Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Έρχεται η εποχή του 4D κινηματογράφου!!!


Η εταιρεία CJ 4DPlex, αφού δοκίμασε με επιτυχία την τεχνική της στα σινεμά της Κορέας, επεκτείνεται τώρα και στο Hollywood. Η καινοτομία της έγκειται στην προσθήκη μιας ακόμη διάστασης στην κινηματογραφική εμπειρία.


Οι ταινίες 4D περιλαμβάνουν εφέ με δονήσεις και παλμούς στα καθίσματα των θεατών, εξομοιωτές ανέμου και μυρωδιών καθώς και διάφορες άλλες αλλαγές στο περιβάλλον της αίθουσας οι οποίες θα ακολουθούν πιστά όσα συμβαίνουν στην οθόνη.




Η πιο επιτυχημένη από τις προσπάθειες της CJ 4DPlex ήταν η 4D μεταφορά του Kung Fu Panda 2. Σε αυτήν, τα καθίσματα είχαν μηχανισμούς δονήσεων, οι οποίοι έκαναν τον θεατή να νιώθει έμμεσα τα χτυπήματα ή τις πτώσεις που έβλεπε. Μάλιστα, στο τέλος της ταινίας, μπουρμπουλήθρες έπεσαν από την οροφή της αίθουσας έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια εξομοίωση πυροτεχνημάτων.


Επίσης ενδιαφέρουσες ήταν οι αντιδράσεις όσων παρακολούθησαν τις ταινίες Transformers: Dark Of the Moon και Avatar. Κάποιοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι με τον τρόπο που τα νέα εφέ επηρέασαν τη θέαση ενώ άλλοι έδειξαν τον προβληματισμό τους για τη ναυτία που τους προκάλεσε η μόνιμη μυρωδιά των εκρήξεων και του καμένου λάστιχου.


Παρόλα αυτά, η προσέλευση για το Avatar ήταν τόσο μεγάλη που η κορεατική εταιρεία αποφάσισε να ανοίξει τρεις ακόμα αίθουσες στις οποίες μάλιστα τα καθίσματα θα παίρνουν θέση εκτόξευσης και θα «πετάνε» όπως τα σκάφη της ταινίας.


Η CJ 4DPlex σχεδιάζει τώρα να δοκιμάσει την τεχνική του 4D στο απαιτητικότερο κοινό του Hollywood κι αν πετύχει εκεί, σκοπεύει να επεκταθεί και στην Ευρώπη.


Πηγή: newsbeast.gr


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ζωντανές Tελευταίες Eιδήσεις Aπο Tις Mεγαλύτερες Eλληνικές Eφημερίδες , Portals , Blogs , Websites

newsbeasti-Reporter

Tro-ma-ktiko.blogspot Live News

Fimotro.blogspot.com - Live News

Εύρεση Εργασίας , Τουρισμός , Τα Πάντα για την TV , Τζίροι Αγώνων Ποδοσφαίρου

Τέλειο Σύστημα ! Παίξε Deal Online ! TotoPot της 10Bet ! Πάρε μέρος στο WPT !

Δείτε Αναρτήσεις Φιλικών Blogs

Ευκαιρίες Εργασίας & Χρήματα απο το διαδίκτυο ..

Καιρός,Οδηγος Poker,World TV,Τι παίζει στο Cinema,Youtube Tv,Προγνωστικά Στοιχήματος

Δοκιμάστε την τύχη σας στο Bet365 Casino !! Live Dealers !!! 100 Euro ΔΩΡΕΑΝ !!!