Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

6 Μαύρες Τροφές Εξαιρετικές για την Υγεία

Τα πράσινα λαχανικά από καιρό τώρα χαρακτηρίζονται ως τα τρόφιμα της καλής υγείας αλλά τα σκούρα φρούτα, λαχανικά και δημητριακά είναι επίσης εργοστάσια εξαιρετικών συστατικών που βοηθούν την υγεία μας. Το χρώμα τους προέρχεται από τις ανθοκυανίνες, ουσίες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των κινδύνων από το διαβήτη, από τις καρδιακές παθήσεις και από τον καρκίνο.




Στην πραγματικότητα, οι “μαύρες τροφές έχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά από τα ανοιχτόχρωμα τρόφιμα, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας στις ανθοκυανίνες», λέει ο Cy Lee, PhD, καθηγητής χημείας τροφίμων στο Πανεπιστήμιο του Cornell στην Ιθάκη της Νέας Υόρκης. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε αυτά τις μαύρες super-τροφές σε τοπικό σούπερ μάρκετ δοκιμάστε καταστήματα φυσικών-τροφίμων ή καταστήματα ethnic food.


Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 6 μαύρες τροφές που είναι εξαιρετικές για την υγεία μας:


Μαύρο ρύζι


Το καφέ ρύζι είναι πολύ καλή τροφή, αλλά το μαύρο ρύζι είναι ακόμα καλύτερο. Αυτό συμβαίνει γιατί η φλούδα περιέχει πίτουρο με σημαντικά υψηλότερες ποσότητες βιταμίνης Ε, που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει τα κύτταρα από τη ζημιά από τις ελεύθερες τοξίνες. Στην πραγματικότητα, το μαύρο ρύζι περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά από ανθοκυάνη από τα βατόμουρα, σύμφωνα με μια μελέτη από το κρατικό πανεπιστήμιο της Louisiana.


Μαύρες φακές


Αυτά τα όσπρια είναι φορτωμένα με σίδηρο: Ένα φλιτζάνι έχει περίπου 8 mg, ποσότητα που καλύπτει σχεδόν τις μισές ανάγκες σας της ημέρας που είναι 18 mg για τις γυναίκες. Οι φακές διαθέτουν επίσης υψηλά επίπεδα διαλυτές φυτικές ίνες, που όχι μόνο μπορούν να μειώσουν τη χοληστερόλη σας, αλλά μπορούν επίσης να βελτιώσουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού, σύμφωνα με μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις.


Σκούρα Βατόμουρα


Οι Πολυφαινόλες που βρίσκονται στα σκούρα μούρα μπορούν να βοηθήσουν στη γήρανση και εξασθένηση στους ηλικιωμένους με την εξουδετέρωση των κυττάρων τα οποία μειώνουν την εγκεφαλική λειτουργία, λένε ερευνητές στη Βοστώνη. Τα Βατόμουρα είναι επίσης εξαιρετικά πλούσια σε φυτικές ίνες-ένα φλιτζάνι έχει σχεδόν 8 από τα 25 γραμμάρια που χρειάζεστε καθημερινά.


Μαύρα φασόλια


Ο σκούρος φλοιός αυτών των φασολιών είναι γεμάτος με βιοφλαβονοειδή-ισχυρό φυτικό θρεπτικό συστατικό που μπορεί να προστατεύσει από τον καρκίνο, όπως η έρευνα του Πανεπιστημίου Cornell αποκαλύπτει.


Μαύροι Σπόροι σόγιας


Μια κορεατική μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση μαύρης σόγιας μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θρόμβωσης, ενός τύπου θρόμβου του αίματος που είναι δυνητικά θανατηφόρος-ακόμη περισσότερο από κίτρινη ή πράσινη σόγια. Το σογιέλαιο επίσης περιέχει α-λινολενικό οξύ, ένα είδος ωμέγα-3 λιπαρό οξύ που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.


Μαύρο τσάι


Το πράσινο και το άσπρο τσάι παίρνουν όλη τη διαφημιστική εκστρατεία για την υγεία, αλλά το παλιό καλό μαύρο τσάι έχει και αυτό τα καλά του επίσης. Περιέχει theaflavins-αντιοξειδωτικά που μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο Rutgers στο New Jersey δείχνει ότι μπορεί να βελτιώσει την ανάκαμψη από πόνους των μυών μετά από έντονη άσκηση. Πίνοντας το μαύρο τσάι μπορεί επίσης να μειώσει το κίνδυνο να πάθετε καρδιακή προσβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ζωντανές Tελευταίες Eιδήσεις Aπο Tις Mεγαλύτερες Eλληνικές Eφημερίδες , Portals , Blogs , Websites

newsbeasti-Reporter

Tro-ma-ktiko.blogspot Live News

Fimotro.blogspot.com - Live News

Εύρεση Εργασίας , Τουρισμός , Τα Πάντα για την TV , Τζίροι Αγώνων Ποδοσφαίρου

Τέλειο Σύστημα ! Παίξε Deal Online ! TotoPot της 10Bet ! Πάρε μέρος στο WPT !

Δείτε Αναρτήσεις Φιλικών Blogs

Ευκαιρίες Εργασίας & Χρήματα απο το διαδίκτυο ..

Καιρός,Οδηγος Poker,World TV,Τι παίζει στο Cinema,Youtube Tv,Προγνωστικά Στοιχήματος

Δοκιμάστε την τύχη σας στο Bet365 Casino !! Live Dealers !!! 100 Euro ΔΩΡΕΑΝ !!!