Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Εντυπωσιακό! Έρευνα για το Dna των Ελλήνων ( Πρέπει να διαβάσεις )

Εντυπωσιακό! Το DNA (γενετική σύσταση) των Ελλήνων, καταδεικνύει πως σε ποσοστό 99,5%, πρόκειται για καθαρά Καυκάσια φυλή (λευκή φυλή).


Γεγονός που σημαίνει, πως η συνεισφορά στη γενετική σύσταση των Ελλήνων, άλλων πληθυσμιακών ομάδων, εκτός της λευκής, αποτελεί ένα ελάχιστο ποσοστό, μικρότερο του 0,5%!


e


Το DNA των Ελλήνων, όπως έδειξε πρόσφατη έρευνα, δεν έχει επηρεασθεί από τους Σλάβους, -όπως ισχυρίζονται ορισμένοι-, ούτε από τους Τούρκους, παρά τα 400 χρόνια σκλαβιάς!!! Καταρρίπτεται επίσης, μια άλλη θεωρία, σύμφωνα με την οποία, οι Αρχαίοι Έλληνες, ήταν μαύροι... Ε, δεν υπήρξαν ποτέ μαύροι!!!


Δεν ειναι λίγοι όσοι υποστήριξαν και έγραψαν περί “Μαύρης Αθηνάς”, (για τη Θεά Αθηνά) και πολλές άλλες θεωρίες, χωρίς καμιά επιστημονική υπόσταση. Όλες αυτές, οι ...ανθελληνικές -θα έλεγε κανείς- θεωρίες καταρρίφθηκαν, όχι μόνο από μία έρευνα, αλλά από επτά διαφορετικές μεγάλες επιστημονικές έρευνες, ευρωπαίων και αμερικανών ερευνητών.


Ο Καθηγητής του Τομέα Γενετικής, Ανάπτυξης και Μοριακής Βιολογίας του Α.Π.Θ. κ. Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης και η ερευνητική του ομάδα, συμμετείχαν πριν χρόνια σε διεθνή ερευνητικά δίκτυα, των οποίων απώτερος στόχος , ήταν να ιχνηλατηθεί η βιολογική ιστορία των Ευρωπαϊκών πληθυσμών. Ο συντονισμός της συγκεκριμένη έρευνας, η οποία αφορούσε τη γενετική σύσταση των Ελλήνων -και άλλων λαών - έγινε από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ των Η.Π.Α., την ερευνητική ομάδα του κ. Τριανταυφυλλίδη και το Πανεπιστήμιο της Παβίας της Ιταλίας. Συμμετείχαν επίσης, άλλα 5 ερευνητικά εργαστήρια διαφόρων χωρών (από τη Βαγδάτη μέχρι τη Μόσχα). Τα αποτελέσματα της έρευνας, έχουν δημοσιευθεί στο Αμερικάνικο περιοδικό “Γενετική του ανθρώπου”.


Τίτλος της έρευνας: “Η προέλευση, διασπορά και διαφοροποίηση των απλοομάδων Ε και J, του χρωμοσώματος Υ: Συμπεράσματα για τη νεολιθική αποίκιση της Ευρώπης και μετέπειτα μεταναστευτικά γεγονότα στην περιοχή της Μεσογείου”.


Στην εργασία, χρησιμοποιήθηκαν 44 δείκτες DNA του χρωμοσώματος Υ και προσδιορίστηκε η γενεοτυπική σύσταση στο χρωμόσωμα Υ σε 2.400 άνδρες από 29 διαφορετικούς πληθυσμούς (από την Ευρώπη, τη Μεσόγειο, τη Μικρά Ασία, την Αφρική και την Κίνα). Από την Ελλάδα, αναλύθηκε η γενετική σύσταση 143 ανδρών. Ιδιαίτερο βάρος, δόθηκε στη διερεύνηση των απλοομάδων Ε και J του χρωμοσώματος Υ.


Ο Καθηγητής Γενετικής και Μοριακής Βιολογίας κ. Κ. Τριανταφυλλίδης, αναφέρει στην έρευνα και στα κύρια συμπεράσματά της:


“Σκοπός της παρούσας έρευνας, ήταν να...βρει τα ίχνη, να ανακαλύψει- τι ακριβώς συνέβη κατά τη νεολιθική εποχή στην Ευρώπη και ειδικότερα, στη Μεσόγειο.


Βασικό συμπέρασμα της έρευνας, ειναι το εξής:


Από τη Νότια Βαλκανική, δηλαδή, από τις πεδιάδες της Θεσσαλονίκης, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, ξεκίνησε η μετακίνηση των εποίκων, ακολουθώντας την κοιλάδα του Αξιού και κατόπιν του Δούναβη και έφθασαν στις βόρειες περιοχές.
Οι Έλληνες δηλαδή, ξεκίνησαν και πήγαν στην Ευρώπη από τη Μακεδονία και άλλες περιοχές και μετέφεραν με τον πολιτισμό τους και το DNA τους στη Δυτική Ευρώπη.


Στο σημείο αυτό ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, καταρρίπτει και τον ισχυρισμό ότι έχουμε επηρεασθεί -γενετικά- από τους Σλάβους:


“Όπως γνωρίζουμε, σε διάφορες περιόδους έχουν έλθει Σλάβοι στην Ελλάδα. Το DNA των Ελλήνων δεν έχει καμία σχέση με αυτό των Σλάβων. Τα στοιχεία μας δείχνουν ότι, η απολοομάδα που χαρακτηρίζει τους Σλάβους έχει μία συχνότητα 50% σ' αυτούς και μια συχνότητα 10% στους Έλληνες, όση είναι και στην εγγύς Ανατολή. Που σημαίνει ότι, οι επιμηξίες ανάμεσα στους Σλάβους και τους Έλληνες, πρέπει να έγιναν σε τόσο μικρή συχνότητα, ούτως ώστε να μη διαπιστώνονται σήμερα με τις μεθοδολογίες DNA.


Δυστυχώς για τους Σλάβους, σημειώνει ο κ. Τριανταφυλλίδης για να προσθέσει:
“Σημαντικό στοιχείο με μεγάλη σημασία, ειναι το εξής: Η σύγκριση του DNA των κατοίκων της Ελλάδας και ειδικότερα της Πελοποννήσου, μ' εκείνο των κατοίκων της Νότιας Ιταλίας, δείχνει ότι οι κάτοικοι της Ιταλίας, -Απουλία , Καλαβρία- σ' ένα ποσοστό περίπου 20%, έχουν το ίδιο DNA με τους Έλληνες. Ειναι γνωστό, ότι οι περιοχές αυτές αποικίστηκαν σε ιστορικούς χρόνους από Έλληνες, π.χ. Πελοποννήσιους. Στην εργασία ελέγχθηκε η γενετική συνεισφορά την Ελλήνων αποίκων σε σχέση με τους πιθανούς νεολιθικούς κατοίκους της εποχής. Τα αποτελέσματα έδειξαν, ότι το χρωμόσωμα Υ, σε ποσοστό τουλάχιστον 7% των ανδρών της Καλαβρίας και 22% της Απουλίας, προέρχεται από Έλληνες.


Για άλλη μια φορά, τεκμηριώθηκε πως η Μεγάλη Ελλάδα αποτελείτο κυρίως από ελληνικούς πληθυσμούς και θα μπορούσαμε να πούμε, ότι το αποτύπωμα, η υπογραφή αυτών των Ελλήνων, εξακολουθεί να αποκαλύπτεται μετά από 2.500 χρόνια μετά, πάλι, στους κατοίκους της Νότιας Ιταλίας”.


Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι στην έρευνα δεν αποκαλύφθηκε μογγολική προέλευση στο DNA των Ελλήνων. Κι έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι οι Τούρκοι είχαν καταλάβει την Ελλάδα για 400 χρόνια και όλοι θα περίμεναν πως θα υπήρχε κάποια σχέση στο DNA των δύο λαών. Κι όμως, δεν έχει επηρεασθεί, ούτε στο ελάχιστο το DNA των Ελλήνων, από τη μογγολική φυλή των Τούρκων. Ειναι πράγματι εντυπωσιακό!


"Με 400 χρόνια σκλαβιάς, περιμέναμε πως θα υπήρχε κάποια μογγολική υπογραφή. Δεν διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο και δεν μιλάω μόνο για μία μελέτη, μιλάω για αποτελέσματα άλλων 7 μελετών, διαφόρων ερευνητών που βγάζουν αυτό το αποτέλεσμα, άρα, δεν χωράει καμία αμφισβήτηση. Συγκεκριμένα, σε 925 δείγματα ελλήνων ανδρών, υπέδειξαν ότι μόνο κατά 0,4% οι Έλληνες δεν είναι Καυκάσιοι. Δεν αλλάζει αυτό με τίποτε. Οι Έλληνες, ειναι Καυκάσια φυλή”.


Το ίδιο όμως, δεν ισχύει για τους Ισπανούς. Η κατάληψη της Ισπανίας από τους Άραβες τεκμηριώνεται στην έρευνα, εφόσον οι Άραβες άφησαν την “υπογραφή” τους και το DNA τους, σε ποσοστό που μπορεί να αποκαλυφθεί με τις σημερινές μεθοδολογίες.


Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι σε σημαντικό ποσοστό οι σημερινοί κάτοικοι της Ισπανίας, έχουν αραβική προέλευση, αποτέλεσμα της επιμηξίας με τους Άραβες.


Η μελέτη κατέρριψε επίσης, μια άλλη θεωρία που ισχυρίζονταν ορισμένοι, πως οι Έλληνες, την εποχή του μεγάλου Πολιτισμού, τον 4ο και 5ο π. Χ., αιώνα, ήταν μαύροι. Δεν υπήρξε λοιπόν, η “Μαύρη Αθηνά”, όπως αναφέρεται σε ορισμένα βιβλία. “Τα στοιχεία που πραγματεύονται ορισμένοι, δεν είναι αληθινά. Αν ήταν μαύροι οι Έλληνες την εποχή εκείνη, θα είχαν αφήσει κάποια “υπογραφή”, κάποιο “αποτυπωμα”. Όλες οι μελέτες, τεκμηριώνουν τη γενετική συνέχεια του ελληνικού πληθυσμού, με κάποιες επιμηξίες με γειτονικούς λαούς.


Η έρευνα έδειξε, πως οι επιμιξίες είναι σε μικρότερο βαθμό απ ότι περιμέναμε είναι η επισήμανση του Καθηγητή, ο οποίος αναφέρει και κάτι άλλο εξίσου σημαντικό:
"Σ ένα μεγάλο ποσοστό οι Έλληνες μεταδόσαμε το DNA και στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Το DNA των Ελλήνων, “μοιάζει” πιο πολύ μ' αυτό των Ιταλών πρώτα, μετά με των Γάλλων, στη συνέχεια με των Ισπανών και τελευταία με των Τούρκων”.


Τα στοιχεία της έρευνας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές άλλες περιπτώσεις, όπως: τεστ πατρότητας, εγκληματικές υποθέσεις και κυρίως χρησιμοποιούνται για να βρεθεί η προδιάθεση των ατόμων για διάφορες ασθένειες.


“Για παράδειγμα, να συσχετισθεί η γενετική σύσταση διαφόρων ατόμων (αυτό γίνεται στο εξωτερικό, όχι στην Ελλάδα), με προδιάθεση για άσθμα, ψωρίαση, καρδιαοαγγειακές παθήσεις, αλκοολισμός και πολλές άλλες ασθένειες. Δυστυχώς στη χώρα μας, το κράτος δεν χρηματοδοτεί τέτοιου είδους έρευνες“, σημειώνει ο κ. Τριανταφυλλίδης.


Στο σημείο αυτό, ο Καθηγητής Τριανταφυλλίδης, “εξομολογείται” το όραμά του:
“Το όραμά μου ειναι, να συγκρίνω το DNA των σημερινών κατοίκων της Ελλάδας με το DNA που θα απομονωθεί από οστά μιας νεκρόπολης. Μια τέτοια έρευνα, θα με βοηούσε ν' αντλήσω στοιχεία, όχι μόνο για τη συνέχεια, ή μη συνέχεια των κατοίκων της Ελλάδας, αλλά και για την κοινωνική δομή, τον πολιτισμό τους, τις συνήθειες των αρχαίων Ελλήνων ... Δυστυχώς, δεν είμαι αισιόδοξος για ένα τέτοιο ερευνητικό έργο. Οι χρηματοδοτήσεις αφορούν όλο και περισσότερο την εφηρμοσμένη έρευνα... Άραγε, υπάρχει κάποιος Έλληνας Κροίσος, ή Τραπεζιτικός οργανισμός, ή Κανάλι Τηλεόρασης για να χρηματοδοτήσει μια τέτοια ερευνητική προσπάθεια; Αξίζει να αναφέρω, ότι η σχετική έρευνα στην Αγγλία, χρηματοδοτήθηκε απο το ξακουστό BBC”, καταλήγει ο Καθηγητής κ. Τριανταφυλλίδης.


ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΕΝΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ζωντανές Tελευταίες Eιδήσεις Aπο Tις Mεγαλύτερες Eλληνικές Eφημερίδες , Portals , Blogs , Websites

newsbeasti-Reporter

Tro-ma-ktiko.blogspot Live News

Fimotro.blogspot.com - Live News

Εύρεση Εργασίας , Τουρισμός , Τα Πάντα για την TV , Τζίροι Αγώνων Ποδοσφαίρου

Τέλειο Σύστημα ! Παίξε Deal Online ! TotoPot της 10Bet ! Πάρε μέρος στο WPT !

Δείτε Αναρτήσεις Φιλικών Blogs

Ευκαιρίες Εργασίας & Χρήματα απο το διαδίκτυο ..

Καιρός,Οδηγος Poker,World TV,Τι παίζει στο Cinema,Youtube Tv,Προγνωστικά Στοιχήματος

Δοκιμάστε την τύχη σας στο Bet365 Casino !! Live Dealers !!! 100 Euro ΔΩΡΕΑΝ !!!