Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Που ήταν αιχμάλωτος ο Vlad III (Δράκουλας);

Το Hunyad Castle βρίσκεται στην Hunedoara, Ρουμανία, ήταν μέρος του Πριγκηπάτου της Τρανσυλβανίας και πιστεύεται ότι είναι ο τόπος όπου ο Vlad III της Wallachia (γνωστός ως Δράκουλας) έμεινε αιχμάλωτος για 7 χρόνια αφότου καθαιρέθηκε το 1462....




Το κάστρο είναι ένα απομεινάρι της δυναστείας Hunyadi. Χτίστηκε σε Γοτθικό στυλ, αλλά έχει Μπαρόκ και αρχιτεκτονικά στοιχεία της Αναγέννησης .


Πρόκειται για ένα μεγάλο και επιβλητικό κτίσμα με ψηλές και ποικιλοτρόπως χρωματισμένες στέγες, πύργους και πολλά παράθυρα και μπαλκόνια στολισμένα με πέτρινα γλυπτά.


Με το πέρασμα των χρόνων, οι άρχοντες του κάστρου το τροποποίησαν ,προσθέτοντας πύργους, αίθουσες και δωμάτια. Ο τελευταίος πύργος της άμυνας (που ονομάζεται "Ne boisa" = Μην φοβάστε), ο οποίος παρέμεινε αμετάβλητος από την εποχή του Iancu de Hunedoara, και ο πύργος Capistrano είναι μερικά από τα πιο σημαντικά τμήματα της κατασκευής.


Άλλα σημαντικά μέρη του κτιρίου είναι η Αίθουσα των Ιπποτών »(μια μεγάλη αίθουσα υποδοχής), ο Club tower, o λευκός προμαχώνας, ο οποίος χρησίμευσε ως αποθήκη τροφίμων, καθώς και το Diet Hall, οι τοίχοι του οποίου είναι βαμμένoi (ανάμεσά τους υπάρχουν τα πορτρέτα των Matei Basarab, κυβερνήτης από την Wallachia και του Vasile Lupu, ηγεμόνα της Μολδαβίας).


Στην πτέρυγα του κάστρου που ονομάζεται Mantle, υπάρχει ένας πίνακας που μπορεί να θεωρηθεί ότι απεικονίζει έναν μύθο με ένα κοράκι από το οποίο ήρθε το όνομα των απογόνων του John Hunyadi.


Στην αυλή του κάστρου, κοντά στο εκκλησάκι χτίστηκε κατά τη διάρκεια του Vlad III, ένα μεγάλο πηγάδι 30 μέτρα βάθος. Ο μύθος λέει ότι αυτό σκάφτηκε από δώδεκα τούρκους κρατούμενους στους οποίους είχε δοθεί η υπόσχεση της ελευθερίας αν έφταναν σε νερό. Μετά από 15 χρόνια ολοκληρώθηκε, αλλά τα αφεντικά δεν τήρησαν την υπόσχεσή τους.


Λέγεται ότι η επιγραφή σε έναν τοίχο του ότι σημαίνει "you have water, but not soul"(έχεις νερό, αλλά όχι ψυχή). Ειδικοί, ωστόσο, έχουν μεταφράσει το επιγραφή ως "he who wrote this inscription is Hasan, who lives as slave of the giaours, in the fortress near the church'' (αυτός που έγραψε αυτή την επιγραφή είναι ο Hasan, που ζει ως δούλος των giaours, στο φρούριο κοντά στην εκκλησία).


http://aneiromai.blogspot.com



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ζωντανές Tελευταίες Eιδήσεις Aπο Tις Mεγαλύτερες Eλληνικές Eφημερίδες , Portals , Blogs , Websites

newsbeasti-Reporter

Tro-ma-ktiko.blogspot Live News

Fimotro.blogspot.com - Live News

Εύρεση Εργασίας , Τουρισμός , Τα Πάντα για την TV , Τζίροι Αγώνων Ποδοσφαίρου

Τέλειο Σύστημα ! Παίξε Deal Online ! TotoPot της 10Bet ! Πάρε μέρος στο WPT !

Δείτε Αναρτήσεις Φιλικών Blogs

Ευκαιρίες Εργασίας & Χρήματα απο το διαδίκτυο ..

Καιρός,Οδηγος Poker,World TV,Τι παίζει στο Cinema,Youtube Tv,Προγνωστικά Στοιχήματος

Δοκιμάστε την τύχη σας στο Bet365 Casino !! Live Dealers !!! 100 Euro ΔΩΡΕΑΝ !!!