Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Δεν τα πάμε καλά με τα προφυλακτικά οι Έλληνες

Οι σεξουαλικές επαφές χωρίς προστασία είναι μία συνήθεια των Ελλήνων που μπορεί να αποβεί καταστροφική για την υγεία τους. Απόδειξη; Όσοι έχουν εμφανίσει κονδυλώματα ή νοσούν από AIDS, παραδέχονται πως σπάνια επισκέπτονται το φαρμακείο για να αγοράσουν προφυλακτικά! Σύμφωνα με στοιχεία που προέκυψαν από τα τηλεφωνήματα....


που δέχτηκε η Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας, ο μέσος όρος ηλικίας των ανδρών που ζητούσαν ενημέρωση για τα Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα είναι τα 30 χρόνια και αντίστοιχα των γυναικών τα 33,2 χρόνια.




Η ανησυχία τους αναφορικά με ασθένειες που μεταδίδονται μέσω της σεξουαλικής επαφής που μοιράστηκαν με τους ειδικούς της Συμβουλευτικής γραμμής, αφορούσε τα κονδυλώματα (46%), το Aids(35%), την Ηπατίτιδα Β (7%), την Ηπατίτιδα Cκαι τον έρπη (4%), καθώς επίσης και την σύφιλη (2%). Έκπληξη ωστόσο, προκαλεί το γεγονός πως παρά το φόβο τους για την πιθανή εμφάνιση ή για τις επιπτώσεις των Σεξουαλικά Μεταδιδόμενων Νοσημάτων στην γενικότερη υγεία τους και στη σεξουαλική ζωή τους, μόλις το 27,8% των ατόμων που κάλεσαν τη Συμβουλευτική γραμμή, είπαν ότι χρησιμοποιούν πάντα προφυλακτικό κατά τις επαφές τους… Μάλιστα, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία το 36,6% απαντά ότι δεν έχει πάρει ποτέ προφυλάξεις!


Όσο, για το υπόλοιπο 36,6% αναφέρει ευκαιριακή χρήση. Παρήγορο, ωστόσο, χαρακτηρίζουν οι ειδικοί το γεγονός πως οι νεότεροι φαίνεται να είναι πιο συνειδητοποιημένοι αναφορικά με τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα. Ειδικότερα, οι νέοι άνδρες ηλικίας 20 – 30 ετών αναφέρουν σε ποσοστό 38,5% ότι χρησιμοποιούν πάντοτε προφυλακτικό, ενώ το ποσοστό μειώνεται σε 26,5% στην επόμενη δεκαετία της ζωής τους 31 – 40 ετών.


Αντίστοιχα, είναι τα ευρήματα και για τις γυναίκες που στην δεκαετία των 20 – 30 αναφέρουν ότι πάντα χρησιμοποιούν προφυλακτικό κατά 40%, ενώ στην επόμενη δεκαετία της ζωής τους το ποσοστό φτάνει στο 20,5%.


omorfamistika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ζωντανές Tελευταίες Eιδήσεις Aπο Tις Mεγαλύτερες Eλληνικές Eφημερίδες , Portals , Blogs , Websites

newsbeasti-Reporter

Tro-ma-ktiko.blogspot Live News

Fimotro.blogspot.com - Live News

Εύρεση Εργασίας , Τουρισμός , Τα Πάντα για την TV , Τζίροι Αγώνων Ποδοσφαίρου

Τέλειο Σύστημα ! Παίξε Deal Online ! TotoPot της 10Bet ! Πάρε μέρος στο WPT !

Δείτε Αναρτήσεις Φιλικών Blogs

Ευκαιρίες Εργασίας & Χρήματα απο το διαδίκτυο ..

Καιρός,Οδηγος Poker,World TV,Τι παίζει στο Cinema,Youtube Tv,Προγνωστικά Στοιχήματος

Δοκιμάστε την τύχη σας στο Bet365 Casino !! Live Dealers !!! 100 Euro ΔΩΡΕΑΝ !!!