Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Μοναδικό στην Ελλάδα ως πρότυπο ενυδρείο γλυκού νερού!!!

Η λειτουργία του αποτέλεσε μία δέσμευση προεκλογική για τον Δήμαρχο Καστοριάς όταν τέθηκε ως στόχος ένα έργο σχεδόν έτοιμο το οποίο παρέμενε επί σειρά ετών στάσιμο.


enidrio1.jpg


Χρειάστηκε να παντρευτεί η αποφασιστικότητα, το μεράκι και η προοπτική, στοιχεία που συνέβαλαν στο να είναι σχεδόν έτοιμο και να ανοίγει τις πύλες του στο κοινό της Καστοριάς, καθώς και σε όλους τους...επισκέπτες της πόλης μας, από τις αρχές του 2012.


Το πρότυπο ενυδρείο θα φιλοξενήσει γηγενή ψάρια της λίμνης Καστοριάς, καθώς επίσης και ψάρια του γλυκού νερού από λίμνες των Βαλκανίων. Παράλληλα, στο χώρο του κτηρίου θα λειτουργήσει κέντρο περιβαλλοντικής έρευνας, το οποίο θα κάνει ποιοτικές και ποσοτικές αναλύσεις των νερών, του εδάφους και του αέρα της περιοχής.
Βασική τουριστική υποδομή για τον τόπο μας


Στη λειτουργία του υδάτινου αυτού κόσμου θα προχωρήσει ο δήμος Καστοριάς, μετά τις τελικές εργασίες, που αφορούν κυρίως, στα μηχανολογικά, ηλεκτρολογικά και υδραυλικά, προκειμένου να τοποθετηθούν τα ψάρια στις δεξαμενές τους, ώστε μέχρι τέλους του έτους το ενυδρείο να μπει σε λειτουργία, που αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με τη σπηλιά του Δράκου και το Λιμναίο Οικισμό, θα προσδίδουν μια τουριστική ανάπτυξη στην ακριτική μας περιοχή.


Για ένα ευχάριστο γεγονός, του οποίου οι εργασίες οδεύουν προς το τελικό στάδιο έκανε λόγο, ο δήμαρχος Καστοριάς, κ Μανώλης Χατζησυμεωνίδης: «Εμείς βάλαμε στόχο να κάνουμε όλες εκείνες τις ενέργειες , ώστε το ενυδρείο να μπει σε λειτουργία, διότι θεωρούμε ότι είναι μια βασική τουριστική υποδομή για τον τόπο μας που θα προσελκύσει πολλούς τουρίστες», δήλωσε ο δήμαρχος.


Το μοναδικό ενυδρείο στην Ελλάδα με ψάρια του γλυκού νερού


Ήδη τα πρώτα ζωντανά εκθέματα, τα οποία προέρχονται από τη λίμνη, έχουν τοποθετηθεί στις δεξαμενές, ενώ έχουν ολοκληρωθεί και οι εργασίες για την προσομοίωση του ποταμού και της λίμνης, που θα εμπλουτίζουν το διάκοσμο του Ενυδρείου.


Τις εργασίες της έχει αναλάβει η ανώνυμη εταιρία ΜΑΚΕΔΝΩΣ, η οποία ξεκίνησε, σύμφωνα με τον διευθύνον σύμβουλο της εταιρείας Μακεδνών Α.Ε της δημοτικής ανώνυμης εταιρίας του δήμου Καστοριάς, κ. Βασίλη Παρστάνη, από τον Μάρτιο του 2011. Μάλιστα, όπως είπε, καταβλήθηκαν μεγάλες προσπάθειες για να στηθεί το ενυδρείο ξανά από την αρχή, καθώς υπήρξαν πολλά προβλήματα που έπρεπε να λυθούν.


Πρώτα από όλα, με το νερό που είναι το άλφα και το ωμέγα. Επειτα, σύμφωνα πάντα με τον κ. Παρστάνη, υπήρξαν και πολλά προβλήματα με τα μηχανήματα, καθώς υπήρχαν μηχανήματα που ήταν στάσιμα εδώ και χρόνια, ενώ πρόεκυψαν και άλλα θέματα, όπως μηχανολογικά, υδραυλικά και θέματα στεγανοποίησης.


«Έχουν ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό οι εργασίες και τώρα είμαστε στη φάση του εμπλουτισμού των δεξαμενών με τα ψάρια. Από εκεί και πέρα, γίνονται και κάποιες εργασίες μέσα στον κυρίως χώρο του ενυδρείου, κοντά στα εκθέματα, όπου ο επισκέπτης να μπορεί να δει και κάποιες προσημειώσεις, όπως τη σπηλιά του Δράκου, το λιμναίο οικισμό, καθώς επίσης και κάποια άλλα θέματα που σχετίζονται με την αλιεία στη λίμνη της Καστοριάς.


Σε συνάφεια με τα προηγούμενα είναι και η ολοκλήρωση της διαδικασίας με τα ψάρια και παράλληλα, να σταμπαριστούν οι δεξαμενές και τέλος να φτιαχτεί ο βιοπικιλο-κόσμος, ώστε να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες, για να μπορούν να επιβιώσουν τα ψάρια», εξήγησε μιλώντας στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ο κ. Παρτσάνης.


Ο κάθε επισκέπτης να απολαύσει κάτι το εντυπωσιακό


Αξίζει, τέλος να αναφερθεί ότι το ενυδρείο, πέρα από την ιδιαιτερότητα του σαν τουριστικό προϊόν, θα προσδώσει και την ταυτότητα της πόλης μας, η οποία σημειωτέον περιβάλλεται από το υγρό στοιχείο που είναι η λίμνη της. Επιπλέον, φιλοδοξία των υπευθύνων είναι να διατεθεί το ενυδρείο και για εκπαιδευτικούς σκοπούς, π.χ. για σχολεία και για μελέτες, καθώς θα φιλοξένει πολλά είδη ψαριών.
«Στόχος μας είναι ο κάθε επισκέπτης που έρχεται στην πόλη μας να απολαύσει κάτι το εντυπωσιακό και μοναδικό και να φύγει με τις καλύτερες εντυπώσεις», κατέληξε ο διευθύνων σύμβουλος.


Ας μην ξεχνάμε ότι ο υδάτινος κόσμος του ενυδρείου είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τη λίμνη Ορεστιάδα, η οποία πρωταγωνιστεί με τις φυσικές ομορφιές της, προσφέροντας σε ντόπιους και επισκέπτες εικόνες γαλήνης και απόλυτης ηρεμίας.


http://svouranews.blogspot.com
πηγή:ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ζωντανές Tελευταίες Eιδήσεις Aπο Tις Mεγαλύτερες Eλληνικές Eφημερίδες , Portals , Blogs , Websites

newsbeasti-Reporter

Tro-ma-ktiko.blogspot Live News

Fimotro.blogspot.com - Live News

Εύρεση Εργασίας , Τουρισμός , Τα Πάντα για την TV , Τζίροι Αγώνων Ποδοσφαίρου

Τέλειο Σύστημα ! Παίξε Deal Online ! TotoPot της 10Bet ! Πάρε μέρος στο WPT !

Δείτε Αναρτήσεις Φιλικών Blogs

Ευκαιρίες Εργασίας & Χρήματα απο το διαδίκτυο ..

Καιρός,Οδηγος Poker,World TV,Τι παίζει στο Cinema,Youtube Tv,Προγνωστικά Στοιχήματος

Δοκιμάστε την τύχη σας στο Bet365 Casino !! Live Dealers !!! 100 Euro ΔΩΡΕΑΝ !!!