Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Το ανδρικό γεννητικό σύστημα | έξω | έσω !!!!


Tο ανδρικό ορμονικό σύστημα | έξω | έσω 


Τα ανδρικά γεννητικά όργανα αποτελούνται από τα εξωτερικά και τα εσωτερικά όργανα.
Στα εξωτερικά συγκαταλέγεται μόνο το πέος. Αν και βρίσκονται έξω από το σώμα, οι όρχεις, θεωρούνται εσωτερικά όργανα. Οι όρχεις περιβάλλονται από το όσχεο (ένα δερματικό σάκο που τους προστατεύει) και παράγουν την τεστοστερόνη και το σπέρμα. 


Επάνω και πίσω από κάθε όρχι είναι η επιδιδυμίδα, ένας σπειροειδής σωλήνας που καταλήγει στον σπερματικό ή ορχικό πόρο, που εκκρίνει ένα υγρό το οποίο βοηθάει στη μεταφορά των σπερματοζωαρίων. Ο αγωγός αυτός και ο σπερματικός πόρος σχηματίζουν τον αγωγό εκσπερμάτωσης. Οι δύο αγωγοί εκσπερμάτωσης συνδέονται στη συνέχεια με την ουρήθρα. Περιβάλλονται από τον προστάτη. Κατά την εκσπερμάτιση, το σπέρμα περνά μέσα από την ουρήθρα και έτσι βγαίνει έξω από το σώμα.


Σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των γεννητικών οργάνων και στα χαρακτηριστικά που προσδιορίζουν το ανδρικό φύλο παίζει η ορμόνη, τεστοστερόνη. 




Στην εφηβεία το σώμα του νέου  άνδρα αρχίζει να αλλάζει, με την επίδραση της τεστοστερόνης και αποκτά τη δυνατότητα της αναπαραγωγής. Οι όρχεις αναπτύσσονται και παράγουν σπέρμα , το πέος μεγαλώνει και ο έφηβος βγάζει γένια και τρίχες στο εφήβαιο, στις μασχάλες και στο σώμα.


Τα Έξω Γεννητικά όργανα του Άνδρα




Το Πέος είναι το χαρακτηριστικό του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος  Μοιάζει με κύλινδρο  με στρογγυλεμένη μύτη  στην ελεύθερη άκρη του.           


Το πέος χωρίζεται σε δύο μέρη: 


Στο ορατό και ελεύθερο μέρος που βρίσκεται μπροστά από την ηβική σύμφυση και διακρίνεται στη βάλανο και στο σώμα. Η βάλανος και το σώμα έχουν όριο τον αυχένα του πέους. Τα περιβλήματα του πέους είναι η πόσθη (εξωτερικά) και η περιτονία του πέους (εσωτερικά). Η πόσθη αποτελεί το δέρμα που καλύπτει το ελεύθερο μέρος του πέους και εμφανίζει στην κάτω επιφάνεια την ραφή του πέους. Το τμήμα της πόσθης που καλύπτει τη βάλανο, λέγεται ακροποσθία.


Στο μέρος του πέους που δεν φαίνεται και είναι η ρίζα του πέους. Αυτή  βρίσκεται ακριβώς κάτω από την ηβική σύμφυση και είναι καλυμμένη από το περίνεο (η περιοχή ανάμεσα στο πέος και τον πρωκτό).


Κύριο χαρακτηριστικό του πέους είναι ο στυτικός ιστός του. Αποτελείται από δύο σηραγγώδη σώματα που συνδέονται μεταξύ τους.




Τα δύο σηραγγώδη σώματα, κοντά στη ρίζα, ξεχωρίζουν και σχηματίζουν τα σκέλη του πέους, τα οποία είναι στερεά προσκολλημένα με το ηβικό οστούν (η ρίζα του πέους).Τα σηραγγώδη σώματα μοιάζουν με σφουγγάρι που όταν το πέος δεν είναι σε στύση, είναι πολύ μαλακό (στην πραγματικότητα είναι δοκίδες ινώδους συνδετικού ιστού μεταξύ των οποίων υπάρχουν κενοί χώροι για την υποδοχή του αίματος όταν το πέος είναι σε στύση). Όταν έρθει η ώρα της στύσης, γεμίζουν με αίμα και το πέος σκληραίνει και σηκώνεται.




Τα Έσω Γεννητικά  όργανα του Άνδρα  


'Ορχεις 


Στον άνδρα είναι δυο και καλύπτονται από το όσχεο (δερμάτινο προστατευτικό περίβλημα) γιατί τα σπερματοζωάρια παράγονται καλύτερα σε θερμοκρασία χαμηλότερη από τη θερμοκρασία του σώματος. 




Ο κάθε όρχις έχει βάρος περίπου 20-30 gr. Συνδέονται με το υπόλοιπο γεννητικό σύστημα με τους σπερματικούς πόρους και η απόσταση τους από το κυρίως σώμα ρυθμίζεται από τους κρεμαστήρες μυς. Οι συσπάσεις αυτών των μυών ρυθμίζουν τη θερμοκρασία των όρχεων. Οι μύες αυτοί συσπώνται και λόγω άγχους αλλά και κατά τον οργασμό. Παρ' όλο που είναι έξω από το σώμα, θεωρούνται εσωτερικά όργανα και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι. 


Οι όρχεις παράγουν τα σπερματοζωάρια, τα οποία όταν ωριμάσουν, αποθηκεύονται στην επιδιδυμίδα. Σε περίπτωση που ο άνδρας ερεθιστεί σεξουαλικά τα σπερματοζωάρια περνούν μέσα από τον προστάτη, ο οποίος με μυϊκούς σπασμούς τα εκβάλει μαζί με άλλα υγρά μέσω του πέους και έχουμε την εκσπερμάτωση. Στους όρχεις παράγεται και η Τεστοστερόνη, η ορμόνη που δίνει στον άνδρα, τα χαρακτηριστικά του φύλου του (τη χροιά της φωνής, την τριχοφυϊα, το σχήμα του σώματος, τα γένια κλπ)




Η Επιδιδυμίδα  είναι ένας σωλήνας σε σχήμα μισοφέγγαρου, που βρίσκεται στη πίσω μεριά του όρχεως. Στην πραγματικότητα είναι ένα τυλιγμένο σωληνάκι μήκους 5-7 m. Η άκρη της είναι συνέχεια του σπερματικού πόρου. Σκοπός της είναι η φύλαξη των σπερματοζωαρίων που παράγουν οι όρχεις, με τους οποίους συνδέεται με τους σπερματικούς πόρους.


Ο Προστάτης είναι ένας μικρός εξωκρινής ανδρικός αδένας, που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την ουροδόχο κύστη και περιβάλλει την ουρήθρα (δηλαδή το σωληνάκι που μεταφέρει τα ούρα από την ουροδόχο κύστη στο εξωτερικό περιβάλλον). Ο προστάτης έχει το μέγεθος και το  σχήμα καρυδιού και έχει  βάρος  περίπου 15gr. Ο προστάτης περιέχει μερικούς μύες που βοηθούν στην αποβολή του  σπέρματος κατά την  εκσπερμάτιση. 


Ο ρόλος του είναι να δίνει ένα μέρος του υγρού που είναι απαραίτητο για την εκσπερμάτιση. Το υγρό αυτό βοηθά στη μεταφορά και τη δημιουργία του σπέρματος. Έτσι λοιπόν είναι πολύ σημαντικός στη διαδικασία της Σύλληψης. Ωριμάζει γύρω στην ηλικία των 20 ετών όπου φτάνει στο μέγιστο μέγεθός του υπό την επήρεια των ορμονών (ανδρογόνα). Αποτελείται από αδενοκυψέλες με πόρους που εκβάλλουν στην πίσω ουρήθρα και καλύπτεται εξωτερικά από ένα περίβλημα ινώδους συνδετικού ιστού.


Σε όλους τους άνδρες ο προστάτης ανταποκρίνεται κατά τη  σεξουαλική διέγερση.  Καθώς ο άνδρας διεγείρεται, ο προστάτης παράγει υγρό και προετοιμάζει την εκσπερμάτωση. Κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης και της εκσπερμάτωσης, το υγρό αυτό είναι υπεύθυνο για τη μεταφορά των σπερματοζωαρίων στον κόλπο.
Αν δεν είναι εφικτή η εκσπερμάτωση, παρά τη σεξουαλική διέγερση του άνδρα, το υγρό που παράγει ο προστάτης , φεύγει προς την  κύστη και αποβάλλεται με τα ούρα. Έτσι ο  προστάτης δεν πρήζεται. Αν κι η διόγκωση δεν είναι επικίνδυνη, παρόλα αυτά δεν είναι ευχάριστη και προκαλεί δυσφορία.

ΤΙ  ΕΙΝΑΙ ;


Σπερματοζωάριο : Το ανδρικό αναπαραγωγικό κύτταρο που μεταφέρει τις ανδρικές γενετικές πληροφορίες στο γυναικείο ωάριο και το γονιμοποιεί. Σε κάθε εκσπερμάτιση εκατομμύρια σπερματοζωάρια εκτοξεύονται με το σπέρμα. Μόνο ένα από αυτά είναι αρκετό για να γονιμοποιήσει το ωάριο.




Κινητικότητα σπέρματος : Η ικανότητα του σπέρματος να κολυμπά και να προωθείται. Μικρή κινητικότητα σημαίνει ότι τα σπερματοζωάρια δυσκολεύονται να κολυμπήσουν προς το ωάριο και να το γονιμοποιήσουν.


Η μικρή κινητικότητα του σπέρματος είναι αιτία υπογονιμότητας και δυσκολεύει το ζευγάρι να συλλάβει, όταν το επιθυμεί.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ζωντανές Tελευταίες Eιδήσεις Aπο Tις Mεγαλύτερες Eλληνικές Eφημερίδες , Portals , Blogs , Websites

newsbeasti-Reporter

Tro-ma-ktiko.blogspot Live News

Fimotro.blogspot.com - Live News

Εύρεση Εργασίας , Τουρισμός , Τα Πάντα για την TV , Τζίροι Αγώνων Ποδοσφαίρου

Τέλειο Σύστημα ! Παίξε Deal Online ! TotoPot της 10Bet ! Πάρε μέρος στο WPT !

Δείτε Αναρτήσεις Φιλικών Blogs

Ευκαιρίες Εργασίας & Χρήματα απο το διαδίκτυο ..

Καιρός,Οδηγος Poker,World TV,Τι παίζει στο Cinema,Youtube Tv,Προγνωστικά Στοιχήματος

Δοκιμάστε την τύχη σας στο Bet365 Casino !! Live Dealers !!! 100 Euro ΔΩΡΕΑΝ !!!