Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Περίεργες συμπτώσεις: 5 ιστορίες ενάντια στις πιθανότητες!!

Δεν είναι απαραίτητο να πιστεύεις σε ανώτερες δυνάμεις ή προδιαγεγραμμένες πορείες του σύμπαντος για να διασκεδάζεις με τις συμπτώσεις. Η μόνη διαφορά είναι πως στην μία περίπτωση (πιστεύεις ότι) μπορείς να τις εξηγήσεις, ενώ στην άλλη σου φαίνονται απλά ενδιαφέρουσες –εντάξει, αν δεν είσαι και υπέρμετρα σκεπτικιστής, μπορεί να αναρωτηθείς έστω για μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου, αν θα μπορούσαν κάπως να εξηγούνται.




Όπως και αν έχει, οι πέντε ιστορίες που ακολουθούν, αποκλείεται να σας φανούν αδιάφορες.


* Ένας εβδομηντάχρονος Φιλανδός σκοτώθηκε το 2002 σε έναν αυτοκινητόδρομο του Raahe, περί τα 600 χιλιόμετρα βόρεια του Ελσίνκι, όταν η μηχανή του παρασύρθηκε από ένα φορτηγό. Περίπου δύο ώρες αργότερα, σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου στον ίδιο δρόμο, άλλος ένας εβδομηντάχρονος βρήκε τραγικό θάνατο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο: το ποδήλατό του παρασύρθηκε από ένα φορτηγό. Ήταν ο δίδυμος αδερφός του!


* Όταν ο Norman Mailer ξεκίνησε να γράφει το μυθιστόρημα Barbary Shore, δεν σχεδίαζε να συμπεριλάβει έναν Ρώσο κατάσκοπο στους χαρακτήρες. Το έκανε, όμως, και περιέργως πώς ο ασήμαντος αρχικά χαρακτήρας εξελίχθηκε σε πρόσωπο-κλειδί για την υπόθεση του βιβλίου. Αφού ολοκληρώθηκε το μυθιστόρημα, το Τμήμα Αλλοδαπών των ΗΠΑ συνέλαβε τον ένοικο του διαμερίσματος που βρισκόταν έναν όροφο πάνω από εκείνο του Mailer. Ήταν ο συνταγματάρχης Rudolf Abel, ο μεγαλύτερος Ρώσος κατάσκοπος εκείνη την περίοδο στις ΗΠΑ. 


* Το μακρινό 1858, ο Ρόμπερτ Φάλλον κέρδισε 600 δολάρια σε μια παρτίδα πόκερ. Δεν έζησε, όμως, για να τα χαρεί, καθώς οι συμπαίκτες του, θεωρώντας ότι τους κλέβει, τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν. Κανείς από τους παίκτες δεν ήθελε να πάρει την θέση του Φάλλον στο τραπέζι και να διεκδικήσει τα 600 δολάρια που τώρα θεωρούνταν γρουσούζικα, μέχρι που ένας νέος παίκτης έκανε την εμφάνισή του στο τραπέζι. Όταν έφτασε η αστυνομία για να ερευνήσει τον φόνο, ο πιτσιρικάς κέρδιζε 2.200 δολάρια. Απαιτώντας τα 600 δολάρια να περάσουν στον κληρονόμο του Φάλλον, οι αστυνόμοι τον ανακάλυψαν… να κάθεται στη θέση του πατέρα του, και να παίζει πόκερ. Ο μυστηριώδης νέος ήταν ο γιος του Φάλλον, που είχε επτά χρόνια να δει τον πατέρα του. 


* «Οι αφηγήσεις του Άρθουρ Κόντον Πυμ» είναι το μόνο μυθιστόρημα που ολοκλήρωσε ο Έντγκαρ Άλλαν Πόε. Μιλά για τέσσερις επιζήσαντες ενός ναυαγίου που περιπλανιούνται για μέρες με μια σωστική λέμβο στον ωκεανό, περιμένοντας βοήθεια. Μην έχοντας τίποτα να φάνε, αποφασίζουν να ρίξουν κλήρο για να δουν ποιος θα φαγωθεί. Κι ο κλήρος πέφτει στον καμαρότο, Richard Parker.


Σαράντα έξι χρόνια αργότερα, το γιοτ Mignonette βουλιάζει και οι τέσσερις επιζώντες του περιπλανιούνται με τις σωστικές λέμβους στη θάλασσα χωρίς τροφή και νερό. Οι τρεις από αυτούς σκοτώνουν, μετά από μέρες, και τρώνε τον καμαρότο. Το όνομά του ήταν Richard Parker!


* Το 1898, ο Morgan Robertson έγραψε το “Futility” («Ματαιότητα»). Το μυθιστόρημά του περιέγραφε το παρθενικό ταξίδι του αβύθιστου Τιτάνα, ο οποίος συγκρούστηκε με ένα παγόβουνο και βούλιαξε μια νύχτα του Απρίλιο στον Ατλαντικό, σκοτώνοντας σχεδόν όλους τους 2.500 επιβάτες του –υπήρξαν μόλις 13 επιζήσαντες– καθώς διέθετε μόλις 24 σωστικές λέμβους, λιγότερες από τις μισές που χρειαζόταν για την χωρητικότητά του.


Μια νύχτα του Απριλίου του 1912, ο Τιτανικός συγκρούστηκε με ένα παγόβουνο και βούλιαξε στον Ατλαντικό, σκοτώνοντας περισσότερους από τους μισούς επιβάτες του (υπήρξαν μόνο 705 επιζήσαντες, επί συνόλου 2.207 επιβατών) καθώς διέθετε μόλις 20 σωστικές λέμβους, λιγότερες από τις μισές που χρειαζόταν για την χωρητικότητά του!

Πηγή: in2life.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ζωντανές Tελευταίες Eιδήσεις Aπο Tις Mεγαλύτερες Eλληνικές Eφημερίδες , Portals , Blogs , Websites

newsbeasti-Reporter

Tro-ma-ktiko.blogspot Live News

Fimotro.blogspot.com - Live News

Εύρεση Εργασίας , Τουρισμός , Τα Πάντα για την TV , Τζίροι Αγώνων Ποδοσφαίρου

Τέλειο Σύστημα ! Παίξε Deal Online ! TotoPot της 10Bet ! Πάρε μέρος στο WPT !

Δείτε Αναρτήσεις Φιλικών Blogs

Ευκαιρίες Εργασίας & Χρήματα απο το διαδίκτυο ..

Καιρός,Οδηγος Poker,World TV,Τι παίζει στο Cinema,Youtube Tv,Προγνωστικά Στοιχήματος

Δοκιμάστε την τύχη σας στο Bet365 Casino !! Live Dealers !!! 100 Euro ΔΩΡΕΑΝ !!!