σχέση με μια άλλη, κατά μήκος της επιφάνειας της Γης. Η πολική περιστροφή μπορεί να κάνει ολόκληρο τον πλανήτη να γείρει σε έναν ρυθμό αρκετών μέτρων το χρόνο, περίπου 10 με 100 φορές πιο γρήγορα, από όσο μετακινούνται οι Ήπειροι μεταξύ τους εξαιτίας των τεκτονικών πλακών. Παρόλο που οι δύο πόλοι θα εξακολουθούν να "δείχνουν" στην ίδια κατεύθυνση, σε συμφωνία με το Ηλιακό Σύστημα, η διαδικασία θα οδηγήσει εμφανώς στη μετακίνηση ολόκληρων Ηπείρων από τις τροπικές στις αρκτικές περιοχές και το αντίθετο, μέσα σε ένα σχετικά μικρό γεωλογικό χρονικό διάστημα.


Ενώ η άποψη πως οι Ήπειροι μετακινούνται με αργό ρυθμό μεταξύ τους, είναι μία ευρέως γνωστή υπόθεση, η λιγότερο κοινή θεωρία της πλήρους πολικής περιστροφής, έχει συζητηθεί από τα μέσα του 19ου αιώνα, αρκετές δεκαετίες προτού προταθεί η θεωρία για τη μετακίνηση των Ηπείρων. Αλλά όταν το 1960 αποδείχθηκε πως οι Ήπειροι μετακινούνται κάτω από την επίδραση της ολίσθησης των τεκτονικών πλακών, το γεγονός αυτό έδωσε εξήγηση για τόσες δυναμικές διεργασίες που γινόντουσαν στην επιφάνεια της Γης, ώστε η θεωρία για την πλήρη πολική περιστροφή έγινε μία σκοτεινή και μακρινή υπόθεση.


"Οι επιστήμονες που ασχολούνται με τους πλανήτες εξακολουθούν να αναφέρονται στην πολική περιστροφή, αλλά για άλλους πλανήτες όπως ο Άρης, επειδή μία μεγάλης κλίμακας μετακίνηση πέτρινης ηφαιστειακής μάζας που προήλθε από την περιοχή Tharsis, βρίσκεται στον Ισημερινό του Άρη" λέει ο Maloof. "Αλλά επειδή η επιφάνεια της Γης αλλάζει συνεχώς εξαιτίας της μετακίνησης των Ηπείρων και της αλληλοκάλυψης των πλακών του φλοιού μεταξύ τους στους ωκεανούς, είναι πιο δύσκολο να βρεθεί απόδειξη για την υπόθεση πως η Γη "στριφογύρισε" πριν από εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια, όπως συνέβη πιθανότατα στον Άρη όταν ήταν ακόμα γεωλογικά ενεργός."


Παρολα αυτά, τα ιζήματα που μελέτησε η ομάδα στο Svalbard από το 1999 μέχρι το 2005, πιθανόν να μας εξασφάλισαν την πολυπόθητη απόδειξη. Είναι γνωστό πως όταν βραχώδης μάζα βυθίζεται στον πυθμένα του ωκεανού, σχηματίζοντας στρώσεις ιζημάτων, μικροσκοπικά μαγνητικά ρινίσματα που περιέχονται μέσα σ' αυτήν τη μάζα ευθυγραμμίζονται σύμφωνα με τις γραμμές του μαγνητικού πεδίου της Γης. Όταν ο βράχος σκληρύνει, τα ρινίσματα αυτά αποτελούν ένα αξιόπιστο δείκτη, για το ποια ήταν η κατεύθυνση του μαγνητικού πεδίου της Γης, την εποχή που σχηματιζόταν ο βράχος. Έτσι, εάν ένας τέτοιος βράχος περιστραφεί εξαιτίας ενός δραματικά μεγάλου γεωλογικού συμβάντος, το μαγνητικό του πεδίο θα παρουσιάζει ανώμαλο προσανατολισμό, όπως συμβαίνει με τους βράχους που εξετάζει η ομάδα του Maloof.


"Βρήκαμε ακριβώς τέτοιου είδους ανωμαλίες στα ιζήματα του Svalbard" λέει ο Maloof. "Κατεβάλλαμε κάθε προσπάθεια για να βρούμε άλλη εξήγηση για τις ανωμαλίες αυτές, όπως για παράδειγμα κάποια πολύ αστραπιαία περιστροφή των φλοιωδών πλακών, επάνω στις οποίες βρίσκονται τα νησιά, αλλά καμία από τις εναλλακτικές εξηγήσεις δεν ευσταθεί, όσο το γεγονός μίας πλήρους πολικής περιστροφής, εάν λάβουμε επίσης υπόψη μας και τα υπόλοιπα γεωχημικά και γεωλογικά δεδομένα που αφορούν τους βράχους αυτούς".


Τα ευρήματα, όπως αναφέρει, θα μπορούσαν πιθανώς να εξηγήσουν ασυνήθιστες αλλαγές στο χημικό περιβάλλον του ωκεανού, που συνέβησαν πριν από περίπου 800 εκατομμύρια χρόνια. Παρόμοιες τέτοιες αλλαγές συνέβησαν και άλλες φορές στα αρχαία χρόνια, λέει ο Maloof, αλλά για τις περιπτώσεις αυτές οι επιστήμονες θεωρούν πως ευθύνονται οι εποχές των παγετόνων.


"Οι επιστήμονες δεν έχουν βρει αποδείξεις για μία πιθανή παγετονική περίοδο 800 εκατομμύρια χρόνια πριν και η αλλαγή στον ωκεανό στην κρίσιμη αυτή χρονική στιγμή παραμένει ένα από τα μεγάλα μυστήρια της ιστορίας του πλανήτη μας", αναφέρει. "Αλλά εάν όλες οι Ήπειροι ξαφνικά "αναποδογύριζαν" και οι ποταμοί τους άρχιζαν να αδειάζουν νερό και θρεπτικές ουσίες στις τροπικές αντί για τις αρκτικές περιοχές για παράδειγμα, θα μπορούσαν να προκληθούν οι μυστηριώδεις γεωχημικές αλλαγές, που η επιστήμη αδυνατεί να εξηγήσει".


Επειδή η επιστημονική ομάδα άντλησε όλα τα δεδομένα της από τα νησιά του Svalbard, ο Maloof λέει πως η επόμενη προτεραιότητα τους θα είναι να ψάξουν αποδείξεις που θα ενισχύουν τα ευρήματά τους, ερευνώντας ιζήματα ίδιας χρονολογίας αλλά σε άλλες περιοχές του πλανήτη. Αυτό είναι δύσκολο, όπως λέει ο Maloof, γιατί οι περισσότεροι βράχοι που έχουν ηλικία 800 εκατομμυρίων χρόνων έχουν εδώ και πολύ καιρό εξαφανιστεί. Επειδή οι πλάκες του φλοιού της Γης γλιστράνε η μία επάνω στην άλλη κατά τη διάρκεια των χρόνων, παρασύρουν μαζί τους ένα μεγάλο μέρος από την ιστορία του πλανήτη μας, στα έγκατα της Γης. Ωστόσο, μία περιοχή που εντόπισε η ομάδα του Maloof στην Αυστραλία, φαίνεται πως έχει αρκετές προοπτικές.


"Δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για τα ευρήματα, μέχρις ότου βρούμε παρόμοια σύσταση και μαγνητικό προσανατολισμό σε βράχους άλλων ηπείρων. Βράχοι της ίδιας ηλικίας έχουν διατηρηθεί στο εσωτερικό της Αυστραλίας, έτσι θα επισκεφτούμε την περιοχή μέσα στα επόμενα δύο χρόνια για να ψάξουμε για επιπλέον αποδείξεις. Εάν βρούμε, θα είμαστε πλέον πολύ πιο σίγουροι για την ορθότητα της θεωρίας" δηλώνει ο Maloof.


Εξηγεί στη συνέχεια, πως η πλήρης πολική περιστροφή ήταν πιο πιθανό να έχει συμβεί όταν οι χερσαίες περιοχές της Γης ήταν κοντά μεταξύ τους, σχηματίζοντας μία υπέρ-ήπειρο, κάτι το οποίο έχει συμβεί τουλάχιστον δύο φορές στο μακρινό παρελθόν. Αλλά δε θα έπρεπε να ανησυχούμε πως κάποια τέτοια μεγάλη περιστροφή πρόκειται να συμβεί ξανά σύντομα, γιατί η μάζα της Γης έχει μία αρκετά ισορροπημένη κατανομή σήμερα, καταλήγει


http://logioshermes.blogspot.com

Μυστικό project: Δολοφονίες με τη δύναμη της σκέψης!!!!!!

Η παρακάτω σκηνή εκτυλίσσεται σε ένα υπόστεγο στην περιοχή Fort Bragg της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ. Τριάντα κατσίκες με ταμπελίτσες κρεμασμένες στο λαιμό τους βρίσκονται κάτω από αυτό και μασάνε με τις ώρες την τροφή τους κοιτάζοντας στο κενό! Στις ταμπέλες αναγράφεται ένας αριθμός από το 1 έως το 30.


Μυστικό project: Δολοφονίες με τη δύναμη της σκέψης


Κάθε 10 περίπου λεπτά μία από αυτές σταματά ξαφνικά το μάσημα, σαν να της κόβετε η ανάσα. Για λίγα δευτερόλεπτα μοιάζει να πνίγεται και να μην μπορεί να αναπνεύσει, αλλά αμέσως μετά συνέρχεται και συνεχίζει να τρώει σαν αν μην συνέβη τίποτα. Αυτό συμβαίνει σταδιακά σε όλες τις κατσίκες του υπόστεγου!


Πώς να σκοτώσετε με τη δύναμη του μυαλού σας!


Ο ένας τοίχος του χώρου όπου βρίσκονται τα ζώα, είναι γυάλινος. Ακριβώς από πίσω του βρίσκεται ένα δωμάτιο. Σε αυτό είναι ένας νεαρός λοχίας του αμερικανικού στρατού ο οποίος έχει το πρόσωπό του «κολλημένο» στο τζάμι και ανά 10 λεπτά επιλέγει μία από τις κατσίκες και «καρφώνει» πάνω της το βλέμμα του! Λίγο πιο πέρα στέκονται και τον παρατηρούν πέντε αξιωματικοί!


Ο λοχίας επιλέγει την κατσίκα με τον αριθμό 17 και αρχίζει να την κοιτάει με απόλυτη αφοσίωση στο έργο του! Ξαφνικά το ζωντανό βγάζει μια σπαρακτική κραυγή και σωριάζεται νεκρό στο έδαφος. Οι πέντε αξιωματικοί αρχίζουν να χειροκροτούν! «Πέτυχε!», φωνάζουν ενθουσιασμένοι!


Ο λοχίας κάθεται εξουθενωμένος σε μία πολυθρόνα. Έχει μόλις καταφέρει να σκοτώσει ένα ζώο με τη δύναμη του μυαλού του! Επιτέλους μετά από χρόνια ερευνών το απόρρητο στρατιωτικό πρόγραμμα των ΗΠΑ με τον κωδικό "Project Jedi", αρχίζει να έχει θετικά αποτελέσματα!


Αν η παραπάνω σκηνή σας θυμίζει ταινία του Χόλιγουντ, είναι πολύ πιθανό να έχετε δει την ταινία με τίτλο "The Men Who Stare At Goats". Το σενάριό της δεν αποτελεί μυθοπλασία αλλά μεταφορά ενός υπαρκτού απόρρητου στρατιωτικού προγράμματος των ΗΠΑ.
Τι είναι το "Project Jedi" του αμερικανικού στρατού!


Πρόκειται για ένα άκρως μυστικό πρόγραμμα που είχε ως στόχο τη δημιουργία του υπερ- στρατιώτη που θα μπορούσε να γίνει αόρατος, να περνάει μέσα από τοίχους και να σκοτώνει με τη δύναμη της σκέψης του! Αν όλα πήγαιναν σύμφωνα με τους σχεδιασμούς των Αμερικανών οι «στρατιώτες Jedi» , θα είχαν την δυνατότητα αξιοποιώντας τις άγνωστες δυνάμεις του εγκεφάλου τους, να εξελιχθούν σε έναν ανίκητο στρατό «υπερανθρώπων»!


«Πρέπει να καταλάβουμε, ότι αυτές οι ιδέες δεν είναι παρανοϊκές» λέει ο λοχίας Glenn Wheaton, ένας στρατιώτης των Ειδικών Δυνάμεων αποσπασμένος στο πρόγραμμα Jedi. «Από πολλούς θεωρούνται ως η επόμενη στρατιωτική φάση. Γι' αυτό και οφείλαμε να γνωρίζουμε αν ήταν δυνατόν να χρησιμοποιηθούν "μεταφυσικές" δυνάμεις για στρατιωτικούς σκοπούς. Όχι μόνο για να τις αξιοποιήσουμε οι ίδιοι αλλά και για να μπορέσουμε να αμυνθούμε αν κάποιος άλλος στρατός τις χρησιμοποιούσε εναντίον μας!»
Οι «ψυχικές δυνάμεις» και ο Μπιν Λάντεν!


Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι ο στρατός των ΗΠΑ ενεργοποίησε για τελευταία φορά το πρόγραμμα των «ψυχικών ερευνών» ως ύστατο όπλο για το κυνήγι του Μπιν Λάντεν. «Αργά ή γρήγορα, ο Μπιν Λάντεν θα βρεθεί», έλεγαν. «Ο μόνος τρόπος να τον αιφνιδιάσουμε και να τον εξολοθρεύσουμε είναι να τον σκοτώσουμε με τη δύναμη της σκέψης, από απόσταση!». Επισήμως ο Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε με τον... παραδοσιακό τρόπο. Ή μήπως όχι;


http://www.tnsite.gr
pyles.tv

Η Υπερτεχνολογία ενός πανάρχαιου πολιτισμού!!!!!

Ένα πέπλο μυστηρίου σκεπάζει μέχρι σήμερα τα βάθη της ιστορίας, προκαλώντας την φαντασία, την περιέργεια και το επιστημονικό ενδιαφέρον.


Αρχαίοι μύθοι, πανάρχαιες βραχογραφίες, περίεργες αναφορές των ιστορικών και των χρονογράφων εκείνων των εποχών, αλλά και οι σύγχρονες επιστημονικές αποδείξεις που έρχονται να προσδώσουν ένα άλλο νόημα, ή και να επιβεβαιώσουν μερικές φορές τις αρχαίες δοξασίες, δημιουργούν ένα πολύμορφο σύνολο που μεταφέρει αχνά από τα βάθη των αιώνων τον δυνατό παλμό ενός πανάρχαιου πολιτισμού, ο οποίος στην μεγαλύτερη του έκταση παραμένει ακόμα και σήμερα ανεξερεύνητος και άγνωστος.




Ίσως δεν θα ήταν ουτοπικό να προσπαθήσουμε να βρούμε πίσω από την αλληγορία των μύθων, την άκρη του νήματος που οδηγεί σε μία άγνωστη αλήθεια. Αλλωστε η ίδια αυτή "ουτοπία" οδήγησε τον Σλίμαν στην ανακάλυψη των Μυκηνών και της Τροίας, τον Έβανς στην ανακάλυψη των ανακτόρων της Κνωσού κ.λ.π. Οι αρχαίοι λοιπόν μύθοι, είτε Ελληνικοί είναι αυτοί, είτε Περσικοί, Ινδικοί, Αιγυπτιακοί, Ινδιάνικοι κ.λ.π., σύμφωνα με αρκετούς μελετητές μεταφέρουν μία αντίληψη που σε εμάς φαντάζει παράλογη: ότι η ανθρώπινη ιστορία δεν ακολούθησε μία γραμμική πορεία από έναν πρωτόγονο πολιτισμό σε έναν πιο εξελιγμένο, αλλά αντίστροφα μία σπειροειδή πορεία από έναν πανάρχαιο εξελιγμένο πολιτισμό σε μία συνεχόμενη παρακμή έως την εποχή που υπήρξε η μυθολογική εκείνη καταγραφή, και μετά πάλι άρχισε η άνοδος κ.ο.κ.


ΜΙΑ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΚΟΣΜΟΚΡΑΤΟΡΙΑ


Είναι χαρακτηριστική η καταγραφή του Ησιόδου στο "Έργα και ημέραι", όπου αναφέρει ότι οι θεοί δημιούργησαν πρώτα το Χρυσό Γένος των ανθρώπων που έζησε την εποχή που ο Κρόνος βασίλευε στο κράτος του Ουρανού. Τούτο το γένος ήταν το πιο σοφό και προηγμένο απ' όλα, ενώ εν συνεχεία ακολούθησαν - σε μία συνεχή παρακμή - τα επόμενα γένη φτάνοντας στο κατώτερο: το Σιδηρούν. Εδώ έχουμε την αντίληψη της αντίστροφης πορείας του ανθρώπινου πολιτισμού, αλλά και μια αναφορά σε κάποιον πανάρχαιο εξελιγμένο πολιτισμό: Στο κράτος του Ουρανού. Ο Ουρανός σύμφωνα με την αρχαιοελληνική παράδοση ήταν ο πρώτος βασιλέας ο οποίος και δημιούργησε ένα παγκόσμιο κράτος. Ο Ευήμερος ο Μεσσήνιος αναφέρει ότι ο Ουρανός φέρεται ως ο πρώτος των βασιλέων, ενώ ο Απολλόδωρος αναφέρει ότι ήταν ο πρώτος που κατέκτησε τον κόσμο.


Ανάλογη καταγραφή έχουμε από την αρχαία κινεζική παράδοση, οπού κατά το πανάρχαιο κείμενο " I Τσίνκ" ο πρώτος βασιλέας ήταν ο 'Τσανγκ - Τι", που μεταφράζεται ως "Ό Βασιλιάς Ουρανός". Σύμφωνα λοιπόν με το "Ι Τσινκ", κατά την εποχή της βασιλείας του "εθεσπίσθησαν νόμοι χρηστότητος και δικαιοσύνης. Δεν υπήρχε τότε τόπος στη Γη που να μην ανήκε στον βασιλέα Ουρανό...".




Παρόμοιες αναφορές υπάρχουν και στα αρχαία Ινδικά κείμενα "Ραγγού Βάνσα" και "Ραμαγιάνα", όπου γίνεται λόγος για ένα πανάρχαιο βασίλειο που ίδρυσε ο "Μανού", ο "πρώτος των βασιλέων" και στο οποίο ίσως είχε αναπτυχθεί ένας εξελιγμένος πολιτισμός.Το αρχαίο Ινδιάνικο κείμενο "Popol Vux" αναφέρει την ύπαρξη κατά τα πανάρχαια χρόνια ενός παγκόσμιου πολιτισμού, ενώ μιλάει και για τον εποικισμό της Αμερικής από τους λευκούς στρατιώτες του βασιλιά "'Ηλα Τάκι". Οι παρόμοιες έως ταυτόσημες αυτές αρχαίες καταγραφές, που έρχονται από λαούς που ζουν σε φοβερά απομακρυσμένες μεταξύ τους περιοχές, δεν μπορούν παρά να μας κινήσουν τουλάχιστον την υποψία, ότι τότε υπήρχε ένα κράτος που είχε κατακτήσει όλον, ή τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη δημιουργώντας έναν προηγμένο πολιτισμό.


Αυτός ο πολιτισμός παρέμεινε στην μνήμη των ανθρώπων και μετά την καταστροφή του (πιθανόν από κάποιον παγκόσμιο πόλεμο και από έναν μεγάλο κατακλυσμό, γεγονότα που καταγράφονται και πάλι στα κεί μενα των αρχαίων λαών), η δε αίγλη του ήταν τόσο μεγάλη, ώστε οι πρω ταγωνιστές του να πάρουν - με την πάροδο των αιώνων - διαστάσεις θεών και τα γεγονότα που τον σημά δεψαν να πάρουν από στόμα σε στόμα τις διαστάσεις μύθου.
Η αιτία της θεοποίησης αυτών των προσώπων μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτή από έναν αναγνώστη των αρχαίων κειμένων, αφού πάρα πολλοί χρονογράφοι, ιστορικοί και συγγραφείς εκεί νης της εποχής μιλούν για τους θεούς και περιγράφουν τα περιστατικά της ζωής τους σαν να πρόκειται γα ιστορικά πρόσωπα και ιστορικά γεγονότα.




Δυστυχώς δεν έχει φτάσει στα χέρια μας λεπτομερής καταγραφή της ιστορίας εκείνου του πανάρχαιου πολιτισμού. Ένας από τους λόγους είναι η εξαφάνιση της συντριπτικής πλειοψηφίας των αρχαίων καταγραφών με την πυρπόληση των βιβλιοθηκών της Αλεξάνδρειας, της Κωνσταντινούπολης κλπ., που μας στέρησε από έναν πολύτιμο θησαυρό γνώσεων. Αξίζει να θυμηθούμε ότι η βιβλιοθήκη της Κωνσταντινούπολης καιγόταν επί μία ολόκληρη εβδομάδα. Και μόνο αυτή η πληροφορία μας προκαλεί ρίγος, όταν αναλογιζόμαστε το πλήθος και την έκταση των γραπτών μνημείων που εξαφανίστηκαν. Παρ' όλα αυτά, έφτασαν μέχρι σήμερα κάποιες σποραδικές αναφορές, οι οποίες σε συνδυασμό με διάφορα παράδοξα αρχαιολογικά ευρήματα και διάφορα πορίσματα επιστημονι κών ερευνών, μπορούν να μας μεταφέρουν αχνά τον παλμό εκείνου του πολιτισμού.


ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΜΙΑΣ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ


Η μυθολογία βρίθει από αναφορές στα φοβερά όπλα των θεών, στα ιπτάμενα άρματα τους, στα αυτόματα μηχανήματα και τα πολεμικά τέρατα, στις "μαγικές" δυνάμεις που έφτιαχναν πελώρια οικοδομήματα ή γκρέμιζαν ανίκητα τείχη, στους ταξιδιώτες του ουρανού και των άστρων. Σίγουρα όλα αυτά μπορεί να είναι δημιουργήματα της φαντασίας.


Αυτή η "φαντασία" όμως είναι παρόμοια - σχεδόν ταυτόσημη -σε διάφορους λαούς, και εφ' όσον υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα που δεν μπορούν να εξηγηθούν επαρκώς αν δεν θεωρηθούν ως απεικόνιση της πραγματικότητας που κρύβουν οι μύθοι, αφού υπάρχουν ιστορικές μαρ τυρίες που υπαινίσσονται την χρησι μοποίηση κατά διάφορες κρίσιμες περιόδους μη συμβατικής με τα δεδο μένα της εποχής τεχνολογίας, και εφ' όσον σύγχρονοι ερευνητές στηριζόμε νοι σε αρχαίες μαρτυρίες κατασκευά ζουν πράγματα που έως τώρα τα θεωρούσαμε αντικείμενα που συνα ντούμε μόνο σε μύθους. Επομένως, είναι φυσικό να γεννιέται η υποψία ότι τα περί απλής φαντασίας δεν αποτε λούν ικανοποιητική και επαρκή εξήγηση.


Οι αρχαίοι μύθοι και τα κείμενα είναι γεμάτα από αναφορές σε ιπτάμενα οχήματα που χρησιμοποιούνταν για διάφορους σκοπούς. Όσες από αυτές και να καταγράψουμε, δεν θα μπο ρέσουμε να μην έχουμε αφήσει ένα σημαντικό πλήθος απ' έξω. Αξίζει όμως να μεταφέρουμε κάποιες χαρακτηριστικές περι πτώσεις, όπου ένας καχύποπτος ερευνητής μπορεί να διακρί νει πίσω από την αλληγορία πολλά πράγματα.


Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο μύθος του Τριπτόλεμου με την θεά Δήμητρα. Πρόκειται για έναν μύθο των Ελευσινίων Μυστηρίων, σύμφωνα με τον οποίο η θεά Δήμητρα μετά από μία περιπλάνηση με το ιπτάμενο πύρινο άρμα της, που εσύρετο από φτερωτούς δράκοντες, προσγειώθηκε στην "αγέλαστο πέτρα" στην Ελευσίνα.


Ύστερα παρέδωσε το ίδιο αυτό φτερωτό άρμα σε έναν από τους τέσσερις βασιλείς της Ελευσίνας, τον Τριπτόλεμο, ο οποίος έφυγε πετώντας, και απουσίασε γα πολλά χρόνια με σκοπό να διδάξει και σε άλλους λαούς την τέχνη της σποράς του σίτου και του θερίσματος των χωραφιών. Είναι σκανδαλιστικά παρόμοια η τοπωνυμία της περιοχής ("Ελευσίς") με την λέξη "έλευσις", που θα μπορούσε κάλλιστα να υποδηλώνει την έλευση της θεάς Δήμητρας με το ιπτάμενο άρμα της. Επιπλέον το εκπολι τιστικό έργο το οποίο ανέλαβε να φέρει σε πέρας ο Τριπτόλεμος με τα μέσα που του παρείχε η θεά, καταγράφε ται και σε μυθολογίες άλλων λαών. Μεταφέρουμε χαρακτηρι στικά από το βιβλίο του Γουίλ Ντιράν (Wil Durant) "Η ιστορία και ο πολιτισμός της Κίνας" την μαρτυρία της Κινεζικής παρά δοσης:


"...Πριν έρθουν οι ουράνιοι Βασιλείς, οι άνθρωποι στην Κίνα ζούσαν σαν τα ζώα. Σκεπάζονταν με δέρματα ζώων, τρέφο νταν με ωμό κρέας και δεν ήξεραν τον πατέρα τους...
...Όταν ήρθε ο Φου Χι, με την βοήθεια μιας πολύ μορφωμέ νης βασίλισσας, έμαθε στον λαό τον γάμο, την μουσική, τα γράμματα, και την ζωγραφική. Τους έμαθε επίσης να ψαρεύ ουν με δίκτυα και να καλλιεργούν τον μεταξοσκώληκα ...


Μετά τον θάνατο του Φου Χι, το έργο του το συνέχισε ο Σενγκ Μουγκ. Αυτός βρήκε το αλέτρι, τη γεωργία, το εμπόριο, την Ιατρική επιστήμη, και το πως να θεραπεύονται οι άνθρωποι με τα βότανα..."


Παραστάσεις του άρματος με τους φτερωτούς δράκοντες έχουμε σε ένα πλήθος από αρχαία αγγεία. Ένα τέτοιο άρμα συναντάμε και στην τραγωδία του Ευριπίδη "Μήδεια", πάνω στο οποίο αποχωρεί στο τέλος του έργου η τραγική παιδοκτόνος. Αυτού του είδους οι σκηνοθετικές παρεμβάσεις προξενούν την περιέργεια, αφού η θεατρική τους απόδοση ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για την εποχή και σίγουρα θα προξενούσε πολλά προβλήματα.




Η εμμονή των δημιουργών και ιδιαίτερα του Αισχύλου στην χρήση (στο θέατρο) φτερωτών αρμάτων, ιπταμένων ανθρώπων και ζώων, αλλά και περιέργων ενδυμάτων με χαρακτηριστικούς τους περίφημους κοθόρνους (μεγάλες μπότες που θυμίζουν έντονα αυτές των σημερινών αστροναυτών), υποδηλώνει την επιθυμία των τραγωδών να γίνει πιστή καταγραφή των μύθων ή τουλάχιστον την προσπάθεια να περάσουν εμμέσως στο κοινό κάποιες κρυφές αλήθειες (χωρίς η μία περίπτωση να αναιρεί την άλλη).


Στην τραγωδία του Αισχύλου "Προμηθέας Δεσμώτης" βλέπουμε τον Ωκεανό και τις κόρες του να έρχονται στον Προμηθέα οδηγώντας "με την θέληση, χωρίς χαλινούς" ένα "τετράσκελο πουλί". Στα αποσπάσματα που σώθηκαν από την τραγωδία "Σφίγγα" τον βλέπουμε να μιλάει για ένα "πουλί πού 'χει νυχάτο χέρι, το πολεμικό, με το κοντάρι", ενώ στον "Αγαμέμνονα" είναι χαρακτηριστική η εντολή: "τα σκυλιά, τα τολμηρά, όπου πετάνε στον αγέρα άφησε".
Η πιθανή εμμονή του Αισχύλου να αποκαλύψει με συμβολισμούς στους θεατές κάποια μυστικά, μπορεί να εξηγήσει και τις διώξεις του από το ιερατείο της εποχής με την κατηγορία ότι ανεβάζει επί σκηνής τα μυστικά των Ελευσίνιων Μυστηρίων, και ίσως και την ανεξιχνίαστη δολοφονία του.


Το τετράσκελο πουλί που αναφέρεται στον "Προμηθέα Δεσμώτη" το συναντάμε σε πολλές αρχαίες απεικονίσεις, καθώς και σε κείμενα διαφόρων λαών. Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα είναι η περιγραφή του Ιεζεκιήλ στην Παλαιά Διαθήκη όπου μιλάει για ένα ζώο με τέσσερα σκέλη:


"...και τα σκέλη αυτών ορθά και πτερωτοί οι πόδες αυτών και σπινθήρες ως εξαστράπτων χαλκός και ελαφραί αι πτέρυγες αυτών..."
Το όχημα το είδε ο προφήτης να βγαίνει λάμποντας ολόκληρο, μέσα από ένα σύννεφο σκόνης.


Είναι πολλές οι αναφορές των μύθων για τα ηλιακά άρματα με τα οποία ταξίδευαν διάφοροι ήρωες, με χαρακτηριστικότερο τον μύθο του ταξιδιού του Φαέθωνος. Ακόμη οι αναφορές σε αστρονομικά θέματα, διαφόρων μυημένων στα μυστήρια φιλοσόφων, ξεπερνούν τα όρια των γνώσεων, που κατά την συμβατική ιστορία θα έπρεπε να έχουν. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του Σωκράτη στον "Φαίδωνα" του Πλάτωνα, όπου μιλάει για την σφαιροειδή μορφή της Γης, την περιγράφει πως φαίνεται από ψηλά, και λέει ότι αυτό που εμείς βλέπουμε για ουρανό δεν είναι ο πραγματικός, αλλά όταν βγούμε έξω από αυτόν (έξω από την ατμόσφαιρα) βλέπουμε την πραγματική του εικόνα.


Μία σειρά πανάρχαιων βραχογραφιών, θέτουν στον καλόπιστο ερευνητή την απορία για το αν όσα λέγονται γα τα διαστημικά ταξίδια εκείνης της εποχής δεν είναι απλά παραμύθια. Ορισμένες βραχογραφίες, αν ειδωθούν και ερμηνευθούν μ' ένα συγκεκριμένο τρόπο, παρουσιάζουν μορφές αστροναυτών. Τέτοιες έχουν βρεθεί στο Παγγαίο όρος στην Θράκη, στην Βαλ. Καμόνικα της Ιταλίας, στο Κίμπερλι της Αυστραλίας και σε πολλά άλλα μέρη. Όλα αυτά τα ανεξήγητα για τους επιστήμονες στοιχεία, αποτελούν μία σημαντική ένδειξη ενός πανάρχαιου εξελιγμένου πολιτισμού.


ΕΝΑ ΑΡΧΑΙΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ;


Στα κείμενα των αρχαίων λαών υπάρχει η περιγραφή ενός τρομερού πολέμου που συγκλόνισε όλη τη Γη. Αυτός ο πόλεμος, που ίσως στάθηκε και η αφορμή γα την αρχή της παρακμής εκείνου του πολιτισμού, διεξήχθη με την χρησιμοποίηση εξελιγμένων όπλων. Οι περιγραφές των αρχαίων κειμένων μας μεταφέρουν την εικόνα μίας σύγκρουσης, η οποία επέφερε σφοδρές καταστροφές. Εκείνη η πανάρχαια σύγκρουση κατέληξε κατά πάσα πιθανότητα σε ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα.


Φαντάζει ακραίο, όμως διαβάζοντας κανείς τις περιγραφές των αρχαίων παραδόσεων δεν μπορεί να μην πάει ο νους του σε μία τέτοια πιθανότητα. Οι αναφορές σε "ένα βλήμα που μέσα του έκλεινε την δύναμη του σύμπαντος", σε μία "λευκό-φωτη λάμψη" και μία "φωτιά πρωτόφαντη που χυνόταν παντού", σε "μία θανατηφόρα σκόνη" πόυ σκέπασε όσους σώθηκαν από τον όλεθρο, δύσκολα μπορούν να περάσουν απαρατήρητες. Αξίζει να μεταφέρουμε τα κείμενα των λαών, μέσα στα οποία εκτός των άλλων, ο αναγνώστης μπορεί να διακρίνει τις μεγάλες ομοιότητες που υπάρχουν, και να εξάγει τα συμπεράσματα του.


Από την Θεογονία του Ησιόδου, όπου γίνεται η περιγραφή του τρομερού εκείνου πολέμου μεταξύ των "Θεών" και των 'Τιτάνων", μεταφέρουμε το εξής χαρακτηριστικό απόσπασμα:
"...Έβραζε η γη και η θάλασσα η απέραντη, και τους Τιτάνες τους τύλιξε μια καυτή πνοή. Κι όπως η φλόγα ανέβαινε στον ουρανό, όσο γενναίοι κι αν ήσαν, οι Τιτάνες τυφλώθηκαν. Τους τύφλωσε η λευκόφωτη από τους κεραυνούς λάμψη. Ζέστη, φωτιά πρωτόφαντη χύνονταν παντού. Κι ότι έβλεπαν τα μάτια, κι ότι τα αυτιά άκουγαν ήτανε σαν να είχαν σμίξει η ο ουρανός κι η γη..."


Ένας ερευνητής θα μπορούσε κάλλιστα να υποψιαστεί ότι ο "κεραυνός του Δία" που ήταν το όπλο που έδωσε την νίκη της Τιτανομαχίας στους "Θεούς", στην πραγματικότητα δεν ήταν κάτι διαφορετικό από την σημερινή πυρηνική βόμβα.


Ακόμα πιο χαρακτηριστική είναι η περιγραφή που υπάρχει στο ινδιάνικο κείμενο "Popol Vux":


"...Ένας σιδερένιος κεραυνός έπεσε από τον ουρανό στη γη. Τα πτώματα των ανδρών της φυλής των Βρίσχνες, και των Αγχίκας. έγιναν αγνώριστα. Τα μαλλιά τους και τα νύχια τους είχαν πέσει, τα φτερά των πτηνών άλλαξαν χρώμα, οι τροφές δηλητηριάστηκαν κι όσοι άνθρωποι σώθηκαν από τον όλεθρο σκεπάστηκαν με μία θανατηφόρα σκόνη."


Η Ινδική βίβλος "Μαχαμπαράτα" αναφέρει σχετικά:


"Ήταν ένα βλήμα που μέσα του έκλεινε την δύναμη του Σύμπαντος. Ήταν μία στήλη από καπνό και φλόγα λαμπρή, σαν δέκα χιλιάδες ήλιοι, που σηκώθηκε μ' όλη τη δύναμη της... Ήταν ένα νέο και άγνωστο όπλο, ένας σιδερένιος κεραυνός που έκανε στάχτη τη. φυλή των Βρίσνις και των Ανδάκας...
Τα κορμιά κάηκαν, και κανείς δεν μπορούσε να τα αναγνωρίσει. Τα μαλλιά και τα νύχια έπεσαν από τα σώματα. Τα πουλιά έγιναν κάτασπρα... Λίγες ώρες αργότερα όλα τα τρόφιμα είχαν μολυνθεί... Για να γλυτώσουν από τη φωτιά αυτή, οι στρατιώτες έπεσαν στα ποτάμια με τα ρούχα και τα όπλα τους... Αρχισε να φυσάει ένας καυτός άνεμος...
Το Σύμπαν τυλίχτηκε με τόση ζέστη σαν να ήταν άρρωστο με δυνατό πυρετό. Οι ελέφαντες και τ' άλλα ζώα του πολέμου χτυπήθηκαν από την δύναμη του όπλου... Τα νερά ζεστάθηκαν τόσο, ώστε ότι ζεί μέσα τους, άρπαξε φωτιά...Ένα ακόντιο μοιραίο, σαν ραβδί του θανάτου. Μετρούσε τρία κύβιτα και έξι πόδια. Προικισμένο με την δύναμη του κεραυνού του Ίντρα με τα χίλια μάτια...καταοτρεπτικό για όλα τα ζωντανά πλάσματα..."


Η καταπληκτική ομοιότητα των περιγραφών της "ΡοροΙ Vux" και της "Μαχαμπαράτα", αλλά και οι προκλητικά όμοιες ονομασίες των φυλών "Βρίσχνες και Αγχίκας" από την μία και "Βρίσνις και Ανδάκας" από την άλλη, μας ωθούν στο συμπέρασμα ότι δεν αποκλείεται τα δύο αυτά κείμενα να περιγράφουν το ίδιο γεγονός.


Σε ένα άλλο σημείο της "Μαχαμπαράτα" διαβάζουμε για την σύγκρουση στον αέρα δύο όπλων από αυτά που προαναφέραμε: "...Τα δύο όπλα συνάντησαν το ένα τ' άλλο στη μέση του αέρα. Τότε η γη άρχισε να τρέμει μαζί με όλα τα βουνά της και τις θάλασσες και τα δέντρα, και όλα τα ζωντανά πλάσματα κάηκαν από την ενέργεια των όπλων και επηρεάστηκαν άσχημα. Τα ουράνια φλέγονταν και τα δέκα σημεία του ορίζοντα γέμισαν με καπνό..."


Η περιγραφή της Παλαιάς Διαθήκης, σχετικά με την καταστροφή στα Σόδομα και τα Γόμορα, μπορεί επίσης να χαρακτηριστεί ως μία μυθολογική απεικόνιση των δεινών εκείνου του μεγάλου πολέμου:


"...Και έβρεξεν ο Κύριος επί τα Σόδομα και τα Γόμορα Φείον και πυρ εξ ουρανού, και κατέστρεψε τας πόλεις αυτάς, και πάντα τα περίχωρα..."


Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο που μας μεταφέρουν οι αρχαίες παραδόσεις, είναι αυτό της κατασκευής του περίφημου κεραυνού του Διός από τους Κύκλωπες. Σύμφωνα με την Αρχαία Ελληνική μυθολογία, οι Κύκλωπες ήταν αυτοί που δημι¬ούργησαν το ανίκητο αυτό όπλο, το οποίο και έδωσαν στον Δία για να κατατροπώσει τους Τιτάνες.
Από τα "Σχόλια του Αρτεμιδώρου" διαβάζουμε την γνώμη του Ερατοσθένη που υποστήριζε ότι η συνωμοσία των Θεών κατά των Τιτάνων έγινε στο "θυτήριο", όπου οι Κύκλωπες κατασκεύαζαν το φοβερό όπλο, "έχων επί του πυρός κάλυμμα, όπως μη ιδώσει την του κεραυνού δύναμιν".


Μήπως εδώ μιλάμε για ένα πυρηνικό εργοστάσιο, του οποίου τα τοιχώματα προστάτευαν τους εργαζόμενους σε αυτό από "την του κεραυνού δύναμιν", και του οποίου οι επιστήμονες, που θα φορούσαν προφανώς μία ιδιόμορφη στολή με κράνος, η οποία τους προσέδιδε μία διαφορετική περίεργη εικόνα, ονομάστηκαν από την μυθολογία "Κύκλωπες";
Αρκετά τολμηρή ετούτη η υπόθεση, αλλά και αρκετά πιθανή, αν λάβει κάποιος υπόψιν του τις παραπάνω περιγραφές, καθώς και μία βραχογραφία 10000 ετών, που βρέθηκε σε σπηλιά της κοιλάδας Τασσιλί, στις παρυφές της ερήμου της Σαχάρας, η οποία παρουσιάζει την μορφή ενός ανθρώπου, ντυμένου με μία παράξενη στολή, που θυμίζει έντονα αυτή των αστροναυτών ή των εργαζομένων σε πυρηνικό εργοστάσιο. Το κράνος της στολής φέρνει στην μνήμη μας την περιγραφή ενός Κύκλωπα, αφού έχει στο μέτωπο έναν στρογγυλό φεγγίτη για να επιτρέπει την όραση.


 http://www.apocalypsejohn.com/2011/11/blog-post_29.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ζωντανές Tελευταίες Eιδήσεις Aπο Tις Mεγαλύτερες Eλληνικές Eφημερίδες , Portals , Blogs , Websites

newsbeasti-Reporter

Tro-ma-ktiko.blogspot Live News

Fimotro.blogspot.com - Live News

Εύρεση Εργασίας , Τουρισμός , Τα Πάντα για την TV , Τζίροι Αγώνων Ποδοσφαίρου

Τέλειο Σύστημα ! Παίξε Deal Online ! TotoPot της 10Bet ! Πάρε μέρος στο WPT !

Δείτε Αναρτήσεις Φιλικών Blogs

Ευκαιρίες Εργασίας & Χρήματα απο το διαδίκτυο ..

Καιρός,Οδηγος Poker,World TV,Τι παίζει στο Cinema,Youtube Tv,Προγνωστικά Στοιχήματος

Δοκιμάστε την τύχη σας στο Bet365 Casino !! Live Dealers !!! 100 Euro ΔΩΡΕΑΝ !!!