Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Ηλεκτρικά Φώτα Στην Αρχαία Αίγυπτο;

Στο ναό του Hathor σε Dendera, πολλές δεκάδες χιλιόμετρα βόρεια του Λούξορ, υπάρχουν ανάγλυφα ερμηνεύεται από ορισμένους "ειδικούς" ως φανοί.


electric-lamp


Η θεωρία ότι η ηλεκτρική ενέργεια ήταν γνωστή και χρησιμοποιούταν στην αρχαιότητα, φαίνεται ότι στηρίζεται σε μια πολύ πιο σταθερή βάση. Το κλειδί για ολόκληρη τη θεωρία βρίσκεται μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα ανατολικά της Αιγύπτου, στο σημερινό Ιράκ. Υπήρξαν κάποια περίεργα αγγεία που βρέθηκαν εκεί. Ορισμένα περιέχονται μέσα σε στεγανούς κυλίνδρους χαλκού. Ο αρχαιολόγος που βρήκε το πρώτο από αυτά τα αγγεία, το 1936 ήταν σίγουρος ότι αυτό είναι μια πρωτόγονη μπαταρία. Έρευνες απέδειξαν ότι πράγματι ήταν δυνατόν να δημιουργήσει κάποιος ηλεκτρική ενέργεια με αυτήν.


templight


Οι πρωτόγονοι Αιγύπτιοι γνώριζαν από πηγές φωτός (κεριά, λάμπες πετρελαίου κ.λπ.) . Πώς οι Αιγύπτιοι έπαιρναν το φως τους; Μερικοί ορθολογιστές υποστηρίζουν με καθρέφτες, αλλά η ποιότητα των πλακών χαλκού που χρησιμοποιούσαν οι Αιγύπτιοι ως καθρέφτες δεν ήταν αρκετά καλές για αυτό.


Ναός της Hathor σε Dendera


Σε αυτό το ναό στο Dendera, πολλές δεκάδες χιλιόμετρα βόρεια του Λούξορ, ορισμένοι εμπειρογνώμονες διαπίστωσαν το φως. Μια νορβηγική ηλεκτρολόγος μηχανικός παρατήρησε ότι το αντικείμενο που εμφανίζεται στην κορυφή της σελίδας θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ένας λαμπτήρας. Ένας Αυστριακός ήταν σε θέση να κατασκευάσει ένα μοντέλο εργασίας, μαζί με δύο πολύ γνωστούς συγγραφείς στην AAS, Peter Κρασσά και Rainer Habeck, θα μπορούσαν ακόμη και να επεξεργαστούν μια πραγματική θεωρία που βασίζεται σε αυτό. Αυτό που βλέπουμε δεν είναι μια μορφή βολβού, με δύο σκέλη που φθάνουν κοντά σε αυτό με παχιά άκρη, και ένα είδος του καλωδίου στο άλλο άκρο, από όπου ένα φίδι είναι έτοιμο να πηδήξει έξω, για να αγγίξει τα όπλα από την άλλη πλευρά!! Το όλο συγκρότημα πραγματικά μοιάζει με μια λάμπα.


lamp2


Μια άλλη εικόνα από τις κρύπτες του Dendera:


Είναι αυτή η απόδειξη; Μήπως οι Αιγύπτιοι γνώριζαν και χρησιμοποιούσαν τα ηλεκτρικά φώτα; Ήταν από τη δική τους εφεύρεση, ή μήπως τους είχαν βοηθήσει;


www.findtube.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ζωντανές Tελευταίες Eιδήσεις Aπο Tις Mεγαλύτερες Eλληνικές Eφημερίδες , Portals , Blogs , Websites

newsbeasti-Reporter

Tro-ma-ktiko.blogspot Live News

Fimotro.blogspot.com - Live News

Εύρεση Εργασίας , Τουρισμός , Τα Πάντα για την TV , Τζίροι Αγώνων Ποδοσφαίρου

Τέλειο Σύστημα ! Παίξε Deal Online ! TotoPot της 10Bet ! Πάρε μέρος στο WPT !

Δείτε Αναρτήσεις Φιλικών Blogs

Ευκαιρίες Εργασίας & Χρήματα απο το διαδίκτυο ..

Καιρός,Οδηγος Poker,World TV,Τι παίζει στο Cinema,Youtube Tv,Προγνωστικά Στοιχήματος

Δοκιμάστε την τύχη σας στο Bet365 Casino !! Live Dealers !!! 100 Euro ΔΩΡΕΑΝ !!!