Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

SBC TV A GREEK FINANCIAL MARKETS TV CHANNEL - Live Chat

Global Revolotion - Live Tv - Live Chat

Zoomnews.gr - Live News

THEA.GR - Live Updates

15 Μυστικά Διατροφής


15 Μυστικά διατροφής…


…αποκαλύπτονται με στόχο να προσφέρουν σε εσάς και το μωρό σας πολύτιμα θρεπτικά στοιχεία, που τώρα τα χρειάζεστε περισσότερο από ποτέ.


Ξέρετε καλά πως τώρα που διανύετε την πιο ενδιαφέρουσα περίοδο της ζωής σας, πρέπει να προσέχετε όσο ποτέ άλλοτε τις διατροφικές σας συνήθειες. Κι αυτό, γιατί οι δικές σας επιλογές καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τη φυσιολογική ανάπτυξη της ζωής που μεγαλώνει μέσα σας. Για να σας βοηθήσουμε, συγκεντρώσαμε τις τροφές εκείνες που κρύβουν τα πιο πολύτιμα μυστικά για την υγεία τη δική σας και φυσικά του μωρού σας. 


Ασπράδι αβγού


Το μυστικό κρύβεται: Στις πρωτεΐνες. Βοηθούν στο σχηματισμό  νέων ιστών (π.χ. πλακούντας), στην παραγωγή των ορμονών, των αντισωμάτων και του αίματος ενώ ταυτόχρονα αποτελούν τους δομικούς λίθους για την ανάπτυξη του σώματος, των μυών και των οστών του εμβρύου. Επίσης, οι πρωτεΐνες έχουν τη δυνατότητα να μειώνουν το πρήξιμο, κάτι για το οποίο οι περισσότερες μέλλουσες μαμάδες παραπονιούνται. Οι ανάγκες σας σε πρωτεΐνες καλύπτονται συνήθως από τη διατροφή και γι’ αυτό τα συμπληρώματα είναι περιττά. Τη μεγαλύτερη ποσότητα πρωτεϊνών, αναλογικά, τη βρίσκουμε στο ασπράδι αβγού ενώ άλλες πηγές είναι το κρέας, τα πουλερικά, τα ψάρια, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα φασόλια.                


Ψωμί ολικής άλεσης       
Το μυστικό κρύβεται: Στους σύνθετους υδατάνθρακες. Σας προσφέρουν καλύτερης ποιότητας ενέργεια από τους απλούς υδατάνθρακες (π.χ. άσπρο ψωμί, ζυμαρικά, ρύζι), κάτι που χρειάζεστε εσείς και το μωρό σας. Αυτό συμβαίνει γιατί διασπώνται στο σώμα σας σε μόρια γλυκόζης η οποία διαχέεται πολύ αργά στο αίμα, διαδικασία που παίζει σημαντικό ρόλο στην αίσθηση κορεσμού και ευεξίας. Ακόμα ένα σημαντικό πλεονέκτημα των σύνθετων υδατανθράκων είναι το γεγονός ότι είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες, κάτι που σας βοηθά στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. Όλα τα προϊόντα ολικής άλεσης είναι πλούσιες πηγές σε σύνθετους υδατάνθρακες, οι οποίοι βέβαια υπάρχουν και στο πολύσπορο ψωμί, στα κράκερ και στο μούσλι.


Γιαούρτι


Το μυστικό κρύβεται: Στο ασβέστιο (συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη 1.200mg). Πρόκειται για το δομικό συστατικό των γερών οστών του εμβρύου και γι’ αυτό πρέπει να λαμβάνεται καθημερινά στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Εκτός, όμως, από τη σωστή ανάπτυξη του σκελετού, παίζει σημαντικό ρόλο στην καλή λειτουργία της καρδιάς και του νευρικού συστήματος, στον έλεγχο της πίεσης του αίματος αλλά και στις συσπάσεις των μυών, κάτι που θα αποδειχθεί ιδιαίτερα ωφέλιμο την ώρα του τοκετού. Και μπορεί όλες οι τροφές με ασβέστιο, όπως για παράδειγμα το σπανάκι, τα αμύγδαλα και τα αποξηραμένα σύκα να αποτελούν από μόνες τους σημαντικές πηγές ασβεστίου, το γιαούρτι όμως προσφέρει και κάτι παραπάνω: τα βακτηρίδια που περιέχει βοηθούν στην καλή λειτουργία και του πεπτικού συστήματος.


Σαρδέλες


Το μυστικό κρύβεται: Στη βιταμίνη D (συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη 400 I.U.). Πρόκειται για το σημαντικότερο «βοηθό» του ασβεστίου στην προσπάθειά του να απορροφηθεί όσο το δυνατό περισσότερο από τον οργανισμό σας, κάτι που όπως είπαμε είναι απαραίτητο για την φυσιολογική ανάπτυξη των οστών του μωρού και όχι μόνο: πρόσφατη αγγλική έρευνα έδειξε πως οι μέλλουσες μαμάδες με χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D, στο τελευταίο κυρίως τρίμηνο της εγκυμοσύνης τους, γέννησαν παιδιά τα οποία στην ηλικία των 9 ετών είχαν χαμηλή πυκνότητα οστών, κάτι που αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης  οστεοπόρωσης στο μέλλον! Η βιταμίνη D παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην καλή λειτουργία του νευρικού, του μυϊκού και του ανοσοποιητικού συστήματος και θεωρείται αναγκαία για την πρόληψη της ραχίτιδας στο νεογέννητο αλλά και για την καλή κατάσταση των οστών και των δοντιών σας. Οι σαρδέλες περιέχουν σημαντική ποσότητα από τη συγκεκριμένη βιταμίνη, ενώ άλλες πηγές της είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα,  δημητριακά και ψωμί ολικής άλεσης, τα πορτοκάλια αλλά και το φυσικό φως, αφού λίγη ηλιοθεραπεία είναι αρκετή για να την παραγάγει μόνος του ο οργανισμός σας. 


Κόκκινο κρέας


Το μυστικό κρύβεται: Στο σίδηρο (συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη 30mg - 60mg). Η ικανοποιητική ποσότητα σιδήρου είναι από τις πιο σημαντικές ανάγκες του οργανισμού σας στη διάρκεια της κύησης για να αντεπεξέλθει με επιτυχία στο έργο που του έχετε αναθέσει: να φροντίσει για τη σωστή ανάπτυξη του μωρού σας. Ο σίδηρος, λοιπόν, είναι απαραίτητος για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης στα ερυθρά αιμοσφαίρια, τα οποία αυξάνονται τώρα που είστε έγκυος, για να μεταφέρεται το οξυγόνο στο έμβρυο. Δεν εφοδιάζει, όμως, με οξυγόνο μόνο τα κύτταρα του οργανισμού του μωρού, αλλά και τα οστά του, για να αναπτυχθούν φυσιολογικά. Έχετε υπόψη σας πως το ένα τρίτο των αποθεμάτων σας σε σίδηρο θα τα χρησιμοποιήσει ο οργανισμός σας για τους παραπάνω σκοπούς. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, πως είναι απαραίτητο να λαμβάνετε σίδηρο τόσο μέσω των τροφών όσο και μέσω σκευασμάτων, ώστε να αποφύγετε την αναιμία. Εκτός από το κόκκινο κρέας, που αποτελεί την καλύτερη πηγή σιδήρου, καλή πηγή είναι και το κοτόπουλο, ενώ σε μικρότερο ποσοστό το βρίσκουμε στα ρεβίθια, το μπρόκολο, το σπανάκι και τα ξερά βερίκοκα. Καλό είναι να ξέρετε πως όταν ο σίδηρος δεν προέρχεται από κρέας (αιμικός) δεν απορροφάται το ίδιο εύκολα από τον οργανισμό σας.     


Δημητριακά


Το μυστικό κρύβεται: Στο φυλλικό οξύ (συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη 800 mg). Η αξία του είναι πραγματικά πολύτιμη κατά την κύηση. Αναρωτιέστε γιατί; Διότι η συγκεκριμένη ουσία, που ανήκει στην οικογένεια των βιταμινών Β, βοηθά στη σύνθεση του αίματος, με το να παράγει ερυθρά αιμοσφαίρια, στην παραγωγή πρωτεϊνών, στη διαίρεση των κυττάρων, στην καλύτερη απορρόφηση σιδήρου από τον οργανισμό σας αλλά και στην ανάπτυξη του νευρικού συστήματος του εμβρύου. Επίσης, από τις πιο σημαντικές ιδιότητες του φυλλικού οξέως, όταν λαμβάνεται στην αρχή της εγκυμοσύνης, είναι να προλάβει την εμφάνιση πιθανών επιπλοκών (π.χ. ανωμαλίες του νευρικού σωλήνα από τον οποίο σχηματίζονται το κρανίο, ο εγκέφαλος, η σπονδυλική στήλη και ο νωτιαίος μυελός του μωρού). Αν εξαιρέσουμε τα δημητριακά, που σας προσφέρουν τη μεγαλύτερη ποσότητα φυλλικού οξέως, τα πορτοκάλια, το μπρόκολο, οι φράουλες, το σπανάκι, οι ξηροί καρποί και τα λαχανάκια Βρυξελλών μπορούν, επίσης, να καλύψουν τις ιδιαίτερες ανάγκες σας. Αν οι διατροφικές σας συνήθειες δεν εξασφαλίζουν στον οργανισμό σας την απαραίτητη ποσότητα φυλλικού οξέως, ο γιατρός θα σας ενθαρρύνει να πάρετε συμπληρώματα. Προσοχή: Αν δεν το έχετε πραγματικά ανάγκη δεν χρειάζεται να παίρνετε συμπληρώματα και τους 9 μήνες!


Σολομός


Το μυστικό κρύβεται: Στα ω3 λιπαρά οξέα. Είναι τα λεγόμενα  καλά λιπαρά και έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά ωφέλιμα για την περίοδο της εγκυμοσύνης γιατί καθορίζουν σε σημαντικό βαθμό την ανάπτυξη του εγκεφάλου (έρευνες έχουν δείξει αυξημένο δείκτη νοημοσύνη σε νεογνά των οποίων η μαμά έτρωγε τροφές πλούσιες σε ω3 λιπαρά οξέα,  το τελευταίο κυρίως τρίμηνο), την ανάπτυξη και λειτουργία του νευρικού συστήματος και των ματιών του νεογέννητου. Εκτός από αυτά τα τρία πολύ σημαντικά «δώρα», τα ω3 λιπαρά οξέα βοηθούν στη διατήρηση της καλής ψυχικής σας υγείας. Εκτός από το σολομό, που σας προσφέρει μια… γενναία δόση καλών λιπαρών, άλλες πηγές είναι οι σαρδέλες, η πέστροφα, τα καρύδια, τα αμύγδαλα, το φιστικοβούτυρο και φυσικά το ελαιόλαδο (όχι μαγειρεμένο). 


Κουλούρι με σουσάμι


Το μυστικό κρύβεται: Στο μαγνήσιο (συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη 450mg). Άλλο ένα σημαντικό μέταλλο, που δεν πρέπει να λείπει από τον οργανισμό σας την περίοδο της εννιάμηνης προσμονής. Κι αυτό γιατί συμβάλει στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού σας, αυξάνει την ευαισθησία των ιστών στην ινσουλίνη (ορμόνη που ρυθμίζει την είσοδο του σακχάρου στα κύτταρα), βοηθά στο σχηματισμό των εμβρυϊκών οστών αλλά και στην αντιμετώπιση του άγχους, των πονοκεφάλων, της αϋπνίας και των μυϊκών κραμπών. Επίσης, το μαγνήσιο παίζει σπουδαίο ρόλο στη ρύθμιση του νευρικού συστήματος, στην καλή λειτουργία της καρδιάς αλλά και στη διατήρηση του μυϊκού τόνου. Ένα ακόμα όφελος του μαγνησίου, είναι ότι συμβάλλει στην πρόληψη και αντιμετώπιση της προεκλαμψίας. Εξαιρετικές πηγές μαγνησίου είναι όλα τα τρόφιμα που έχουν σουσάμι αλλά και το κακάο, τα αμύγδαλα, τα ξερά φασόλια, τα αντίδια, τα παντζάρια, το σέλινο και τα σταφύλια. 




Παπάγια


Το μυστικό κρύβεται: Στη βιταμίνη C (συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη 75mg). Συμβάλλει στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό και στη φυσιολογική ανάπτυξη των οστών του εμβρύου. Επίσης, η ικανοποιητική ποσότητα στον οργανισμό θωρακίζει το ανοσοποιητικό σύστημα προστατεύοντάς σας από κρυολογήματα και ιώσεις που μέχρι τη μεγάλη μέρα της γέννησης μπορεί να σας ταλαιπωρήσουν. Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι πρέπει να τη λαμβάνετε καθημερινά, γιατί ο οργανισμός σας δεν την αποθηκεύει, όπως κάνει για παράδειγμα με τις πρωτεΐνες ή το σίδηρο. Το τρόφιμο που σας εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή ποσότητα βιταμίνης C είναι η παπάγια. Αρκεί να σας πούμε πως περιέχει τη διπλάσια ποσότητα της συγκεκριμένης βιταμίνης από εκείνη που περιέχει το πορτοκάλι! Καλές πηγές βιταμίνης C είναι το κίτρο, οι κόκκινες και πράσινες πιπεριές, το μπρόκολο, τα σπαράγγια, οι ντομάτες, τα βερίκοκα και το μανταρίνι.


Καρότο


Το μυστικό βρίσκεται: Στη βιταμίνη Α (συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη 5.000 I.U.). Είναι απαραίτητη, αλλά καλό είναι να έχετε υπόψη σας πως η υπερβολική κατανάλωση τροφίμων που την περιέχουν έχει ενοχοποιηθεί για σοβαρές επιπλοκές στην υγεία του εμβρύου. Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης η βιταμίνη Α παίζει σπουδαίο ρόλο στην κυτταρική διαφοροποίηση και διαίρεση, στο σχηματισμό των οστών του εμβρύου και στη φυσιολογική τους ανάπτυξη. Έρευνες έχουν κατά καιρούς δείξει, επίσης, πως οι μέλλουσες μαμάδες που είχαν στον οργανισμό τους φυσιολογικά επίπεδα από τη συγκεκριμένη βιταμίνη, είχαν λιγότερες πιθανότητες να γεννήσουν πρόωρα και το μωρό που θα γεννούσαν να έχει χαμηλό βάρος. Το καρότο είναι ο περήφανος εκπρόσωπος της βιταμίνης Α και ακολουθούν το αβγό, τα βερίκοκα, τα λαχανικά, η γλυκοπατάτα και φυσικά το συκώτι, αλλά όπως είπαμε, καλό είναι να το αποφεύγετε.     


Αλάτι


Το μυστικό βρίσκεται: Στο ιώδιο (συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη 175mcg). Ακόμα ένα πολύτιμο μέταλλο για τη φυσιολογική πορεία της κύησης, του οποίου ο ρόλος δεν είναι άλλος από το να βοηθά στην καλή λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα (βοηθά στη φυσιολογική λειτουργία της θυροξίνης –Τ4- και τριιωδοθυρονίνης -Τ3-). Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως βοηθά στη διαδικασία του μεταβολισμού με το να ρυθμίζει σωστά τις καύσεις του οργανισμού. Αν τρώτε από όλες τις ομάδες τροφίμων, οι ανάγκες σας σε ιώδιο καλύπτονται ικανοποιητικά. Στην περίπτωση, όμως, που είστε χορτοφάγος και δεν καταναλώνετε καθόλου γαλακτοκομικά, ο γιατρός θα σας συμβουλέψει να πάρετε συμπληρώματα καθώς επίσης και στην περίπτωση που είχατε υποθυρεοειδισμό ή υπερθυρεοειδισμό πριν μείνετε έγκυος. Εκτός από το μαγειρικό αλάτι, το οποίο χρησιμοποιούμε καθημερινά στην κουζίνα μας, το ιώδιο υπάρχει και στο μαγειρεμένο κολιό, το μαγειρεμένο μπακαλιάρο, το γιαούρτι, το γάλα και το τυρί.   




Φιστίκια


Το μυστικό κρύβεται: Στον ψευδάργυρο (συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη 20mg). Πρόκειται για ένα μέταλλο που παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του εμβρύου. Πιο συγκεκριμένα, συμμετέχει στη διαίρεση των κυττάρων και την ανάπτυξή τους, βοηθά στη φυσιολογική ανάπτυξη των ιστών και των οστών του ενώ παράλληλα βοηθά τον οργανισμό να επεξεργαστεί καλύτερα τη βιταμίνη Α. Επίσης, ο ψευδάργυρος, μαζί με την ινσουλίνη, ρυθμίζουν την ποσότητα του σακχάρου στο αίμα. Εκτός από τα φιστίκια, που προσφέρουν μια πολύ σημαντική ποσότητα  ψευδαργύρου, αναζητήστε το πολύτιμο αυτό μέταλλο και στο κόκκινο κρέας, τη γαλοπούλα και το γιαούρτι.


Μπανάνα


Το μυστικό κρύβεται: Στη βιταμίνη Β6 (συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη 2,6mg). Πολύτιμη και αυτή η βιταμίνη για τον οργανισμό γιατί παίζει ενεργό ρόλο στην παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων αλλά και γιατί βοηθά στην αποτελεσματική «διαχείριση» των πρωτεϊνών, των υδατανθράκων και των λιπών που λαμβάνετε μέσω του φαγητού. Επίσης, συμβάλλει στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος του μωρού ενώ ταυτόχρονα έχει τη… μαγική ικανότητα να ρυθμίζει τα επίπεδα της πίεσης, να αντιμετωπίζει τις ναυτίες και να βελτιώνει σε ένα βαθμό την κακή σας ψυχολογία. Η μπανάνα, εκτός από τα παραπάνω, βοηθά και στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας χάρη στις ίνες με τις οποίες είναι εμπλουτισμένη. Πλούσιες σε Β6 πηγές είναι το αβοκάντο, το χοιρινό κρέας, τα πουλερικά, η βρώμη και τα φιστίκια.


Γαρίδα (ψίχα)


Το μυστικό κρύβεται: Στη βιταμίνη Β12 (συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη 4 mcg). Σπουδαίος είναι ο ρόλος της στην παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων, στην παραγωγή DNA αλλά και στη φυσιολογική ανάπτυξη και την καλή λειτουργία του νευρικού ιστού του εμβρύου. Έτσι, οι πιθανότητες να παρουσιαστούν δυσμορφίες ή διάφορες άλλες ανωμαλίες μειώνονται κατά πολύ. Όσον αφορά τα συμπληρώματα, ενδείκνυνται μόνο αν ξεκινήσατε την εγκυμοσύνη σας έχοντας αναιμία ή αν είστε χορτοφάγος. Η γαριδόψιχα είναι η δεύτερη πλουσιότερη πηγή βιταμίνης Β12 (η πρώτη είναι το συκώτι που καλό είναι τώρα να το αποφεύγετε). Προσφέρετε στον εαυτό σας τη βιταμίνη Β12 επιλέγοντας φιλέτο γαλοπούλας, μοσχαριού ή χοιρινού, τόνο, αβγό, φέτα και γιαούρτι.   

Όσπρια


Το μυστικό κρύβεται: Στο κάλιο. Η συμβολή του στην κατασκευή των μυών, των οστών αλλά και στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος του εμβρύου, είναι εξαιρετικά σημαντική. Επιπλέον, βοηθά την καλή λειτουργία της καρδιάς, το μεταβολισμό των υδατανθράκων και τη σύνθεση των πρωτεϊνών. Τα όσπρια δεν πρέπει να λείπουν από το εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα διατροφής αφού αποτελούν μια από τις πιο πλούσιες πηγές καλίου. Κάλιο περιέχουν, επίσης, οι μπανάνες, τα ψάρια που έχουν κόκαλα, το γάλα, το γιαούρτι και τα πράσινα λαχανικά.   


http://www.aggelikizafiraki.com

Xrisima.gr - Live News

ΒΙΝΤΕΟ - ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Όσα μας κρύβει η NASA!


Τα φαινόμενα πολλές φορές απατούν... Ούτε είναι ο κόσμος γύρω μας όπως τον παρουσιάζουν...
Ένα ιδιαίτερα αποκαλυπτικό βίντεο κάνει εδώ και καιρό το γύρο του κόσμου μέσα από το διαδίκτυο, φέρνοντας στο φως τα "μυστικά" που κρύβονται μέσα σε επίσημες φωτογραφίες και επίσημα βίντεο της NASA. Μήπως τελικά δεν.....είμαστε μόνοι μας σε αυτό το σύμπαν; όσο δύσπιστοι κι αν είστε, κάντε pause στο βίντεο, και αναζητήστε τις φωτογραφίες της NASA απλά πληκτρολογώντας τους κωδικούς αριθμούς τους στο Google. Προσοχή: Βεβαιωθείτε ότι η παραπομπή που σας εμφανίζει είναι η επίσημη (!) σελίδα της NASA (να έχει κατάληξη nasa.gov). Το αποτέλεσμα της αναζήτησης θα σας αφήσει άφωνους!!!


Tα συμπεράσματα δικά σας. Απολαύστε το βίντεο 

Αποκάλυψη Σοκ : Γεννήθηκε παιδί που θα ζήσει μέχρι τα 150


Σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη προχώρησε βρετανός γιατρός, ο οποίος δήλωσε ότι ο πρώτος άνθρωπος που θα σπάσει το φράγμα του θανάτου και θα ζήσει μέχρι τα 150 του χρόνια, έχει, ήδη, γεννηθεί. 


Η συνταρακτική αυτή ανακοίνωση, που έφερε τα πάνω κάτω στους ιατρικούς κύκλους, έγινε από τον άγγλο γεροντολόγο Όντρεϋ Ντε Γκρέυ, επικεφαλής ενός επιστημονικού Ιδρύματος που ειδικεύεται στην έρευνα για τη μακροζωία. Ο Δρ.Γκρέυ μάλιστα προχώρησε κι άλλο στις δηλώσεις του αφήνοντας με ανοιχτό το στόμα τους δημοσιογράφους: 




« Πριν το παιδί αυτό συμπληρώσει τα 20 του χρόνια, θα έχει έρθει στη ζωή και ο άνθρωπος που θα ζήσει μία χιλιετηρίδα», είπε ο Δρ. Γκρέυ λίγο πριν πραγματοποιήσει διάλεξη στο Βασιλικό Ινστιτούτο Επιστήμης της Βρετανίας και συμπλήρωσε: 


« Εχουμε 50% πιθανότητες να καταφέρουμε να ελέγξουμε ιατρικά τη γήρανση σε ένα πολύ αποφασιστικό επίπεδο, μέσα στα επόμενα 25 χρόνια». 


Ο δόκτωρ Γκρέυ εκτιμά ότι ο θεράπων - γιατρός του μέλλοντος θα παρεμβαίνει με απλές ιατρικές πράξεις για να «συντηρεί» τον οργανισμό, αλλά και να αναζωογονεί το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενή. Με συχνές επισκέψεις … συντήρησης στο γιατρό, που θα περιλαμβάνουν γονιδιακές και βλαστοκυτταρικές θεραπείες, ο ασθενής από την άλλη, θα πετυχαίνει να διατηρεί τον οργανισμό του σε καλή φόρμα και παράλληλα θα κερδίζει το ζητούμενο : περισσότερα και πιο ποιοτικά χρόνια ζωής. 


Ο βρετανός επιστήμονας περιγράφει τη γήρανση ως μια μακροχρόνια συσσώρευση μοριακών και κυτταρικών βλαβών σε ολόκληρο το ανθρώπινο σώμα: 


«Η ιδέα είναι να εφαρμόσει κανείς προληπτική γηριατρική, κατά την οποία θα μπορούμε κατά διαστήματα να επιδιορθώνουμε τη μοριακή και κυτταρική ζημιά, πριν φτάνει στο απροχώρητο και πριν εξαπλωθεί σε μεγάλη έκταση» 


Η αύξηση του προσδόκιμου της ζωής ( αύξηση των ορίων ηλικίας ) είναι το μεγάλο ζητούμενο, αλλά και πρόκληση για την επιστήμη. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλά. Οι ολοένα και αυξανόμενες επιτυχίες της ιατρικής επιστήμης στην κατεύθυνση της θεραπείας ασθενειών έχουν αυξήσει ετησίως και κατά μέσο όρο τα όρια ηλικίας, σε τουλάχιστον 3 μήνες και έτσι τώρα οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα υπάρχουν πολλοί εκατονταετείς άνθρωποι σε ολόκληρο τον πλανήτη, έως το έτος 2030. 


Στις μέρες μας, ο μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωπος ήταν Ιάπωνας και έζησε μέχρι την ηλικία των 122 ετών, ενώ, μόνο το 2010 περισσότεροι από 44.000 άνθρωποι κατόρθωσαν να συμπληρώσουν έναν ολόκληρο αιώνα ζωής. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, πάντως, για την επέκταση της μακροζωίας είναι η παγκόσμια αύξηση της παχυσαρκίας, αλλά και τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Tilestora.com ( Τρελο - Ερευνες ) - Live Updates

Σεξ σε δημόσιο χώρο: Πως να μην γίνεις "τσακωτός"


Η αλήθεια είναι ότι ορισμένοι διστάζουν να δοκιμάσουν το σεξ σε ριψοκίνδυνα μέρη, αφού εάν γίνει καμιά στραβή και τους πιάσει κανείς με τα παντελόνια κατεβασμένα μπορεί να συλληφθούν, να αποκληρωθούν ή να απολυθούν. 


Το επικίνδυνο σεξ είναι μια κίνηση που θα ανάψει τα αίματα για τα καλά. Το καλύτερο μέρος της υπόθεσης είναι ο αυθορμητισμός που σε διακατέχει αλλά κι η αίσθηση ότι κάνεις κάτι απαγορευμένο. Για καλύτερα αποτελέσματα φρόντισε η καλή σου να φοράει φούστα κι εσύ κάποιο παντελόνι με φερμουάρ για ευνόητους λόγους.


Απόλαυσε λοιπόν το επικίνδυνο σεξ και αύξησε την απόλαυση, αλλά μείωσε το κίνδυνο να σας πιάσουν στα πράσα!


Διαβάστε περισσότερα: Σεξ σε δημόσιο χώρο :



Στο πατρικό σπίτι


AtParentsHouse

Το κρυφό σεξ στο σπίτι των γονιών μπορεί να γίνει ιδιαίτερα διασκεδαστικό αλλά και επικίνδυνο. Ο κίνδυνος του να σας πιάσει όχι κάποιος ξένος αλλά ένας συγγενής είναι αρκετός για να σε τρομοκρατήσει. Ειδικά εάν οι γονείς για τους οποίους μιλάμε είναι συντηρητικοί τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο επικίνδυνα. Φυσικά δεν θέλεις να χαλάσεις τη σχέση που έχεις με τους γονείς της. Γι’ αυτό απέφυγε να το κάνεις κάτω από την μύτη τους. Δεν σου λέμε για το βράδυ που θα κοιμούνται, αλλά για όταν εσύ μέρα μεσημέρι θα έχεις όρεξη να τη στριμώξεις στο μπάνιο ενώ στο σαλόνι πίνουν τον καφέ τους ξέγνοιαστοι οι γονείς της. Εάν σας κάνουν τσακωτούς οι γονείς της η κατάσταση θα είναι ιδιαίτερα ντροπιαστική για όλους, γι’ αυτό πάρε τα μέτρα σου για να το αποφύγεις.

Στη βιβλιοθήκη


library sex

Μαζί με την κοπέλα σου αποφασίσατε να επισκεφτείτε την βιβλιοθήκη, όχι για να δανειστείτε κάποιο βιβλίο, απλά για να κάνετε σεξ. Επικρατεί ησυχία, όλοι είναι προσηλωμένοι πάνω από ένα βιβλίο και εσείς βρίσκεστε ένα βήμα πριν από την ηδονή... Κάθε βιβλιοθήκη είναι διαφορετική αλλά όλες έχουν μερικά κοινά χαρακτηριστικά, άπλετο χώρο και πολλά ράφια. Μην ανησυχείς, οι βιβλιοθηκάριοι συνήθως έχουν αρκετή δουλειά οπότε δεν θα ασχοληθούν μαζί σου. Βρες μια από τις πολλές γωνίες που δεν τις πιάνει ανθρώπου μάτι και χωθείτε μέσα. Θυμήσου όμως δεν πήγατε εκεί για να κάνετε παθιασμένο σεξ, αλλά για ένα στα γρήγορα. Η προτεινομένη στάση είναι στα όρθια έτσι ώστε να μπορέσετε να καλυφθείτε εύκολα εάν τύχει να περάσει κάποιος. Φροντίστε όμως να κάνετε απόλυτη ησυχία γιατί εάν σας πάρει χαμπάρι ο βιβλιοθηκάριος τότε σίγουρα θα φάτε μια γερή μήνυση. 

Στη σάουνα


sauna.jpg 2

Ένα από τα θετικά που έχει η σάουνα είναι ότι με την αυξημένη θερμοκρασία αυξάνεται κι η ευαισθησία σας και η ροή του αίματος πράγμα που θα αυξήσει την αίσθηση στα άκρα σας. Τα ιδρωμένα μέρη του σώματος σας θα γλιστράνε και θα κάνουν το σεξ ακόμα πιο καυτό. Το πιθανότερο είναι ότι δεν διαθέτεις σάουνα στο σπίτι σου. Καλύτερα γιατί θα χρειαστεί να πάτε σε κάποιο spa ή στο γυμναστήριο της γειτονιάς. Το ιδανικότερο θα ήταν να το κάνετε καθιστοί. Εάν είστε όρθιοι μπορεί να ζαλιστείτε και να λιποθυμήσετε και δεν νομίζω ότι είχατε αυτό στο μυαλό σας όταν σκεφτόσασταν για τη σάουνα. Εάν ξαπλώσετε θα είναι ακόμα χειρότερα. Συνήθως τα παγκάκια στη σάουνα είναι ρυθμιζόμενα οπότε αυτό σε βοηθάει να επιλέξεις τη θέση που σε βολεύει. Δοκίμασε το εξής: Εσύ κάθεσαι στο παγκάκι κι εκείνη κάθεται στα πόδια σου με το πρόσωπο προς την πόρτα. Η σάουνα δεν είναι και το πιο καθαρό μέρος του κόσμου για αυτό φρόντισε να κρατήσεις τον ατμό στο ελάχιστο και να κάνεις μπάνιο μετά.

Στο δρόμο


sex in an alley

Εάν αποφασίσεις να δοκιμάσεις το σεξ σε κάποιο δρομάκι τότε φρόντισε πρώτον να διαλέξεις κάποιο σχετικά καθαρό, δεύτερον να είναι κάπου σκοτεινά και τρίτον να φοράς τα αθλητικά σου παπούτσια για να τρέξεις και να γλιτώσεις τη σύλληψη. Εντόπισε κάποιο μεγάλο αντικείμενο όπως ένα αυτοκίνητο και κρυφτείτε πίσω από αυτό. Το αυτοκίνητο σου παρέχει οπτική κάλυψη από τους περαστικούς, είτε το κάνετε με την πλάτη στο αυτοκίνητο είτε με τη πλάτη στο τοίχο. Επίσης οι μεγάλοι κάδοι μπορούν να σας κρύψουν μια χαρά, κι εφόσον θα ακούς εάν κάποιος πλησιάζει όλα θα πάνε καλά. Απόφυγε να κάνετε σεξ ξαπλωμένοι ή καθιστοί καθώς τα μικρόβια καραδοκούν. Θα ήταν καλύτερα εάν το δοκιμάζατε βράδυ καθώς οι σκιές θα σας παρέχουν τέλεια κάλυψη. Αλλά και μέρα να θέλεις να το δοκιμάσεις, μην διστάσεις. Καλή τύχη βέβαια στην προσπάθεια να πείσεις την κοπέλα σου! 

Στο γραφείο


office sex

Το σεξ στο γραφείο μπορεί να θεωρηθεί εντελώς αντιεπαγγελματικό και μπορείς να απολυθείς εάν σε πιάσουν. Τα πράγματα βέβαια αλλάζουν εάν είσαι το αφεντικό ή ο ευνοούμενος της αφεντικίνας σου. Παρόλα αυτά σε όποια εργασιακή βαθμίδα κι αν ανήκεις μπορείς να απολαύσεις το σεξ στο γραφείο, αρκεί να είσαι προσεκτικός. Οι περισσότερες εταιρείες διαθέτουν κάποια αποθήκη. Κι οι υπάλληλοι μπορούν να λείπουν από το πόστο τους για πολλούς και διάφορους λόγους. Κάνε ότι έχεις να κάνεις, αλλά φρόντισε να κλειδώσεις την πόρτα και να κάνεις απόλυτη ησυχία. Μια άλλη καλή επιλογή είναι οι τουαλέτες καθώς εκεί πέρα δεν θα σας ενοχλήσει κανείς. Όπου κι αν επιλέξεις να το κάνετε πρόσεξε να μην σας πιάσουν στα πράσα και φρόντισε να έχεις έτοιμη μια δικαιολογία για κάθε περίπτωση.

Ριάλιτι για υποψήφιους πορνοστάρ


Ένας οίκος ανοχής στην Τσεχία σου δίνει την ευκαιρία να γίνεις βασιλιάς του διαδικτυακού πορνό έναντι απεριόριστης ηδονής - και μάλιστα δωρεάν!


Η συμφωνία δε θα μπορούσε να είναι απλούστερη. Ξεκαθαρισμένα πράγματα: Η είσοδος του οίκου ανοχής είναι ελεύθερη. Το Big Sister, ένα από κορυφαία “κόκινα σπίτια» της χώρας, σε περιμένει με ανοιχτές αγκάλες. 25 με 40 ξανθιές κατά πλειοψηφία καλλονές, αυτόχθονες ή γειτονοπούλες από το πρώην ανατολικό μπλοκ, σε περιμένουν στο lobby και στην σάουνα-απομίμηση αρκτικού igloo, με τα μπουρνούζια τους έτοιμα να ξεκουμπωθούν αναπάσα στιγμή για να αποκαλύψουν τα εκρηκτικά σωματικά τους προσόντα.


big_sister_390x260


Πόσο πληρώνεις για όλα αυτά; Απολύτως τίποτα. 
Πόσες κοπέλες μπορείς να έχεις; Οσες θέλεις. Η λογική είναι αμερικάνικος μπουφές: All you can eat. Στην κυριολεξία. 


Δεν μπορεί, κάτι θα υπάρχει στα «ψιλά γράμματα», έτσι δεν είναι; Η αλήθεια είναι πως ναι, αλλά δεν είναι καν ψιλά γράμματα. Απλά, αν θέλεις να ανοίξει ο μουσουλμανικός παράδεισος μπροστά σου –χωρίς το ρύζι- τότε δεν έχεις παρά να υπογράψεις μια δήλωση κατά την είσοδό σου. Με τη δήλωση δέχεσαι να προσφέρεις τις ερωτικές σου στιγμές ως θέαμα στο Διαδίκτυο, υπό μορφή video. 


Με άλλα λόγια, την ώρα που το κάνεις, σε βινετοσκοπούν και σε ανεβάζουν στο Ιντερνετ, χρεώνοντας συνδρομή.


Η πανέξυπνη ιδέα της πρώτης τσόντας-ριάλιτι σόου (το Big Sister παραπέμπει ευθέως στο Big Brother) γεννήθηκε στο μυαλό δυο αυστριακών το 2005. Ποντάροντας στη ματαιοδοξία των αρσενικών και την σεξουαλική τους απληστία, θέλησαν να αποκτήσουν τη μεγαλύτερη «αποθήκη» ζωντανών ερωτικών στιγμών στο Δίκτυο. Και το κατάφεραν. Καθένα από τα δωμάτια του οίκου διαθέτει τουλάχιστον μια κάμερα, η οποία έχει μηχανισμό παρακολούθησης. Το φωτισμό δεν θα τον έλεγες «ρομαντικό»: Σκληρός και άπλετος, ιδανικός για βιντεοσκόπηση, αλλά μάλλον ακατάλληλος για περιπτύξεις. Παρόλα αυτά, οι επίδοξοι πρωταγωνιστές δεν το βάζουν κάτω. Είτε ζευγάρια, είτε τριο, είτε περισσότεροι, τα δίνουν όλα για τις ανάγκες του …ρόλου. Οι περισσότεροι μάλιστα παραδέχονται πως έπειτα από λίγα λεπτά ούτε που θυμούνται ότι χιλιάδες άλλοι τους παίρνουν μάτι. Οι πρώτοι που θαυμάζουν τις επιδόσεις τους είναι οι μοντέρ στο control room του οίκου, που διαθέτει τόσα monitors όσα και οι κάμερες. Μετά την αρχική επιλογή κι ένα υποτυπώδες μοντάζ, το υλικό ανεβαίνει στο site, απ’όπου μπορείς να το δεις έναντι συνδρομής 29,90 ευρώ το μήνα. 


Πώς πάνε οι δουλειές; Μια χαρά. Κάθε μέρα ανεβαίνουν τουλάχιστον δώδεκα νέες ριάλιτι-πορνοταινίες, ενώ το site δέχεται πάνω από 10.000 επισκέψεις την ημέρα. Οι εμπνεύσεις ωστόσο των επιχειρηματιών του Big Sister δεν σταματούν εδώ. Συγκεκριμένα δωμάτια του οίκου έχουν χρησιμοποιηθεί ως locations γυρισμάτων πολλών πορνοταινιών, υλικό από το παρασκήνιο των οποίων μπορεί άνετα κάποιος να παρακολουθήσει. Ωστόσο το καλό βρίσκεται αλλού: Στα ατυχήματα και τα παραλειπόμενα των ερωτικών πράξεων (από κράμπες, μέχρι πεσίματα από το κρεβάτι και χειρότερα) που όπως καταλαβαίνει κανείς συμβαίνουν αρκετά συχνά. Ολο το υλικό είναι διαθέσιμο στα μέλη. Οσο για τους πρωταγωνιστές, μας παραπέμπουν προφανώς στον Warhol: Ο καθένας δικαιούται το δικό του δεκαπεντάλεπτο δημοσιότητας, έστω και υπό μορφή οργασμού. Αν βέβαια καταφέρει να κρατηθεί δεκαπέντε λεπτά…


http://www.menslounge.gr

That's Greece - Video

Ποιό ζώο έχει ανακαλύψει το μυστικό της αιώνιας ζωής;


Υπάρχει ένα είδος του ζωικού βασιλείου που φαίνεται ότι έχει ανακαλύψει το μυστικό της αιώνιας ζωής!


Το όνομά του: Τurritopsis nutricula! Πρόκειται για ένα είδος μέδουσας η οποία μόλις φτάνει στο το ώριμο ενήλικο στάδιό της, μπορεί και ξαναγυρίζει στο ανώριμο στάδιο του πολύποδα, δηλαδή στην αρχή της ζωής!




Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι έχει "νικήσει" το θάνατο, αφού οι αιτίες θανάτου του δεν περιλαμβάνουν σχεδόν καθόλου τα "γηρατειά"!


Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η μέδουσα αποτελεί το μόνο γνωστό είδος ζωής, το οποίο μπορεί συνεχώς να γυρίζει το χρόνο από την αρχή! Αναζητώντας το μυστικό της, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτό κρύβεται στην "διαδικασία της συνεχούς επαναδιαφοροποίησης".
Κι αν σας φαίνεται πολύπλοκος ο τίτλος, μάθετε ότι περιγράφει την ικανότητα της μέδουσας να αναγεννά αδιάκοπα, ολόκληρο το σώμα της! 


 Όπως αντιλαμβάνεστε, το γεγονός αυτό έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων σε ολόκληρο τον κόσμο, οι οποίοι ευελπιστούν ότι η Τurritopsis nutricula, μπορεί να τους βοηθήσει να ανακαλύψουν το ελιξίριο της νεότητας ή και της αιώνιας ζωής για το ανθρώπινο είδος!

Γιατί φλερτάρουμε στο διαδίκτυο;


Η πιο διαδεδομένη πλέον μορφή φλέρτ είναι αυτή που ξεδιπλώνεται σε διαδικτυακούς κόμβους επικοινωνίας. Εκεί είναι ένας χώρος που όποιος έχει εξασκηθεί καλά στη λεκτική προσέγγιση, κερδίζει έδαφος. Απελευθερωμένος από διάφορες σκέψεις, δίνει το καλύτερο εαυτό του προκειμένου να ακούσει αυτό που επιθυμεί.




Οι περισσότεροι που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, ερωτοτροπούν , λεκτικά πάντα, δίχως να θέλουν να πρωταγωνιστήσουν σε μια συγκεκριμένη υπόθεση. Δίχως κινδύνους αλλά διαθέτοντας μεγάλη φαντασία αναζητούν λύσεις στιγμής. Ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι που καταφεύγουν στο διαδικτυακό φλέρτ, συνήθως δεν είναι δυσαρεστημένοι από τους συντρόφους τους αλλά από τον ίδιο τους τον εαυτό και τον τρόπο ζωής τους!


Είναι ζήτημα επιβεβαίωσης του εγωισμού τους το ότι μπορεί να τους ερωτευτεί ο οποιοσδήποτε . Αισθάνονται ζωντανοί κατά ένα τρόπο, υπολογίσιμοι στο ερωτικό παιχνίδι χωρίς να χρειαστεί να στερηθούν την ήδη υπάρχουσα ευτυχία τους ή το υπόλοιπο του τραπεζικού τους λογαριασμού.
Το φλερτ μέσα από το ίντερνετ δεν εγκλωβίζεται από εξωτερικές εικόνες, αλλά προχωράει πολύ βαθύτερα στον εσωτερικό κόσμο αυτών που συμμετέχουν. Δεν δημιουργεί δεσμεύσεις , ούτε υποχρεώσεις. Είναι λίγο σαν αυτό που έλεγε παλιότερα μια διαφήμιση "δεν δίνεις λογαριασμό, δεν παίρνεις λογαριασμό".  


Ο Arthur Aron, καθηγητής Ψυχολογίας στο κρατικό πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, δίνει την δική του εξήγηση για το φαινόμενο αυτό. "Είναι ουσιαστικά σαν να εξασφαλίζουμε ένα τρόπο ικανοποίησης του εαυτού μας που δεν θέλει τη μοναξιά.  Ο ουσιαστικός σκοπός του φλέρτ είναι η συναισθηματική ανταλλαγή".


Επομένως ένα τέτοιο διαδικτυακό βήμα μπορούν να το τολμήσουν όλοι, αφού δεν κοστίζει καθόλου προκειμένου να νιώθουν καλά, λένε οι  ψυχολόγοι αλλά εφιστούν την προσοχή στους "πάικτες" : να γίνεται με υπευθυνότητα, να υπάρχουν συγκεκριμένα όρια , να αποφεύγονται οι  τακτικές εξαπάτησης. Δεν είναι όλα όπως παρουσιάζονται στην οθόνη , συμπληρώνουν!


Οδηγίες για... αποτελεσματικό φλέρτ.




Όλα αυτά τα "όπλα" στο ιντερνετικό φλερτ, εξαφανίζονται. Άντρες και γυναίκες, παίζουν πλέον με μόνο τους όπλο το μυαλό , για να προσεγγίσουν τον στόχο τους. Κι αυτό γιατί είμαστε προγραμματισμένοι να φλερτάρουμε, βιολογικά και πολιτισμικά. Οι εξελικτικοί βιολόγοι υποστηρίζουν ότι όσοι ελίσσονται στο φλερτ , είναι επιτυχείς στην γρήγορη εύρεση συντρόφου που συνεπάγεται ολοκλήρωση της αναπαραγωγής.


Δεν υπάρχει μόνο η λεκτική οδός που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος, προκειμένου να αποπλανήσει το θήραμα του. Στο παιχνίδι αυτό σημαντικό ρόλο κατέχουν οι χειρονομίες, η στάση του σώματος , η κίνηση των βλεφάρων.  Το κεφάλι τείνει προς τη πλευρά του στόχου, αγγίζοντας απαλά και αισθησιακά το λαιμό κοιτώντας τον στα μάτια. Η στάση του σώματος παραμένει σταθερή  και η διάθεση "επιθετική".
Πότε φλερτάρουν οι γυναίκες!


Ιατρικές έρευνες απέδειξαν ότι οι γυναίκες φλερτάρουν ασύστολα κατά τη διάρκεια της ... ωορηξίας τους ! " Κατά την περίοδο της ωορηξίας το ωραίο φύλο προκαλεί συνειδητά ή  ασυναίσθητα τον άνδρα , τον παρασύρει και έτσι προκύπτει το γνωστό αποτέλεσμα. Φυσικά όλα αυτά σίγουρα δεν είναι εκ προθέσεως, αφού για όλα αυτά ευθύνονται οι ορμόνες",  δίνουν άλλοθι  οι ειδικοί.


Πότε φλερτάρουν οι άντρες


Ο αντρικός πληθυσμός τα τελευταία χρόνια έχει μπερδευτεί αρκετά. Στην ουσία έχει χωριστεί σε δύο κατηγορίες: σε αυτούς που δεν φλερτάρουν καθόλου και περιμένουν από τις γυναίκες την ...επίθεση και  στους άλλους που  ερωτοτροπούν ασυναίσθητα.
Τελικά, γιατί φλερτάρουμε ;


Ο Arthur Aron, καθηγητής Ψυχολογίας στο κρατικό πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, δίνει την δική του εξήγηση ."Είναι ουσιαστικά σαν να εξασφαλίζουμε ένα τρόπο ικανοποίησης του εαυτού μας που δεν θέλει τη μοναξιά.  Ο ουσιαστικός σκοπός του φλέρτ είναι η συναισθηματική ανταλλαγή".

Τι είναι ο νευρώνας "Τζένιφερ Ανιστον" που έχουμε ΟΛΟΙ μέσα μας;


Ο "νευρώνας Τζένιφερ Άνιστον", αποτελεί ένα ιατρικό φαινόμενο που παρατηρείται σε όλους τους ανθρώπους! Το ανακάλυψε ο παγκοσμίου φήμης νευρο- επιστήμονας,  καθηγητής Rodrigo Quian Quiroga, από το πανεπιστήμιο του Λέστερ.


Με τον όρο "νευρώνας" αναφερόμαστε στα εγκεφαλικά κύτταρα. Σύμφωνα με τον καθηγητή, ανάλογα με τις εικόνες διασήμων προσώπων που βλέπει κάποιος, πυροδοτούνται στον εγκέφαλό του διαφορετικοί νευρώνες-κύτταρα).




Το φαινόμενο έχει ονομαστεί "νευρώνας Τζένιφερ Άνιστον", επειδή όταν κάποιος βλέπει εικόνες της γνωστού ηθοποιού πυροδοτούνται διαφορετικοί νευρώνες στον εγκέφαλό του από ό,τι όταν βλέπει μια οποιαδήποτε άλλη σταρ του Χόλιγουντ!


Ετσι, όταν βλέπουμε εικόνες της Ανιστον, ή ακόμα και τα γράμματα του ονόματός της, "ενεργοποιούνται" στον εγκέφαλό μας οι ίδιοι πάντα νευρώνες, που φέρουν πλέον το όνομά της! Αν δούμε π.χ. την Σκάρλετ Γιόχανσον πυροδοτούνται άλλοι, τον Μπραντ Πητ άλλοι κλπ.


Ο λόγος που δόθηκε το όνομα της Τζένιφερ Ανιστον στο συγκεκριμένο φαινόμενο, είναι ότι -συμπτωματικά (;)- οι εθελοντές που συμμετείχαν στα πειράματα του καθηγητή Quiroga, παρουσιάζαν πολύ έντονη ενεργοποίηση εγκεφαλικών κυττάρων όταν αντίκρυζαν την ηθοποιό, κάτι που δεν συνέβαινε με άλλα διάσημα πρόσωπα.


Το επιστημονικό ενδιαφέρον του "νευρώνα Τζένιφερ Άνιστον"


Σύμφωνα με τις έρευνες του καθηγητή, το φαινόμενο αυτό έχει μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον. Μέσω αυτού, είναι δυνατό να καταλαβαίνουμε τι βλέπει κάποιος, ανάλογα με το ποιοι νευρώνες ενεργοποιούνται κάθε φορά. Κατα μία έννοια, οι επιστήμονες μπορούν με αυτόν τον τρόπο να "διαβάζουν" το μυαλό μας!


"Είναι συναρπαστικό να μελετά κανείς πώς οι πληροφορίες για το τι βλέπουμε, ακούμε και αγγίζουμε, καθώς και οι μνήμες και τα συναισθήματά μας, αντανακλώνται στους νευρώνες του εγκεφάλου", δήλωσε ο ερευνητής.


Μια από τις μεγάλες επιστημονικές προκλήσεις της εποχής μας, είναι να κατανοήσουμε με ποιο τρόπο οι πληροφορίες αντανακλώνται στον εγκέφαλο, μια διαδικασία που μπορεί να ονομαστεί "νευρωνική κωδικοποίηση". Αν και έχει ήδη σημειωθεί θεαματική πρόοδος,  απέχουμε ακόμα αρκετά από την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο τα οπτικά ερεθίσματα επεξεργάζονται στον εγκέφαλο για να δημιουργήσουν μια συνειδητή αντίληψη.

Τι είναι η κρίση πανικού;


Η "κρίση πανικού" μπορεί να είναι μια έντονη και δυσάρεστη εμπειρία που φαίνεται να βιώνουν αρκετοί άνθρωποι μέσα στην καθημερινότητά τους.


Και πώς να μην είναι δυσάρεστη μια τέτοια "επίθεση άγχους", αφού είναι σαν να μπαίνει σε κατάσταση συναγερμού ή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το σώμα και το μυαλό με το συναίσθημα του φόβου να κυριαρχεί και να μοιάζει με μια ταμπέλα που αναβοσβήνει με μεγάλα κόκκινα γράμματα.




Η κρίση πανικού είναι ένα συχνό φαινόμενο, που σύμφωνα με έρευνες το βιώνει σχεδόν το 5% του γενικού πληθυσμού (δηλαδή ένας στους 75 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο θα αντιμετωπίσουν κρίση πανικού κάποια στιγμή στη ζωή τους.)


Ας δούμε, λοιπόν, αυτό το φαινόμενο αναλυτικότερα.


Τι είναι η κρίση πανικού;


Ένα ξαφνικό επεισόδιο έντονου φόβου ή τρόμου που αναπτύσσεται χωρίς εμφανή λόγο και προκαλεί σοβαρές σωματικές αντιδράσεις. Αυτό το συναίσθημα του έντονου φόβου συνοδεύεται από έντονες σωματικές αισθήσεις όπως:

  • Δυσκολία στην αναπνοή
  • Ζαλάδα
  • Έντονη ταχυπαλμία
  • Πόνο στο στήθος
  • Τρέμουλο
  • Ξαφνική εφίδρωση
  • Μούδιασμα
  • Δυσκολία στην όραση
  • ‘Κομμένα πόδια’
  • Αίσθημα αποκοπής από την πραγματικότητα

Οι σκέψεις που συχνά συνοδεύουν αυτές τις σωματικές αισθήσεις συνήθως έχουν να κάνουν με φόβους, για παράδειγμα, όπως: "χάνω τον έλεγχο", "τρελαίνομαι", "παθαίνω καρδιακό επεισόδιο", "πεθαίνω" ή ακόμα "τώρα θα γίνω ρεζίλι".




Παρόλο που είναι ίσως κατανοητό το να έχει κανείς τέτοιες σκέψεις ενώ βιώνει αυτές τις έντονες σωματικές αντιδράσεις, είναι ωστόσο σε μεγάλο βαθμό λάθος και είναι μια παρερμηνεία του τι πραγματικά συμβαίνει. Δυστυχώς, μόλις ξεκινήσεις να έχεις τέτοιες σκέψεις και αρχίζεις να εστιάζεις σε αυτές αγχώνεσαι ολοένα και περισσότερο διατηρώντας έτσι και τις σωματικές εκδηλώσεις.


 Ένα σύμπτωμα στρες;


Δεν είναι ακόμα γνωστό ποιες ακριβώς είναι οι αιτίες της κρίσης πανικού. Όμως είναι γνωστοί κάποιοι παράγοντες που φαίνεται να παίζουν ρόλο στην εκδήλωσή του.


Έρευνες δείχνουν ότι η κρίση πανικού είναι συχνά ένα σύμπτωμα συσσωρευμένου στρες. Είναι μια εκδήλωση που ενδέχεται να έρχεται να σου πει ότι ίσως να βιώνεις κάποιου είδους δυσάρεστη ένταση ή άγχος, το οποίο πιθανόν να έχει συσσωρευτεί.


Αρκετοί άνθρωποι που έχουν βιώσει κρίσεις πανικού αναφέρουν ότι αυτό τους είχε συμβεί για παράδειγμα σε περιόδους έντονου στρες, μετά από μεγάλες αλλαγές στη ζωή τους (όπως π.χ. μετακόμιση, διαζύγιο), όταν αρρώστησε ή πέθανε κάποιο αγαπημένο πρόσωπο, είχαν βιώσει μια τραυματική εμπειρία είτε στην παιδική είτε στην ενήλικη ζωή τους (π.χ. σοβαρό ατύχημα) ή στην οικογένειά τους υπήρχαν και άλλοι που βίωναν κρίσεις πανικού.


Η μεγάλη κατανάλωση καφεΐνης ή/και αλκοόλ καθώς, επίσης, ορμονικές αλλαγές ή η έντονη αίσθηση πείνας φαίνεται να επηρεάζουν.


Μπορεί ο πανικός να με βλάψει;


Όχι. Αν και η αίσθηση του πανικού μπορεί να είναι ακόμα και πολύ δυσάρεστη, ωστόσο δεν μπορεί να σε βλάψει. Από μόνες τους αυτές οι εκδηλώσεις είναι απόλυτα φυσιολογικές. Είναι οι ίδιες εκδηλώσεις που μπορεί κανείς να βιώσει όταν βρεθεί μπροστά σε έναν πραγματικό κίνδυνο, σε μια πραγματικά απειλητική κατάσταση.


Η διαφορά, λοιπόν, είναι ότι στην κρίση πανικού εκδηλώνονται τα ίδια αισθήματα. Αυτή τη φορά, όμως, σε μια συνηθισμένη κατάσταση, κάτι δηλαδή σαν "ψεύτικος συναγερμός", που χτυπάει άκαιρα χωρίς να υπάρχει παραβίαση στο σπίτι. Δεν πρόκειται να "πάθεις καρδιά" ούτε "να τρελαθείς" παρόλο που αυτοί είναι οι πιο συνηθισμένοι φόβοι. Είναι δύσκολο ακόμη και να λιποθυμήσεις, καθώς κατά τη διάρκεια του πανικού η πίεση του αίματος αυξάνεται, ενώ συνήθως η λιποθυμία συνήθως συμβαίνει όταν η πίεση του αίματος μειώνεται αρκετά.


Πολύ συχνά τα συμπτώματα του πανικού παράγουν τόση ανησυχία και στρες, ώστε να γίνονται τελικά π  όβλημα τα ίδια τα συμπτώματα παρά ο λόγος που τα προκάλεσε.


Η αντιμετώπιση


Το να καταλάβεις τι συμβαίνει στην κρίση πανικού είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα στη διαχείριση και αντιμετώπισή της. Ωστόσο, αν είναι μια εμπειρία που τη βιώνεις συχνά ή/και για μεγάλο χρονικό διάστημα θα ήταν ίσως χρήσιμο να σκεφτείς το ενδεχόμενο να ζητήσεις και επαγγελματική βοήθεια. Αν οι κρίσεις πανικού δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα τότε αυτό μπορεί να κάνει τα πράγματα ολοένα και πιο περίπλοκα. Παρόλο που οι κρίσεις πανικού μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την ποιότητα ζωής σου σε πολλούς τομείς, υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις ότι η θεραπεία μπορεί να είναι αποτελεσματική.


Πηγή: newsbomb.gr

Γιατί "πετάει" το μάτι μου;


Οι περισσότεροι από εμάς μόλις νιώσουμε το μάτι μας να "πετάει" συνηθίζουμε να λέμε ότι κάποιον θα συναντήσουμε. Μάλιστα ανάλογα με το αν πετάει το δεξί ή το αριστερό 
υποθέτουμε οτι θα δούμε κάποιον που θέλουμε ή που δεν θέλουμε, αντίστοιχα.


Η ιατρική επιστήμη δεν δέχεται σε καμμία περιπτωση ότι το μάτι που "πετάει" προφητεύει κάποια συνάντηση, αλλά επί της ουσίας βέβαια δεν έχει καταφέρει να ερμηνεύσει το φαινόμενο. Μια εξήγηση που δίνουν οι επιστήμονες είναι ότι το "πέταγμα" του ματιού συνδέεται με το υπέρμετρο άγχος. 




'Οταν "πεταρίζει" το μάτι μας, αυτό που συμβαίνει είναι μικρές ακούσιες συσπάσεις κάποιων γραμμωτών μυών. Οι συσπάσεις αυτές δεν ελέγχονται από τον άνθρωπο και δεν υπάρχει τρόπος να τις σταματήσει, ενώ κατά πάσα πιθανότητα πυροδοτούνται από το στρες. 


Άλλοι παράγοντες που μπορεί να κάνουν το μάτι μας να "πεταει", σύμφωνα πάντα με τους γιατρούς, είναι η κούραση, η κακή διατροφή, η υπερκατανάλωση αλκοόολ, ακόμη και αλλεργίες. Γι αυτό , συμβουλεύουν, την επόμενη φορά που θα μας συμβεί, ας χαλαρώσουμε και ας φροντίσουμε λίγο καλύτερα τον εαυτό μας. 


Επίσης συμπληρώνουν πως αν το μάτι συνεχίσει να "πετάει" για περισσότερες από 3 ημέρες ασταμάτητα τότε μάλλον μιλάμε για "νευρικό τικ", οπότε ένας νευρολόγος θα μπορούσε να δώσει κάποιες συμβουλές.


 Όλα αυτά αποτελούν την άποψη της επιστήμης. Αν η δική σας εμπειρία λέει πως πράγματι το "πετάρισμα" του ματιού συνδέεται με μια ξαφνική - επιθυμητή ή μη- συνάντηση, τότε εμπιστευτείτε την!

Από πού βλέπει ο αχινός;


Τα μάτια της μύγας είναι σύνθετα και της προσφέρουν πολλαπλές εικόνες. Τα μάτια του ανθρώπου είναι απλά αλλά αρκετά πολύπλοκα ώστε να του επιτρέπουν να ξεχωρίζει λεπτομερώς σχήματα και χρώματα. Τα μάτια του αχινού είναι ανύπαρκτα. Ή τουλάχιστον έτσι πιστεύαμε ως τώρα. 




Μια νέα μελέτη έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα υποστηρίζοντας ότι το θαλάσσιο αυτό ζώο αν και δεν φαίνεται να διαθέτει κάποιο όργανο που να μοιάζει με «οφθαλμό», τελικά βλέπει-  και μάλιστα με ολόκληρο το σώμα του.


Ένα θαύμα της φύσης


Τα περισσότερα ζώα αντιδρούν στο φως και έχουν αναπτύξει, στην πορεία της ύπαρξής τους, ειδικούς φωτοϋποδοχείς οι οποίοι μεταφέρουν τα οπτικά σήματα στον εγκέφαλό τους. Αλλα οπτικά συστήματα είναι πιο απλά και άλλα πιο περίπλοκα.


Ολα τους όμως αποτελούν αυτό που θα μπορούσε να αποκαλέσει κανείς «θαύμα της φύσης», σε βαθμό ώστε να «δοκιμάζουν» τους νόμους της εξέλιξης. Ο Κάρολος Δαρβίνος και πολλοί βιολόγοι μετά από αυτόν έχουν εκφράσει απορία σχετικά με το πώς τόσο σύνθετες δομές έχουν προκύψει μέσα από τη διαδικασία της φυσικής επιλογής.


Κάποια ζώα ωστόσο, όπως οι αχινοί, δεν διαθέτουν τέτοιου είδους θαυμαστά όργανα. Παρ’ όλα αυτά φαίνονται να αντιδρούν στο φως. Μελέτες που έχουν γίνει στο παρελθόν έχουν δείξει ότι τα συγκεκριμένα εχινόδερμα διαθέτουν μεγάλο αριθμό γονιδίων τα οποία κωδικοποιούν για την οψίνη, μια πρωτεΐνη η οποία εμπλέκεται στον σχηματισμό των φωτοευαίσθητων δομών στα περισσότερα ζώα που διαθέτουν μάτια.


Αναζητώντας την οψίνη


Τα ευρήματα αυτά οδήγησαν μια ομάδα ερευνητών του Τμήματος Θαλάσσιας Οικολογίας του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ στη Σουηδία να διερευνήσει περισσότερο το θέμα.


«Θελήσαμε να δούμε πώς ήταν κατανεμημένη η οψίνη στους αχινούς ώστε να μπορέσουμε να εντοπίσουμε τις αισθητήριες δομές τους φωτός, δηλαδή τους φωτοϋποδοχείς τους» εξήγησε ο Σαμ Ντυπον, ένας από τους συγραφείς της σχετικής μελέτης η οποία δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Proceedings of the National Academy of Sciences». «Με απλά λόγια θελήσαμε να μάθουμε από πού βλέπουν οι αχινοί».


Αυτό θα πει «έχουν μάτια παντού»!


 Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές οι υποδοχείς αυτοί στους αχινούς φαίνονται να βρίσκονται στην άκρη και στη βάση κάθε αγκαθιού τους _ σε ολόκληρο δηλαδή το σώμα τους. Τα αγκάθια των αχινών είναι ουσιαστικά τα πόδια τους, αφού τα χρησιμοποιούν για να μετακινούνται στον βυθό της θάλασσας.


«Υποστηρίζουμε ότι ολόκληρο το σώμα ενός ενήλικα αχινού μπορεί να λειτουργήσει σαν ένα τεράστιο σύνθετο μάτι και ότι η σκιά που δημιουργείται από τον αδιαφανή σκελετό του ζώου στα φωτοευαίσθητα κύτταρα του του προσφέρει κατευθυντήρια όραση» τόνισε ο κ. Ντυπόν.


Πηγή: www.tovima.gr

Τι κοινό έχουν η γυμναστική και η... σοκολάτα;

Οσο παράδοξο κι αν ακούγεται, η γυμναστική και η κατανάλωση σοκολάτας, έχουν κάτι κοινό και κυρίως ευεργετικό για το σώμα: η σοκολάτα τονώνει τους μυς και την καρδιά, με τρόπο παρόμοιο με αυτόν της αεροβικής γυμναστικής.



Σύμφωνα με τους ερευνητές για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, η σοκολάτα πρέπει να είναι μαύρη και να καταναλώνεται σε μικρές ποσότητες. Αν μάλιστα συνδυαστεί με λίγη σωματική άσκηση, τότε τα οφέλη της αυξάνονται θεαματικά.


"Η αεροβική άσκηση (τρέξιμο, ποδήλατο κλπ) αυξάνει τον αριθμό των μιτοχονδρίων στα κύτταρα των μυών. Αυτό που διαπιστώσαμε ήταν ότι η επικατεχνίνη (σημ: μια ουσία που βρίσκεται στο κακαόδενδρο), φαίνεται να επιφέρει την ίδια αντίδραση, ειδικά στην καρδιά και τους σκελετικούς μυς", εξήγησε ο Μο Μάλεκ του Πολιτειακού Πανεπιστημίου Γουέιν στο Ντιτρόιτ ο οποίος ήταν επικεφαλής της σχετικής μελέτης.


Πριν... πλακώσετε πάντως τις σοκολάτες με το άλλοθι ότι γυμναζόσαστε, να διευκρινίσουμε ότι η σχετική μελέτη έχει γίνει μόνο σε ποντικούς. Το επόμενο βήμα είναι να διαπιστωθεί κατά πόσον αυτή η θεραπεία είναι εφαρμόσιμη στον άνθρωπο

Αραχτοί και Light - Live News

Himaira.blogspot.com - Live News

Hbnews.gr - Live News

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ζωντανές Tελευταίες Eιδήσεις Aπο Tις Mεγαλύτερες Eλληνικές Eφημερίδες , Portals , Blogs , Websites

newsbeasti-Reporter

Tro-ma-ktiko.blogspot Live News

Fimotro.blogspot.com - Live News

Εύρεση Εργασίας , Τουρισμός , Τα Πάντα για την TV , Τζίροι Αγώνων Ποδοσφαίρου

Τέλειο Σύστημα ! Παίξε Deal Online ! TotoPot της 10Bet ! Πάρε μέρος στο WPT !

Δείτε Αναρτήσεις Φιλικών Blogs

Ευκαιρίες Εργασίας & Χρήματα απο το διαδίκτυο ..

Καιρός,Οδηγος Poker,World TV,Τι παίζει στο Cinema,Youtube Tv,Προγνωστικά Στοιχήματος

Δοκιμάστε την τύχη σας στο Bet365 Casino !! Live Dealers !!! 100 Euro ΔΩΡΕΑΝ !!!